סוללות 18V מקיטה

אביעד107

New member
סוללות 18V מקיטה

רכשתי משחזת זווית (דיסק) נטען של מקיטה גוף בלבד 18V מתוך הנחה שהסוללות שלי 18V Li-io 1.3 Ah מתאימות.
אני לא ידעתי והמוכר לא שאל ולא העיר ומסתבר שסוללות 1.3Ah לא מתאימות. ונדרש סוללות של 3Ah ומעלה.
האם יש הבדל גדול בין סוללות 3,4,5,6 Ah ?
האם המטען של הסוללות שלי יתאים לסוללות הנדרשות?
האם יש טעם לנסות להביא מחו"ל?

דיסק צורך הרבה זרם A

כחול שהA יותר גבוה . המשחזת תיפעל יותר זמן . עד הטעינה הבא . לכן רצוי כמה שיותר A יהייה בסוללה . מאוד פשוט
שבת שלום

החיבור הפיזי מתאים ?
הזרם הוא לא הבעיה, פחות קיבולת, הדיסק יעבוד פחות זמן. אלה אם היצרן מראש תכנן את הכלי לסוללות עם קיבולת גדולה, לרוב הוא עושה זאת ע"י שינוי פיזי שלא נותן לחבר סוללה לא מתאימה.
כך גם לגבי המטען, האם החיבור הפיזי מתאים ? ואם כן, בדוק מה נתוני היצרן.

עומר TT

New member
למיטב ידיעתי כל סדרת הליתיום 18v של מקיטה זה אותו חיבור

באמאזון יש מלא סוללות, מקוריות וגם תחליפיות. הזמנת סט שלם משם זולה מקניה בארץ, לא עשיתי השוואה לגבי הזמנת סוללה בלבד, יכול להיות שעלות המשלוח מבטלת את הכדאיות, לפחות במקוריות.
לגבי יכולת המטען להטעין סוללות בקיבולת גבוהה יותר, אם לא מוצאים תשובה ברשת אפשר להתקשר לארגנטולס ביום ראשון, לתת את דגם המטען ולקבל תשובה מוסמכת (מינוס העניין של לקנות את הסוללה בחו''ל ולא אצלם כמובן).

אז זה מוזר מה שהוא מספר....
אז אולי לא....הייתי היום בשוק בחיפה, מכרו שם לא מעט כלים של מקיטה ובוש, מזוייפים....

tito1337

New member
אתה צודק. אותו החיבור הפיזי

גם האמירה של קניית סוללות בחו"ל נכונה אם כי חלק מהמוכרים מסרבים לשלוח במטוס סוללות.
המטען המהיר של מקיטה ל18V יטעין סוללות של 1Ah עד 6Ah. אין פה בעיה.
אם מזמינים מחו"ל מטען וסוללות לשים לב שזה 220V, המטענים האמריקאים שלהם לא יודעים לקבל 220-240 וולט.

עומר TT

New member
יש להם כמה דגמים של מטענים

לכן אני לא רץ לומר שכל המטענים שלהם טובים לכל קיבולת סוללה.
דווקא ההמרה מ 110 ל 220v לא מסובכת, ביצעתי פעמיים.
אבל יש לו מטען, הוא צריך רק סוללה. לגבי המוכרים - אמאזון עצמם שלחו לי סט שלם בלי בעיה, לא יודע לומר על מוכרים עצמאיים שרוכבים על הפלטפורמה.

tito1337

New member
אני מדבר על המטען הזה - DC18RC

https://www.makitatools.com/products/details/DC18RC
שהוא המטען הסטנדרטי של מקיטה (יש גם גרסה כפולה) היום [זאת ברירת המחדל אם הוא יבקש לקנות מטען מקיטה 18V] וכמו שרשום למטה הוא מתאים מ-2Ah עד 6Ah. אין לי מושג למה הם לא ציינו את הסוללת 1.5Ah
אבל פה רשום שהוא מתאים גם לה:
https://www.makita.co.nz/products/model/BL1815N
(רשום את המטען DC18RC בתור מטען מתאים)

לגבי סוללות, יש החמרה בעניין הזה בשנים האחרונות והרבה מוכרים (לא יודע מה העמדה של אמזון עצמה היום) לא מוכנים לשלוח.
. מחיפושים שעשיתי פעם, קשה להשיג באמזון ארה"ב 220 וולט.
לגבי המרה, מי שלא מיומן בהלחמה\חשמל בסיסי לא יקח את זה על עצמו. מבירור עם חנות רכיבים כלשהיא, רצו על זה 150 שקלים. לדעתי עדיף כבר לקנות חדש ב-Ebay ולא להתעסק עם ההמרה. אם אתה יודע איך עושים את זה אשריך, אבל אני מנחש שבן אדם שלא בטוח אם המטען שלו מטעין סוללות אחרות של אותו היצרן, כנראה גם לא פתח את המטען הזה \ ירצה לבצע את ההמרה בעצמו, בלי חלילה לזלזל בפותח שרשור.

gb228

Active member
זה לא בדיוק אותו החיבור

נתקלתי בזה כשקניתי לבן שלי מברגה שהגיעה עם סוללות 1.4 א"ש. חשבתי לתת לו אחת של 3 א"ש ולקחת ממנו אחת הקטנות אבל הקטנה לא התאימה לחק מהכלים שלי (משוק דיסק, משור שרשרת).
יש שוני קל (לא זוכר את הפרטים - איזושהיא לשונית נוספת או חריץ נוסף) והכלים עם הדרישות ה"כבדות" לא מאפשרים להכניס את הסוללה הקטנה.
המטען של ה 18 וולט לוקח את כל הסוגים כך שאם קונים סוללה גדולה אין בעייה.

tito1337

New member
יכול להיות שזאת פשוט סדרה שונה וישנה יותר של סוללות?

נכון להיות יש למקיטה סוללות
1.5 -6.0 אמפר שעה וכולן אמורות להיות בעלות אותו החיבור.
(BL1815N / BL1820 / BL1820B / BL1830 / BL1830B / BL1840 / BL1840B BL1850 / BL1850B / BL1860)

לא נתקלתי לאחרונה ב-1.3 או 1.4 ולכן יכול להיות שהחיבור השונה נובע מזה שזאת סוללה ישנה יותר?

אביעד107

New member
החיבור הפיזי אינו אותו הדבר

הראו לי בחנות כיצד ניתן להתאים את הסוללה פיזית על ידי שיוף/ הסרה של זיז פלסטיק בצידי הסוללה.
אולם הסוללה 1.3Ah נגמרת מהר/ חלשה.
פניתי ליבואן של מקיטה בשאלה לגבי התאמת המטען למגוון סוללות 18V . אעדכן

tito1337

New member
למה אתה צריך את היבואן בשביל זה?

חפש בגוגל את הדגם של המטען שלך ותראה איזה סוללות מתאימות לו.
חפש לחילופין את הסוללה שאתה רוצה לקנות (3Ah ?) ותראה איזה מטענים טוענים אותה.

באתרים בחו"ל, ההבדל במחיר בין 3Ah ל-4 ו5 עשוי להיות לא מאד גדול וכך גם המשקל. אולי תצליח למצוא דיל טוב על 4 או 5 אמפר שעה. שווה לך לבדוק.

miromiro

New member
מטען 18V מטעין את כל הסוללות-מניסיון

כלי שצריכים הרבה כח, לא מאפשרים חיבור של סוללות 1.3. זאת ע"י מחסום פיזי שנמצא בכלי עצמו. דיסק, מסור חרב,פטישון וכנראה שעוד. המברגות כולן מקבלות את הסוללה הדקה. הרגילות וגם האימפקט.

למעלה