סולם צד ל E-one

fireman

New member
סולם צד ל E-one

היום בבוקר הותקן סולם צד עם זרוע חשמלית גם על הE-ONE של תחנת באר שבע מישהו יכול לספק קצת פרטים על ההתקן הזה? לא ממש יצא לי לחקור אותו

גם אצלנו...

בחולות 18(e-one) שבתחנה א´ שבחולון התקינו סולם צד שמגיע כ 4-3 קומות.

מדובר

בסולם שחיל בעל שלושה חלקים (כבד מאוד). גם אצלנו זה חדש רק כ-חודש וחצי בערך

fireman

New member
עד כמה שידוע לי

אצלכם בחולון הותקן הסולם הראשון אני אצרף תמונה של חולות 18 עם הסולם צד

homer jay

New member
הסולם...

לבי הסולם, סולם שחיל 3 חלקים במצב מקסימלי הוא 17 מטר אם אינני טועה. הסולם הותקן בעקבות השריפה ברחוב בני אפריים בת"א שלא היתה נגישות לרכב סולם להגיע לדירה. צר לי להגיד אבל זה עוד כיסוי תחת בשירותי הכבאות מכיון שלהרים סולם שכזה צריך לפחות 4 אנשים אבל זה נראה יפה :) שזה כבר טוב. צר לי להגיד אבל זה מה שזה נגיד שלשריפה בדירה מגיעים 2 צוותים רכב סולם ורכב ק. משמרת יש 6 אנשים לא יכול להיות מצב שבוא כולם יעזבו את השריפה ויעמידו את הסולם זה דבר שהוא בכלל לא פרקטי. בברכה רותם

homer jay

New member
מנוע?!

זה סולם שחיל רגיל כמו הסולמות השחילים הרגילים שיש על הרכבי סער רק שהוא גדול מהם בהרבה ויש לו 3 שלבים הזרוע שבנו לו היא חשמלית אבל לך תסחוב סולם כזה למרחק של נגיד 50 מטר ותפתח אותו צריך את כל התחנה בשביל זה.... ז"א שאתה לוחץ על כפתור ויוצא לך הסולם למצב שבו אתה יכול לקחת אותו. הייתרון של הזרוע שהיא מכנית ולא כמו ברכבי סער את צריך לעלות לגג לפתוח איזה תפסן ולהוריד אותו פה הוא פשוט יורד לך לבד למצב שבו קל לאחוז את הסולם

bluefire

New member
תיראה אבל בתחנה כמו שלנו בגבע .....

יש בכל יום בשבוע איזה 4-5 צופים בתחנה עזוב שזה אידיוטי שיקנו כזה סולם בזה שסומכים על הצופים להציב אותו . אבל נגיד שיש שריפה ובתחנה יש באמת משמרת כמו שלנו של צופים . אז זה דווקא די טוב יגידו לצופים שיציבו אותו והם יציבו אותו בלי בעייה. . מקווה שהבנת את הנקודה שלי. עוז.

bluefire

New member
ריבק תרשום לי מסר אישי ...........

אנחנו סתם נציף תפורום!

fireman

New member
הצבת סולם בסדר גודל כזה

לא נעשית כמו הצבת סולם שחיל שבהו מעמידים את הסולם בצורה אנכית ומרימים את הסולם השחיל עד לגובה הרצוי ואז מטים אותו על קיר הבניין לדוגמא סולם כזה, שנפרס 3 פעמים וגובהו מתקרב לגובה חלון קומה 3-4 עניין ההצבה הוא דיי שונה הסולם כמות שהוא סגור מוצב ונשען על הבניין בעודו סגור בקצות הסולם ישנם שני גלגלים שאמורים "לנסוע" על קיר הבניין ככל שמושכים את הכבל של הסולם בכדי להגביה אותו הסולם העליון "נוסע" על הקיר עד שמגיעים לגובה רצוי ואז נועלים אותו באותו מצב ומשתמשים בו העסק הופך למורכב כאשר ישנם חלונות, מרפסות, סורגים, כבלים ושאר ירקות שהופכות את הקיר לשטח "קשה לנסיעה או בלתי אפשרי לנסיעה" בשביל הסולם רוב הבעיה היא הבאת הסולם אל מקום האירוע מבדיקת הנושא, גם 2 אנשים יכולים לשאת אותו אל מקום האירוע ולהזקיף אותו.... משקלו כ60 ק"ג וד"א יש דברים כבדים הרבה יותר בשרותי הכבאות שגם אותם מצליחים לנייד ללא בעיה....(הגנרטור של החפ"ק למשל)

למעלה