סוללות ליפו

knfevg

New member
סוללות ליפו

אני צריך קצת עזרה מכם. אני מחפש לקנות PACK ליפו ויש לי דילמה. אפשר לקנות בחנויות טיסנים. שם מוכרים ב ~200 ש"ח PACK של 7.4V 1200MAH. הנתונים שלהם אומרים שהPACK מסוגל לספק זרם של כ 25-30C. גם המטענים שהם מוכרים ב150ש"ח טוענים עד 4 תאים בזרם עד 3A. לעומת זאת, חברה של סוללות AMICELL (שאני מכיר את מוצריה ומשתמש בהם) שמיצרים סוללות, PACKים ומטענים מוכרים באותו כסף PACK שמסוגל לתת זרם של 2C והם טוענים שלא קיימות סוללות שמסוגלות לתת 30C (לפחות לא בקיבולים כאלה קטנים ובגדלים פיזים מתאימים). אותו דבר על מטענים: המטענים שלהם נותנים 900MA ולטענתם מטענים בגודל פיזי של חנויות טיסנים קטנים מידי כדי לתת 3A. בנוסף הם אומרים שהPACKים שלהם כוללים מעגלי הגנה נגד טעינת יתר ופריקת יתר ומה שמוכרים בחנויות טיסנים - לא. אני לא יודע למי להאמין. מצד אחד יכול להיות שבחנויות מוכרים "ציוד מיוחד" שבאמת יש לו את היכולות הללו ובAMICELL לא מכירים כאלה. מצד שני יכול להיות שיצרנים לטיסנים סתם מזבלים את השכל ולא מספקים את המספרים וAMICELL כמקצוענים נותנים את המספרים האמיתים. אנא עיזרו לי יבגני

knfevg

New member
אתה מאשים האשמה די רצינית....

אם תוכל, תבסס אותה על משהו ואשמח לדעת מאיפה הידיעה

IgalR

New member
החברות שמייצרות פאקים

ל תחום ה RC מספקות נתונים מדוייקים ונכונים. הנתונים שמפרסמים החברות נבדקים יום יום במבחן המציאות ע"י הצרכנים הן בשטח והן באמצעות בדיקות שמשתמשים מפרסמים מדיי פעם . ממש לא נדיר לראות בRCU/RCG גרפים טעינה פריקה של סוללה ספציפית או גרפים השוואתיים בין סוללות וזאת ע"י צרכנים שבדקו את הציוד. באופן אישי מדדתי 9A בעומס סוללות ETEC 700 מילי ששוקלות 50 גרם . יכול להיות שAMICELL התייחסו לסוללות ליטיום יון שמאוד פופולריות בציוד נישא (פלאפונים,נגנים,מצלמות וכו...) ואכן ליטיום יון הן בעלות יכולת פריקה נמוכה יותר מליטיום פולימר אבל יותר עמידה פיזית ופחות רגישה להעללות.

erazz

New member
הם דווקא די מקצוענים

הם פשוט לא מתמחים בתחום ה-RC שהוא תחום עם דרישות די קיצוניות. יש מגוון עצום של סוללות בכל מני פרמטרים. לפעמים משקל לא כ"כ חשוב אבל עמידות בטמפ' קיצוניות יותר חשוב. לפעמים אורך חיי הסוללה יותר חשוב. תכנון סוללה לוקח בחשבון הרבה מאוד משתנים ולכן יש מגוון רחב כ"כ. מהנסיון שלי עם AMICELL הם יודעים טוב מאוד על מה הם מדברים והבעיה היא בד"כ להסביר להם מה הדרישות המדוייקות של התחום שלנו.

iftacha

New member
תגיד לעמי שהוא לא מקצוען.

ותלך לקנות ציוד בחנויות טיסנים. קח חפש את השורה: Recent design improvements have increased maximum discharge currents from two times to 15 or even 30 times the cell capacity

knfevg

New member
אוקי...

זה כבר משהו שאפשר לסמוך עליו. עכשיו תגידו, מה לגבי המטענים? אותו סיפור? ואם כבר אני שואל - האם כדי לקנות גם BALANCER?

gillb

New member
לא מבין בבטריות אבל

אני וחברי רוכשים בטריות (לא רק, גם מנועים, בקרים, מקלטים וכו...) מחנות האינטנרט שקישור אליה מצורף. מחירים נוחים, בטריות טובות, שירות מהיר וכו.. עוד משהו... כן, יש להם בטריות שמספקות 20 עד 30 C. קרא את הנתונים. בהצלחה גיל

למעלה