סולר - הסקה מרכזית של חימום המים

Cahill

New member
סולר - הסקה מרכזית של חימום המים

ידוע לי שמספיק שאחד הדיירים רוצה להשתמש בסולר, כולם צריכים לשלם את התחזוקה של הסולר ואלו שמשתמשים בסולר צריכים לשלם בנוסף את צריכת החשמל והמים. בבניין שאני גרה כעת, דירתי היתה מושכרת והועד החליט שכולם יעברו לדודים אלטרנטיביים ולחסל את הסולר. באותה עת, הייתי על תקן של משכיר(ה), ולא יידעו אותי על כך, אלא יידעו אותי לאחר ההריסה, שאני צריכה לעשות דוד אישי בדירה. שאלתי היא, מה ניתן לעשות במקרה זה שעשו מבלי ליידע אותי

תגובה

שלום רב, צר לי אבל איני מבין את הקשר בין שאלתך להתחדשות עירונית. וודאי ישנו פורום שיוכל לסייע לך בעניין. אם בכל זאת אינך מוצאת אנא תפני במסרים או מייל ואנסה לסייע בידיך...

Cahill

New member
../images/Emo7.gif

אשמח להפנייה לפורום מתאים, כי אין לי שמץ של מושג לאן לפנות ... נראה לי שמנצלים את העובדה שאני
(ראיתי גם שאתה ענית ל-
לשא' שלא קשורות לפורום
). נראה לי על פניו כי היה למקבלי ההחלטות נוח לא להודיע לי כבעלת הדירה ... כמה שפחות אנשים - פחות דעות. לעומת זאת אם הוועד היה מחליט לעשות שיפוץ והיו דורשים כסף אני בטוחה כי לא היו מסתפקים בתליית מודעה אלא היו מתקשרים ושולחים לי ו/או לכל בעל דירה אחר שדירתו מושכרת או ריקה או מנסים להשיגם בכל דרך .. אז אחרי שהוציאו את הסולר ... כן תפסו אותי ... כמה נוח ... הבעיה היא שכבר הוציאו את כל המתקנים .. ידוע לי שמספיק שאחד הדיירים רוצה להשתמש בסולר, כולם צריכים לשלם את התחזוקה של הסולר ואלו שמשתמשים בסולר צריכים לשלם בנוסף את צריכת החשמל והמים. כלומר לפי זה, מספיק שדייר אחד רוצה להמשיך להשתמש בסולר, אי אפשר לנתק את הסולר מבניין, כך שלפי הבנתי צריך את הסכמה גורפת של כל הדיירים. האם הבנתי נכון? ומה ניתן לעשות במקרה זה שעשו מבלי ליידע אותי

לנוכח מצוקתך...

לנוכח מצוקתך הרבה, כפי שאני מבין מדבריך, אשיב בכל זאת, כדלקמן: החוק והתקנות הנלוות מדברים על מצב שבו דייר בודד רוצה להתנתק מהמערכת המרכזית לחימום מים או להסקה ובמקרה כזה החוק מטיל עליו כל מיני הוראות וכן מטיל עליו את הוצאות ההינתקות והחיבור למערכת החדשה וכן הלאה. כמו כן, הוא צריך להודיע לנציגות הבית המשותף ולממן בודק מוסמך (מטעם משרד התשתיות והאנרגיה) וכן הלאה. במצב זה הדייר שרוצה להתנתק לא צריך הסכמת כל הדיירים. אולם, כפי שאני מאבחן את המקרה הספציפי שלך, הרי שאת מתארת מצב הפוך - רוב הדיירים רוצים להתנתק ואת לא, וחמור מכך, לנוכח החלטתם להתנתק הם אף ניתקו את כל המערכת והותירו אותך חסרת אונים ללא המערכת הישנה ועם מערכת חדשה שלכאורה תעלה לך הרבה יותר בהוצאות.. אם אני מנתח את המקרה שלך נכון ומבין את כוונתך, אזי החוק אינו מדבר במפורש עלך מקרה כזה ואכן ישנה לאקונה (או "חסר" בלשון העם..) שיש לתקנה. בפסיקה גם אין התייחסות מפורשת לנושא זה, אולם, ישנה פסיקה אחת בתביעה שהוגשה למפקחת על המקרקעין באילת שעוסקת בתשלום הוצאות אגב החלפת מערכת המיזוג המרכזית ושם עושה המפקחת השלכה מהוראות ההינתקות ממערכת הסולרית המרכזית, אבל גם זה לא מפורש. בקיצור, נראה על פניו שנעשה לך עוול שכן, למרות שהחוק לא מדבר על זה, במקרה שמנתקים את כל המערכת, מן הראוי לעדכן את כל הדיירים (ניתן גם לטעון כי זהו שינוי שנעשה ברכוש המשותף). מה את יכולה לעשות, בהתחשב בכך שהדבר נעשה כבר? 1.לפנות למפקחת על הבתים המשותפים באזור מגוריך ולתבוע השבת המצב לקדמותו או לחילופין פיצוי בין הנזקים שנגרמו ושייגרמו לך כתוצאה מהחלפת המערכת המרכזית, לרבות הגידול בהוצאות.. מצד שני, קחי בחשבון שמדובר בתביעה לכל דבר על כל המשתמע מכך - עלויות, התמשכות הדיון וכן הלאה... 2. יש עוד פתרונות פשוטים ו"זולים" יותר (חוקיים, כמובן...) אבל זה ממש לא יכול להינתן במסגרת פורום אלא בייעוץ משפטי נפרד. ואגב, הערתך בעניין אי קבלת תשובה לנוכח היותך
- אינה במקום! פשוט, הנושא ממש לא קשור לפורום... אבל בכל זאת, קיבלת, כך אני מקווה, תשובה יסודית לשאלתך..

למעלה