סוללות נטענות

shay5119

New member
סוללות נטענות

כידוע הסוללות בדיגיטליות נגמרות מהר מאוד. במצלמה שלי יש צורך בסוללות אצבע 1.5 וולט ואילו אני משתמש בסוללות של 1.2 וולט (1800mah) של GP והן נגמרות ממש ממש ממש ממש מהר, בואו נגיד שאחרי תמונה אחת האינדיקטור של הסוללה מראה כבר חצי. השאלה היא האם יש סוללות נטענות של 1.5 וולט? ושנית, האם סוללות, נניח של 2100 mah עדיפות (ומה המשמעות בכלל?)

idohal

New member
איזו מצלמה יש לך בכל מקרה משהו לא

תקין. סוללות כאלו צריכות להספיק גם מסך לכמה עשרות תמונות

shay5119

New member
תשובה

יש לי hp photosmart 735 והסוללות די חדשות וכמובן גם המצלמה. הייתכן שבגלל שהסוללות הן 1.2 וולט אז הן נגמרות מהר מאוד? אשמח לקבל הסבר מפורט יותר לגבי הבעיה והמלצה לפתרון... איזה סוללות נטענות כדאי לרכוש???

מוזר

אחרי סוללה אחת נגמר? - לא ייתכן. המצלמות הכי בזבזניות שראיתי נגמרו רק לאחר 100 תמונות. הכי חסכוניות - לאחר 500 תמונות.היתר - איפשהו באמצע. והכל לסט אחד סוללות - 1600 - 1800 mAh . לפי מה שאתה מתאר - יש בעיה במצלמה - צריך להביא למעבדה לבדיקה. מתח סוולות אצבע נטענות הוא 1.2 v ,לא צריך יותר.המבנה שלהן הוא כזה המאפשר פירוק הדרגתי של המתח - לפי צרכי המצלמה הדיגיטלית,להבדיל מסוללות אלקליין המתפרקות בבת אחת מכל 'מטענן'. ככל שהמספר על הסוללות הנטענות גבוה יותר - ההספק רב יותר - ומשך השימוש בהן,מטעינה לטעינה ארוך יותר,כך 1800 עדיף על 1300 ,ו 2100 עדיף על 1800 ,המספר 'פירושו' 'מיליאמפר לשעה=mAh .גם הטעינה של סוללות כאלו מתארכת ככל שצריך יותר 'למלא אותן'-במטענים האיטיים זה הכי מורגש. מה שמעורר בי תהיה - אז ארשום בכ"ז: בזמנו נרשמה באחד הפורומים התשובה שלא משנה כמה זמן טוענים את הסוללה - היא עובדת לאחר מכן-לפי מה שצריכים. ממש לא מדוייק!יש משך טעינה אופטימלי לכל סוללה - ולפי המטען - יש מטענים איטיים - אלו הפשוטים - שאורכת אפילו 18-20 שעות לטעינה מ-ל-א-ה ויש מהירים יותר של 7-8 שעות לערך,ויש גם 'זריזים' של שעה. בפרק הזמן ה'אחרון' בכל מטען וטעינה - מתמלאים ה15-10% האחרונים ,לערך, בטעינה המאוד מהירה - לא מתמלאים - אז הסוללות 'מחזיקות פחות' מטעינה לטעינה - שיקול של נוחות תמורת זמן גם במטעני סוללות הליון המיוחדות - ממליצים להטעין כשעה נוספת, על פרק הזמן הנחוץ לטעינה,תלוי בסוללה ובמטען. מי שמטעין פחות - או הרבה פחות - ברור שהסוללות יתרוקנו מהר - כי גם לא היה בהן הרבה...

shay5119

New member
מטען לא תקין

לא חשבתי על זה אבל הלילה הטענתי לגמרי במקרה את הסוללות הנ"ל במטען אחר ועכשיו בדקתי והמצלמה עובדת יפה ומחזיקה מעמד. ככל הנראה המטען פגום.... תודה רבה!!!

ted

New member
מטען לא תקין יכול גם לפגום בסוללות

שים עליהן עין בזמן הקרוב.

פלטרון

New member
מה כוונתך ב"לפגום"- האם תהיה דליפה?

מקפיץ לסדר היום ...
תודה - פלטרון

idohal

New member
אני לא יודע מאיפה נמצא המידע הזה

אבל על פי ניסיוני האישי ויש לי את 3 סוגי המטענים אין כל הבדל בשימוש לאחר מכן בסוללות. ההבדל היחיד הוא עלות המטען. באחת הפעמים כתבתי לסוכן GP בארץ על הנושא ולטענתו, שמחזקת את הניסיון שנצבר אצלי אין כל שוני באיכות תהליך הטעינה. יתרה מזאת המטען חדל להטעין בסיום הטעינה ואין כל ערך להחזקת הסוללות במטען. סוללות 160 MAH החזיקו במצלמת OLYMPUS C3040 הסוללות החזיקו מעמד למעלה מ - 130 תמונות כולל הפעלת מבזק בחלק מהתמונות ומסך עובד! ב - MINOLTA 7I החזיקו הסוללות 1800 MAH למעלה מ - 150 תמונות בשימוש חלקי של המסך. אגב המספרים לא תמיד מבטאים את ערך ה - MAH וסוללת 2000 של GP היא ל מעשה 1900MAH.

תיקון קטן

לא כל המטענים מפסיקים להטעין בגמר הטעינה - רק אלו שבהם יש טיימר-או חלק מהדגמים האחרונים של GP .הדגמים הזולים,הם ללא טיימר,וכמה אפילו 'מטגנים' את הסוללות ומקצרים מאוד את חייהן - ואם לא מוציאים בזמן מהשקע - כלומר - אתם במקום הטיימר שאיננו - הן ממשיכות להיות חמות מאוד ולהיטען (זו האינטדיקציה ה'לא מדעית' למטען חכם ולשאינו כזה.).המטענים הכי איטיים והכי זולים-פחות הורסים-הם אלו המומלצים להשארה תמידית בשקע-ע"י היצרן-לזמינות מירבית.תגעו בסוללות-הן חמימות.במטען שמפסיק את הטעינה-הן באמת מתקררות. GP לא הכי טוב,ויש עוד-אפילו גרועים יותר-שמככבים לצידו בחנויות החשמל בארצנו המבורכת מכל טוב -אבל מוגבל למותגים אחדים בלבד,לצערנו. יש לי כמה סוגי מטענים - וההבדלים בטעינה ניכרים בעיקר במצלמות הזללניות.

idohal

New member
מי אמר ש - GP הכי טוב? אבל זה מה

שיש בארץ. את MAHA למיטב ידיעתי לא ניתן להשיג כאן. אגב הביקורת המהללת היא לפני שנתיים מאז... יש לי סוללות שנמצאות כבר שנתיים (של GP המושמצת)שעברו לבטח את ה -200 טעינות ואני חושב אף את ה-300 ועדיין עובדות. הפלא ופלא. ברשותי גם סוללות SANYO 1850 והן לא נותנות זמן עבודה גדול יותר מה - GP 1800 על בדיקה לא מדעית אלא בתנאי עבודת שעשיתי.

ted

New member
ניסית את MAHA? כדאי לנסות!

הסניו שברשותך הן SANYO/GE? 200 טעינות? אתה טוען כל יומיים-שלושה אותן סוללות מאפס? כל טעינה לפי דבריך זה 150 תמונות, אז יש לך בין 30,000 ל 45,000 צילומים דיגיטליים? שיא רציני!

PbD

New member
המשך, באותו כיוון

במטענים הנמכרים ברוב המקרים עם סוללות GP (מטענים עם זרם קבוע) אנחנו מדברים על זמן טעינה ארוך - לפחות 8 שעות לסוללות בתחום של 1600-1800 מיליאמפר-שעה. רצוי לקרוא בדף הנלווה לסולות מהו הזמן הנדרש לטעינה ראשונית, ומהו זמן הטעינה, או לבדוק בטבלה ברשת: http://shop.asiaone.com/stores/GPBATTERY/charge7.html מנסיוני עם סוללות 1800mAh של GP, יש כשלוש עד ארבע שעות עבודה לרביעיית סוללות טעונה במלואה (תלוי בכמות השימוש במסך ה-LCD). אפשרות אחרת לבעיה שמתוארת - מטען בעייתי או לא מתאים. רצוי לנסות להטעין במטען אחר את אותה רביעיית סוללות כדי לבודד את הבעיה. אפשרויות אחרות (יותר אקזוטיות) - ייתכן שרביעיית הסוללות איננה בעלת אותם מאפיני טעינה. הדבר קורה בדרך כלל כאשר מערבבים ביחד סוללות מרביעיות שונות, או בעלות גיל שונה. כדי למנוע - מומלץ לסמן כל רביעיה בסימון משלה עם הוצאת הסוללות מהאריזה...

ted

New member
GP מככבים בארץ בגדול - אבל -

הם לא ה REFERENCE לסוללות או למטענים. עם כל הכבוד למטענים של GP, יש יותר טובים - כמו המטען שמקובל בכל העולם כמטען הטוב ביותר (גם פורק) ה MAHA 204, שטוען בקצב של 600MA - וממלא סוללה של 2000 MAH בשלוש וקצת שעות. הוא עולה כ 30 דולר, ושווה את משקלו בזהב. גם הכתוב על הסוללות של GP הוא אופטימי מדי. הקיבולת שלהן היא פחות ממה שכתוב עליהן. בסה"כ - הן בסדר, אבל לא הייתי נסחף להשתמש בהן - כאורים ותומים. יש לי אותן, החל מ 1300 MAH עד 2000 MAH, אבל מנסיוני - סוללות של SANYO/GE או של קודאק (לא יודע מי מייצר להם אותן) של 1600 MAH מחזיקות אותו זמן לפחות כמו GP 2000 MAH. והסוד הגדול - כולן מתפגרות. גם הכיתוב עליהן שיש להן 500-1000 מחזורי טעינה זו אופטימיות פרועה. אם תקבלו 100-200 מחזורים, הרווחתם, גם זו לטובה. לעבודה ממש מאומצת יש סוללות אחרות, אבל לא כל כך מצויות בארצנו.

פלטרון

New member
מה ה- mAh של סוללות אצבע רגילות ?

הכוונה לכאלו שאינן נטענות, למשל Energizer ודומיה ? ( סתם לצורך ההשוואה לבטריות נטענות ) תודה

arnond

New member
שימושים ראשונים

לסוללות NiMH יש תכונה (מעצבנת) שגורמת לכך שצריך להעביר את הסוללות מספר מחזורי טעינה-פריקה על מנת להגיע לניצולת מירבית. מעין "הרצה" של הסוללות.

למעלה