סוללה 2S ורסיבר

lekner

New member
סוללה 2S ורסיבר

שלום לכולם מביאים לי סוללה 2S 8.4v 1500ma יותר נכון מוכרים לי אבל זה כמו נותנים 5$ יש לי רסיבר וסרוואים סטנדרטיים שעבדו על 3S שהיו בטריינר השאלה אם אני רוצה להטיס טיסן EPP האם אני יכול להשתמש ברסיבר והסרוואים האלה אם הסוללה הזאת? כמובן אני אקנה מנוע ובקר שיתאימו יש לי מטען שמתאים ל 2 תאים ו 3 תאים ואיזה באסה שבדקתי מייל רק עכשיו הגזבר של המועדון שלנו החליט להתפטר מכל הציוד החשמלי שלו ראיתי את המכירים שהוא מבקש קיבלתי שוק, טוב מה שנשאר זה סוללה אז לקחתי

israel ofek

New member
סוללה למקלט

1) המתח בסוללה שברשותך גבוה מידי למקלטים אלא אם כן תוסיף לו רגולטור (שעולה כמה דולרים) http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3735 2) מקלטים עובדים מ 4.8 -6 וולט מעבר לכך "יהיה שמח" 3) לפי דעתי הפרטית איני נוהג להטיס עם 6 וולט כי המקלט נהפך לרגיש ומושפע מהפרעות בעוצמה נמוכה מאשר ב 4.8 וולט ובמרחקים שאני מטיס הנושא הוא קריטי (מגביר את ה - NOISE TO SIGNAL RETIO) 4) סוללות ליפו מתחם הנומינלי הוא 3.7 וולט לתא אך הצריכות זרם נמוכות ולאחר טעינה כראוי רמת הוולטאז היא בסביבות 4 וולט באופן ממוצע (לצרכן כמו מקלט וסרוואים ) מקווה שעזרתי NO PLACE LIKE CLOUDE BASE

lekner

New member
היה לי מוזר אבל

הבנתי פשוט בגלל שיש לי מקלט והיתה לו סוללה עצמית. קניתי מטוס נוסף שבא קומפלט והסוללה הראשית מתחברת גם למקלט ואז פשוט החלפתי את המקלטים שמתי מה שהיה לי 2.4ghz מכיוון שבמטוס החדש כבר יש רגולטור פשוט יכלתי להחליף את המקלטים בלי בעיה עכשיו נשארתי עם מקלט אך ללא רגולטור אם הבנתי נכון יש לי 2 אפשרויות 1. לקנות רגולטור ולהשתמש בסוללה החדשה עבור המנוע הבקר והמקלט 2. לא לקנות רגולטור אבל להשתמש בסוללה הנוספת למקלט דבר אשר יאריך את זמן הטיסה אך יוסיף במשקל אפילו שאין רגולטור שאלה נוספת אם מתח תא הוא 3.7 איך זו 2 תאים 8.4 ? מה ההמלצה האישית שלך במידה ויש לך סוללה 8.4? לעזוב אותה בצד ולשכוח ממנה? להשתמש ברגולטור ולהוריד ל 5וולט? אני מתכוון להשתמש בזה לניסויים בבניית טיסנים מ EPP ו דפרון משהו בסגנון הזה הפשוט הזה והמורכב יותר תודה רבה

israel ofek

New member
לא הובנתי נכון

אולי פיספסתי בהסבר לא הבנתי שיש לך צרכן נוסף כמו מנוע ,אז הסיפור אחר לחלוטין כל ההסבר היה לסוללה עבור מקלט בלבד ללא צרכנים נוספים (הסרוואים כלולים במשק האנרגיה של המקלט) כאשר יש לך צרכן נוסף כמו מנוע ,חישוב הסוללה יהיה לפי וולטאז וצריכת זרם של המנוע אם הבקר הוא BEC הוא יתמוך גם במקלט ולא נדרשת סוללה נוספת , אך עליה וקוץ בה רוב הבקרים אינם תומכים מעל 4 סרוואים ( טיפ: ככל שהסרוו קטן צריכת הזרם שלו עולה ) וקיימים בקרים אשר ינם תומכים כלל במקלט (נקראים OPTO) לכן בבקשה פרט את המערכת שברשותך לצורך השלמת הפיתרון לשאלתך: סוללת ליפו טעונה מלא היא בעלת מתח 4.2 תא ללא עומס ,כאשר היא מחוברת לצרכן המתח יורד בהתאם לירידה בקיבולת ובזרם הרגעי -לכן נקודת העבודה לחישוב כלל אצבע היא 3.7 וולט

lekner

New member
מצטער אולי גם אני

בילבלתי אז ככה בקשר למתחים תיארתי לעצמי שיש גם מפל מתח אבל זה מוזר לסוללה 3 תאים מתייחסים כ 11.1 דהיינו בדיוק 3.7 לתא ול 2 תאים 4.2 לתא למה? זה מעליב את התאים. טוב זה סתם התפלצפות העיקרון ברור אבל שיקבעו מתח תא שווה לכולם
כרגע מה שיש לי מיותר 1. מקלט ומשדר שהיו שייכים ל טרוייאן שלי 72mhz 2. 3 סרוואים פוטבה S3004 הם לא הכי קטנים אז צורכים פחות
3. סוללה של המקלט נראה לי 3 או 4 סוללות קטנות לא בטוח זה לא לידי זה היה של המקלט פוטבה 4. סוללה 8.4 וולט 1500ma 5 ( 2 סוללות 11.1 וולט של המטוס הפעיל ) יש לציין שאת הסוללה 8.4 לקחתי רק בגלל שהיא שוקלת פחות בשביל להתקין על אלה שאני אנסה לבנות מעבר לזה אין לי מנוע ובקר הבעיה שאני גם לא יודע איזה מנוע ובקר אני צריך 2 הטיסנים הראשונים שאניאנסה לבנות הם אלו שבקישור ואולי אחד 3D גם קטן מ EPP אני מחכה שיגיע לחנות לידי שבוע הבא אני יודע שזה כמו יריה באפילה אבל אתה חושב שיש משהו שהוא פחות או יותר סטנדרטי לדרישה שלי? אם אצטרך אקנה סט לטיסן הקל מ ה EPP וסט ל ג'ט מ דפרון שהוא יותר כבד יש טבלה שאני יכול לדעת לפי משקל איזה מנוע צריך או כמה KV? (סיבובים לוולט נכון?) סט אני מתכוון מנוע ובקר ופרופ שוב תודה רבה על העזרה

lekner

New member
אני לא יודע אם המידע הזה יועיל

אבל ביחד עם הסוללה אני מקבל גם balance plug & PQ PCM Guard 2S-8.4V

israel ofek

New member
אין לי מה להוסיף

כדי לא להכביד על שרשורי הפורום צור איתי קשר טלפוני ולא תצא בלי פתרון ו/או עצה ....מבטיח 0525773094

ofer947

New member
היכן שמעת ?

היכן שמעת שמתייחסים לסוללה 2 תאים כ- 8.4 וולט ? זה נכון רק לאחר טעינה - 4.2 וולט לתא. ההתתייחסות לסוללת ליטיום 2 תאים - 7.4 וולט. כמו שסוללה 3 תאים לאחר טעינה תהיה 12.6 וולט . בהצלחה.

frodo

New member
ישראל

כשאתה אומר שרוב הבקרים אינם תומכים במעל 4 סרוואים, אתם מתכוון מבחינת הזרם שהם יכולים להעביר למקלט? אתה יכול לציין אולי מספרים (ז"א כמה זרם סרוו צורך, וכמה יכול לתת הבקר?). ודבר נוסף, כתבת - "ככל שהסרוו קטן צריכת הזרם שלו עולה" - הכוונה היא שסרוואים קטנים צורכים יותר זרם, או שעבור אותו עומס על שני סרוואים, גדול וקטן, הקטן יצרוך יותר זרם? תודה, הגדול.

israel ofek

New member
פרודו

עד לאחרונה רוב הבקרים שהם BEC תמכו ב4 סרוואים אנלוגים בממוצע (יש כאלה שרק תומכים ב 3 סרוואים תלוי בדגם) הבעיה נעוצה בטכנולוגיית הרכיבים שאינה מאפשרת סילוק חום מספיק עקב רגולציה ממתח גבוה 4 -6 תאים ליפו למתח נמוך 4.8 וולט למקלט (בנוסף לחום שמתפתח עקב הזרמים שעווברים למנוע במעגל הדפקים ובאינוורטור בבקר,,מקווה שלא קיללתי מישהו) אך לאחרונה חברת ג'טי הוציאה לשוק סדרה חדשה של בקרים(SPIN) עם טכנולוגיית רכיבים חדשה אשר תומכת ללא מגבלה ב 6 סרוואים דיגיטליים תוך אספקת זרמי מנוע גבוהים סרוו ממוצע צורך 70-90 מילאמפר שעה ללא עומס ובסטול ,הזרם יכול להגיע עד 300 מיליאמפר -כל זאת תלוי ביצרן (לסרוואים הסינים נתוני צריכה גבוההים יותר ,תלוי בדגם יש כאלה ויש כאלה נא להתייעץ) הסרוואים הקטנים בעבודה מאומצת (כמו 3D ) צורכים יותר -עקב מנוע זעיר בעל ממדים קטנים ומקדמי התנגדות גבוהים אשר עובד ללא לאות בתיקון תמידי כדי לסגור חוג בקרה פנימי מול הפוטנציומטר בנוסף סרוו דיגיטלי צורך יותר מאנלוגי -לעיתים לא מודעים לכך בבחירה (חשוב לקרוא במפרט לפני הקניה)

ישראל, בקר סיני ממוצע OEMRC למשל מיוצר

עם BEC המייצר 5V 3A . לפי החישוב שלך הנ"ל יתמוך ב-10 סרוואים לפני הסטול. אך שנינו יודעים שלא כך הוא הדבר, מיקרו סרוו דיגיטלי ממוצע יגזול בסטול משהוא כמו 300 - 700 מיליאמפרים חשובים. כך שניתן לסמוך על הבקר הנ"ל שיתמוך ב-4-6 סרוואים מיני/מיקרו לפחות. רק בשמחות

israel ofek

New member
בקרים

בקרי OMRC או כפי שהם נקראים האמת HOBBY WING מיוצרים בטכנולוגיה החדשה שהופיעה לאחרונה אצל הסיני זה אותו מפעל אשר ייצר ל JETI בסין את הבקרים שלו והעתקה הייתה טובה עצתי לך לא לסמוך על הנתונים הללו ללא לקיחת מקדם ביטחון השמור לציוד סיני (עקב הפרזה בנתונים או Q.C לא משהו) אם אתה משתמש ב4 תאים זה בסדר ,אך במספר תאים גבוהה מזה אתה בקזינו לדוגמה : חברת הקסטרוניקס הסינית מציינת בפרוש שמעל 3 תאים הבקר לא מספק שרותי BEC OMRC אינו מפרט יותר מידי -קצת מטריד ומרגיז ,לכן תשאר בתחום הבטוח לכולם אני ממליץ אם טיסנכם יקר לכם והוא בעל ממדים ומשקל אשר משקל סוללה נפרדת קרוב לזניח אנא השתמשו באחת כזו ולא להסתמך על בקר אמינות אמינות אמינות וניתוח סיכונים

frodo

New member
טוב, עכשיו אני מבולבל לגביך.

בהתחשב בתגובתך זו, ובתגובה הקודמת אלי בנוגע לזמן ההטענה של סוללות... רק בשמחות הגדול.

frodo

New member
ישראל,

הודעה זו לא כוונה אליך אלא כלפי p51 miss america :)

פרודו, רשמתי כמה הארות בנושא החשמל הנ"ל

בשירשור מטה: שאלה טיסנים למתחילים בהצלחה רק בשמחות

למעלה