סולם/ רשת חבלים

דיאנה ג

New member
סולם/ רשת חבלים

שלום לכולם, איך מכינים אחד כזה? ואיך מבטיחים את בטיחותו? הכוונה היא דווקא לא לטיולים אלא לתלייה בחצר כמשחק לילדים (ולכן הגובה לא יהיה רב, אבל הרוחב כן - למעשה, אני רוצה יותר רשת מאשר סולם - עם 3-4 חבלים אנכיים ולא רק 2). תודה רבה דיאנה

et7

New member
קשה בכתיבה אבל אנסה

ציוד: -שני חבלים כל אחד מהם באורך של יותר מפי שניים מהגובה הרצוי -חבלים נוספים כמספר "המדרגות" שרוצים ארוכים יןתר מהרוחב הנדרש - מספר מיתרים חבלי ניילון דקים וחזקים כדאי מאוד לפני שמתחילים לחתוך למדוד טוב את הגובה והרוחב הנדרשים לבדוק את האורך הנדרש לביצוע קשרים את השניים הארוכים מניחים על הרצפה כל אחד בצורת ח צרה ושני החתים אם הפתח לאותו כיוון ומונחים בסמוך כאשר המרחק בינהם שווה למרחק בין כל אחת מזרועות כל ח. אם משתמשים בחבלי ניילון- סנפלינג את חבל הרוחב (אופקי) קושרים בקשר לולאה לזרוע ח קיצונית מעל קשר רגיל שעושים קודם לכןומאבטחים במיתר או שניים, אח"כ לזרוע הבאה של הח קשר רגיל מעל לקשר על זרוע הח ומאבטחים ובזרוע הקיצונית של הח השני גם בקשר לולאה (כמו בקצה הראשון) וכך כמספר החבלים האופקיים שרוצים. אם בחבל שמשון (חבל קלוע) אפשר את חבלי הרוחב להפריד קצת להשחיל את החבל של זרוע הח את לקשור אותה ומעליה את חבל הרוחב שיתהדק על החבל האנכי ובקצוות לולאה כמו בחבל ניילון. נותר לתלות על מה שלא יהיה (רק שיהיה מספיק חזק) ולחבר היטב אם רוצים רשת מקובעת ניתן אם מספר מיתרים ויתדות ליצב את תחתית הרשת מקווה שזה מובן בטח יש שיטות יותר קלות מזו בהצלחה ו

דיאנה ג

New member
המון תודה! ועוד כמה שאלות קטנות...

הסבר ממש ברור - לא ניכר קושי להסביר בכתיבה...
אבל בכל זאת נשארו לי כמה שאלות של בורה: ראשית, יש עדיפות לחבל ניילון או חבל קלוע? אחד מהם בטיחותי יותר (או זול יותר)? יותר קל לקשור אותו? שנית, איך מחברים את המיתרים? (כבר התנצלתי על הבורות?...) ושלישית, האם בחבל קלוע אין צורך במיתרים? שוב המון המון תודה (ולילה טוב) דיאנה

et7

New member
בוקר טוב

חבל סנפלינג למיטב הבנתי יקר יותר אבל עמיד לאורך זמן ופגעי מזג אוויר יותר מאשר חבל שמשון. יש חבלי ניילון קלועים שלא מיועדים לסנפלינג הם לדעתי יהיו זולים יותר. לדעתי יותר קל לקשור חבלי סנפלינג אבל זה תלוי גם בעובי החבל. המיתרים הם כדי שחבלי הרוחב לא יחליקו מעלה על החבלים האנכיים כאשר הילדים מתנדנדים ובמקרה שהקשר מתרופף לא יחליקו מטה. המיתרים הם ליצוב החיבור בין החבלים האנכיים לאופקיים כך שאם בחבל הקלוע החיבורים לא נראים מקובעים היטב (בד"כ זה לא כך היות ואם משחילים חבל בחבל ההידוק מיצב מעל הקשר) אפשר לקשור את המיתרים מתוך קשר של החבל האנכי לזה האופקי או לקשור על החבל האנכי מעל לנקודת המפגש, לקשור מתחתיה ולהדק. בהצלחה

קניית חבל

זה נכון שחבל ניילון (סנפלינג) יהיה עמיד יותר אבל מחירו כ-15 עד 25 ש"ח למטר (איכות החבל והחברה חשובים מאוד לגולשי המצוקים ויש לזה מחיר...). חבלים דומים מחברות לא ידועות יעלו הרבה פחות. כיום ברוב סניפי "הום מנטר" יש איזור שבו יש גם חבלים (ניילון...) במחיר של כ-8 ש"ח למטר. אני חושב שהם יהיו טובים למטרה שלך-לא לסנפלינג. (לפי הפירסום שבמקום, טווח הקריעה הוא בסביבות ה 2-3 טון). נ.ב. את הערסל שלי החבל הפשוט מחזיק מצויין...

למעלה