סוללות וקור

idohal

New member
סוללות וקור

אחרי שבוע בפראג אפשר לסכם כך: סוללות ניקל מטאל - הקור פשוט משתק אותן. כבר ב 3- (מינוס 3 מעלות צלסיוס) הן מפסיקות לעבוד לאחר בערך 3-4 קליקים. הדבר היחיד שעזר להן היה חום הגוף ולכן הסתובבתי עם כרס לא קטנה (גם בלי זה לא חסר לי) ורק כך יכולתי לצלם. בכל מקרה צריך מלאי לא קטן של סוללות גם בשיטה הזאת הן עבדו בערך כ - 50% תפוקה ואחרי 100 תמונות גם זה לא עזר. סוללת ליתיום - (של הוידאו) עבדה רוב הזמן אבל גם היא נכנעה לקור ב 10- (היה גם 12-) והיה צורך בהחזקת המצלמה בכיס על מנת לשמר את עוצמת הסוללה אבל יש לציין כי הסולל ה לא איבדה מתפוקתה והמשיכה לעבוד כרגיל לאחר שנמר חום מינימלי. תמונות יהיו בימים הקרובים אחרי שאפשיר.
 

ted

New member
עם איזה מצלמה צילמת?

3-4 קליקים וכבר התפגרו? ברוסיה היתה ירידה לא משמעותית - אולי 10% בקיבולת של הסוללה של ה D100 - אבל הממוצע היה 5- ולא 12-. וסתם שאלה דבילית - למה לנסוע כעת לפראג? מילא אני הייתי צריך כי היתה תערוכה, אבל לטיול? היה שווה?
 

idohal

New member
צילמתי עם מינולטה 7I וסוללות של

חברות טובות כמו פנסוניק, סניו וגם GP וכולן ללא יוצא מהכלל אבדו עשתונות אחרי 3-4 קליקים עד שלמדתי מהניסיון להחזיק את המצלמה מתחת למעיל והעייה נפתרה. בוידאו יש סוללת ליתיום וגם לא החזיקה מעמד במינוס 12 בלי חימום אבל היא לא איבדה את כוחה ולאחר חימום החזיקה כרגיל.
 

יוסי®

New member
יש לך אישור מרופא על ההעדרות?

 

ת ו מ ס1

New member
ל D100 יש סוללות

ליטיום, וגם עידו משבח סוג זה של סוללות מול הניקל-מתל שהפגרו מאוד מהר. מקריאת פורומים, חימום הסוללות חובה - מספיק להחליף בין אלה שבמצלמה לאלו שבמעיל. לא צריך לחממם את כל המצלמה, אם כי זה גם עוזר כמובן. ברגע ש"מתו" מייד להחליף לאלו שהתחממו במעיל. תומס
 

idohal

New member
תומס, הכנסת המצלמה למעיל היא

הדרך הפשוטה ביותר. נראה אותך מחליף סוללות אפילו במינוס 4
.
 

ת ו מ ס1

New member
יש בזה משהו

אין לי נסיון אישי. מזמן לא חויתי קור זה אז אתה בטח יודע טוב ממני ! חמזלי ל 10D יש סוללות ליטיום
אהה, טוב שחזרת, הייתה חסר ! תומס
 
למעלה