סוכר נמוך?

tuli2210

New member
וו'או כמה תגובות

אני לקחתי במשך שנים מרסילון, לא ברצף. עם מחזור כל חודש. לא קשור לסוכר. אח שלי עם סוכרת נעורים, 69 נשמע לי מאוד נמוך. המינימום אמור להיות 150 לא? אני בקופ"ח כללית, עברתי מקופ"ח מאוחדת בגלל רופא משפחה גרוע והיום אני מרוצה. גם מקופה באופן כללי. מהמוקד אחיות שפתוח 24 שעות. שאפשר להתקשר לאחות בלילה והיא מפנה למיון עם טופס 17 שהיא שולחת ישירות לבית חולים. זה מאוד תלוי בסניף. איבדתי רופאת עיניים מצוינת במאוחדת ומאז בכללית לא מצאתי מישהו שמגיע לקרסוליים שלה. מה שכן, אני חושבת שרופאים זה נחמד. אבל אנחנו יודעות הכי טוב מה טוב לנו. תסמכו קודם כל עכל עצמכן. בודקים, קוראים, מגיעים לרופא מוכנים על השאלות. כי הם ממש לא מנדבים מידע או מנסים לחשוב יותר מדי. ואם חושבים שהברזל נמוך,גם אם הרופא טוען שלא, צריך להתחיל לקחת כדורים לתקופה ולהפסיק. תרגישי טוב.

liats80

New member
כדורי ברזל

אני מסכימה עם רוב מה שכתבת. כן, אנחנו מכירות את הגוף שלנו הכי טוב... אבל - המשפט האחרון שלך מאוד מסוכן! למעשה את ממליצה לבנות להתעלם מהמלצת הרופא שלהן. כדורי ברזל, גם אם ניתנים ללא מרשם יכולים להזיק. עודף ברזל יכול אף לגרום למוות. אנחנו מכירות את הגוף שלנו, אבל אנחנו לא רופאות! אנחנו לאו דווקא יודעות לפענח תוצאות בדיקות וגם אם ידענו - יכול להיות מידע רפואי שיש לרופא ואין לנו שמשפיע על ההחלטה שלו. אל לנו להתיימר לדעת הכל ובודאי שלא להמליץ לנשים להתעלם מהמלצות רופא. אל תקחי אחריות שכזו על עצמך. אם מישהי אינה סומכת על הרופא שלה, או שיש לה הסגות בנוגע להמלצות שלו - כדאי ורצוי ללכת לרופא אחר (אולי אף מומחה בתחום הספציפי) לקבלת חוות דעת נוספת. ליאת.

kikona126

New member
עודף ברזל זה אחד הדברים

שלא הייתי מאחלת לאף אחד... להגיע למצב של התזת דם כדי להוריד אותו... העייפות שלא מובנת... ממש לא!

פז08

New member
הי, מסכימה לגמרי עם ליאת!!

קודם כל, חייבת לציין שערכים של 69-67 למיטב ידיעתי הם לא מאוד נמוכים, הם גבוליים. הגבול התחתון של הנורמה עבור סוכר בצום הוא 70. אם באופן כרוני נמוך מ- 70 אזי יש מקום לבדוק, אבל לא הייתי נלחצת. מה אפשר לעשות? אם את לא מתקשרת היטב עם רופאת משפחה, הייתי מחפשת רופאה עם כימיה טובה. מאמינה שבכל קופה יש רופאי משפחה גם במרפאות השונות וגם רופאים עצמאיים ואפשר למצוא רופא טוב..... אישית יכולה להמליץ על רופאים של הכללית.... אם תכתבי באיזה אזור את מחפשת אוכל לבדוק ולהמליץ לך. לא פרטת לגבי בדיקות נוספות שעשית- תפקודי כבד, תפקודי בלוטת התריס וכו'. אלו דברים ששווה לבדוק.... אבל שוב- בלי לחץ... התופעה שאת מתארת לגבי העייפות והתשוקה למתוק, כל - כך מוכרת לי, עד כאב.... לי הוסבר שזה פשוט מעגל קסמים- צריכת סוכרים שרק מגבירה את העייפות והתשוקה לעוד מתוק ועוד מתוק- וחוזר חלילה. בהחלט הייתי פונה לייעוץ תזונאית, אם דיאטה זה משהו שאת מסוגלת לעמוד בו..... אני החזקתי מעמד 96 שעות עם דיאטה ללא סוכר ו...... נשברתי...... יש המון סיבות לעייפות כרונית. אני יכולה להמליץ לך לנסות שינוי בתזונה ורפואה משלימה, במקביל לחיפוש אחר רופא משפחה מקצועי וקשוב ובירור רפואי. ולטולי- אני חושבת שאני מבינה למה התכוונת..... אין ספק שכל אחת ואחד מאיתנו צריך לקחת אחריות על גופו וחייו. אני הייתי משנה מעט את ההמלצה- אם יש ספק, ומותר בהחלט ולפעמים אף רצוי להטיל ספק בהמלצתו של רופא, אזי צריך ללכת ולהתייעץ עם רופא אחר. מסכימה עם ליאת, שבשום אופן לא הייתי לוקחת על דעת עצמי כדורים, גם אם מדובר בכדורים לכאורה תמימים כמו ברזל שניתן לקנות גם ללא מרשם רופא. יכולה לספר לכן סיפורים רבים על אנשים שנטלו על דעת עצמם כדורים ללא מרשם והסבו לעצמם נזק גדול. אבל בהחלט מתחברת להמלצה לא לקבל כל דבר כתורה מסיני. זה בסדר לקרוא ולבוא מוכנים למפגש עם רופא. זה בסדר לשאול שאלות וללכת לחוות דעת שנייה אם לא חשים בטוחים בהמלצה של רופא. אבל לגבי טיפול תרופתי, בהחלט להתייעץ תמיד. וכשמדובר בתרופות שנמכרות ללא מרשם רופא, תמיד רצוי להתייעץ עם רוקח. יש להם ה-מ-ו-ן ידע.......(לפחות לרוב אלו שאני נתקלתי בהם).

annabell Lee

New member
סוכר זו אני..אמנם מהצד הגבוה..אבל אני.

סוכר נמוך היפוגלקמיה הוא מצב שהוא יש עודף אינסולין וזה לא תקין. את יכולה מהר מאוד לאבד את ההכרה..ואז..הכי מסוכן, ליפול ולהיפצע. כל זה לא מגביר תופעה של סכרת. סכרת היא ממצב שבו אין אינסולין ואז מגיעים לרמת סוכר גבוהה. ההיפו אצל סכרתיים היא תופעה של הזרקה לא מאוזנת. עד כמה שאני יודעת וזוכרת, אין קשר בין הדיכוי לבין סוכר נמוך. יש כן מצב שתרופה מסוימת תגרום לך לקריבינג מטורף למשהו...לי היה קרייבינג לפלפל חריף! שיפקה בכמויות! אכלתי אותם כמו גרעינים ושזה נגמר נלחצתי נורא...שהתחילו איתי טיפול בספטמבר, נכנסתי לקרייבינג מטורף לאפונה עם ווסאבי..ובכמויות מטורפות...אם לא קיבלתי וואסבי הפכתי עולמות... אבל תגשי לאנדרוקולוג שיבדוק אם יש אצלך פעילות ענפה של אינסולין או שזה רק קרייבינג. ו-69 זה בהחלט נמוך.

פז08

New member
מחדדת את תגובתי....

סוכר בערכים 69-67 זה לא בהחלט נמוך, זה גבולי- נמוך. כמובן שזה נמוך אם הגבול התחתון של הנורמה הוא 70 וכמובן שזה דורש בירור (גם אם רופאת משפחה אומרת שלא...) אבל זה לא מאוד נמוך, ואני לא חושבת שצריך מאוד להילחץ... פשוט לא להזניח ולגשת לברר. הייתי ניגשת קודם כל לרופא משפחה שמשתף פעולה. יש המון סיבות אפשריות לערכים נמוכים של סוכר. אבל הגיוני להתחיל בירור באמצעות בדיקות דם פשוטות ורק אם לא מוצאים סיבה להתקדם הלאה..... מסכימה עם אנבל שייעוץ אנדוקרינולוגי יכול בהחלט לעזור, אבל לשם כך צריך הפניה מרופא משפחה ויש מקום לעשות זאת רק לאחר שרופא משפחה הפנה אותך לבירור התחלתי. אז שוב - תמצאי בהקדם רופא/ת משפחה שמשתף פעולה, רופא קשוב ומקצועי. יש כאלו, רק צריך לחפש...... זה בהחלט נשמע לי לא מקצועי אם את אומרת שאת מרגישה שמשהו לא בסדר, וערכים של גלוקוז חוזרים על עצמם מחוץ לטווח הנורמה ולא באופן חד פעמי, והרופאה אומרת שהכל בסדר. אני בתור אחות, למדתי להקשיב למטופלים ולתחושות הגוף שלהם. אם נראה לך שמשהו לא תקין, אל תוותרי. תמצאי רופא שמוכן להקשיב לך ולברר יחד איתך את הסיבה לתחושותייך...... המלצה קטנה שאני כבר יכולה לתת לך - תבדקי אם את לא אוכלת כמויות מאוד גדולות של פחמימות בארוחה. זה יכול בהחלט לגרום למצב של הפרשה מוגברת של אינסולין, שיגרום לירידה ברמת הסוכר, לעלייה בחשק למתוק וחוזר חלילה....... שיהיה לך בהצלחה!!

למעלה