סוכר נמוך?

סוכר נמוך?

היי אני על דיכוי שנה וחודשיים הסוכר שלי 69 ואחרי חצי שנה של בדיקה הוא ירד ל 67, הרופאה אמרה לי שהכל תקין ואני יודעת שלא! אני מרגישה מאוד מאוד חלשה ויש לי צורך נורא למתוק שאני יודעת שרק מגביר חלילה תופעה של סוכרת, האם למרסילון יש קשר לסוכר הנמוך? מה אני יכולה לעשות???

זואילי

New member
גם לי!

אני בהיפו והרופא משפחה לא עושה עם זה כלום. שוקלת ברצינות להחליף אותו...

היי

כבר עברתי 3 רופאים מכל מיני סיבות- למשל B12 אצלי 180 ואומרים לי שזה תקין???????? לא אכפת לי אני אעבור רופאים עד שמישהו יתייחס הרופאה האחרונה שנשארה לי לעבור אליה "היא עמוסה" מקווה שאני אצליח לשכנע אותה בטלפון גם את מרגישה נורא עייפה? איך אבחנו שאת בהיפו? לי לא אמרו שום דבר פתאום הבנתי שזה נורא נמוך...

זואילי

New member
כל חיי אני עייפה

עייפות זה השם האמצעי שלי... וזה היה כך תמיד גם כשבדיקות הדם היו תקינות. בבדיקת הדם האחרונה - הסוכר היה מתחת לנורמה. הרופא ההזוי - לא אמר על זה מילה. אז אמרתי, אולי זו טעות מעבדה... מה גם שאין לי תופעות נגיד של סחרחורת או התעלפות וכאלה. אבל כבר הבנתי מזמן שמשהו בספיגה אצלי בגוף השתבש מאז הסטומה וגם אחרי הסטומה. לכן אני רוצה ללכת לתזונאית. כי אין לי מושג אצל איזה רופא לבדוק את זה. מחר יש לי ביקורת אצל הפרוקטולוג אז אשאל אותו למי הולכים בענייני ספיגה... כשהייתי באישפוזים בכל הניתוחים האחרונים של המעיים, רק אז דאגו לי במחלקה לכל מיני תוספים לאזן אותי, בין אם בבליעת מיני חומרים ובין אם בעירויים. אבל ביום יום - רופא המשפחה לא ממש נותן לי טיפול. בדקתי רופאים אחרים ואבוי - בסניף הקופה שלי יש 2 רופאות משפחה כאלה מפלצות, שעדיף לי להישאר עם הרע במיעוטו. אז כנראה אני צריכה כאן לנקוט בגישת "אם אין לי מי לי" ולברר בעצמי מי למען השם הכתובת שלי. לשאלתך על דיכוי - לצערי לא התברכתי בדיכוי ארוך שנים. היו תקופות של עד חצי שנה עם לוקרין וכל השאר - גלולות ברצף עד הגעת הכתמות שהופכות לדימום ואז בפחד וצער אני נאלצת להפסיק גלולות ולקבל ווסת. וכבר ניסיתי כל מיני סוגי גלולות. מאוד מתסכל.

היי

הכי טוב יהיה זה באמת ללכת לתזונאית אבל זה גם תלוי הרבה בנו במיוחד עם המתוק ... מה עושים עם הדחף הבלתי נשלט הזה? אני לוקחת ברצף ותאמת אני מפחדת מזה אבל אין לי ברירה רק בריאות ולא לוותר לרופאים:)

liats80

New member
מעניין

מעניין אם אכן יש קשר לדיכוי. כי אם כן אז אולי גם רופא האנדו יכול לתת משהו לאזן או אולי התזונאית בתל השומר. יכול להיות שיש בעיה בספיגה גם בלי קשר. קשה למצוא רופא משפחה באמת טוב כזה שלא רק נותן הפניות אלא גם בודק ומאבחן. היתה לי אחת כזו בחו"ל שפשוט הגעתי אליה עם תלונה והיא שאלה 40 שאלות, שלחה אותי לבדיקות (והסבירה לי מה המטרה של כל בדיקה, למה היא רלוונטית לי ומה תוצאה כזו או אחרת תאמר לנו) ולבסוף אבחנה. בארץ עוד לא נתקלתי ברופא כזה. הרופא שלי שהוא גם מנהל מחלקה הוא פשוט מזכיר. מגיעים אליו אומרים אני צריכה הפניה לאיקס הוא שואל למה, עונים, הוא אומר שזה לא נחוץ אבל אם זה כ"כ חשוב לי אז הוא ייתן וזהו. הוא לא מנסה לשאול יותר לעומק ולהבין את הבעיה, לא מאבחן, לא מציע סיבות או גורמים שונים לבעיה... רק ממלא טופס 17. אני עם סימטומים של אנדו מכיל 16 ומגיל 19 הוא נותן לי מרשמים לנקסין. פעם אחת הוא העיר לי שכמות הנקסין שאני לוקחת היא גדולה מידי והחליט להוריד לי את המינון. אבל חודש אחרי חזרתי ואמרתי שהמינון לא הספיק ופשוט לקחת כמות כפולה של כדורים והוא העלה שוב את המינון. הוא לא ניסה לברר למה אני לוקחת מינון כזה, ךא ביקש שאתאר לו את הכאב, לא הציע לפנות לגניקולוג לבירור... כלום. בגלל זה לוקח 8 שנים בממוצע לאבחן אנדו... מקווה שתמצאי רופא משפחה שיש בו עוד מוטיבציה באמת לטפל באנשים. ואם תמצאי אחד כזה אז בבקשה תשתפי :p

kikona126

New member
לי יש אחת מדהימה!

אני זוכרת שבתקופה שאף אחד לא ידע מה יש לי היא התעקשה על כל הבדיקות, ופעם אחת היה לי תור אבל. משום מה היו בעיות של רבעון, והיא אמרה לי ללכת לסניף המרכזי שיחליפו לי את הרופאה (הם לא ענו לטלפון והיא לא יכלה להוציא לי מרשמים) ושחזרתי בשביל המרשם (כבר אמרתי שהייתי האחרונה בתור, והיא חיכתה לי במרפאה לבד?) אמרתי לה שעשיתי סונר ושאלתי אותה מה זה אומר כי הגינקולוגית לא אמרה כלום, והרדיולוג היה ניראה מודאג... והיא ישבה איתי חצי שעה והסבירה לי, וכבר הכינה אותי לטיפול הקרב ובא... מתקשרת כשיש משהו עם הבדיקות דם... הקיצור זן נכחד, אבל קיים. צריך למצוא רופא משפחה טוב, זה הכי חשוב! היא מנהלת לי את כל התיק הרפואי, מעמידה אותי במקום כשצריך, דואגת שאני במעקב של ניורולוגית וגניקולוג, ואני צריכה לבקר גם אצלה פעם בשלושה חודשים ...

liats80

New member
איפה הרופאה שלך נמצאת?

הבעיה כמובן שרופא משפחה צריך להיות גם נגיש וזמין. אני צריכה מישהו באזור יהוד/פתח תקווה. מעבר לזה זה רחוק לי

kikona126

New member
רמת אביב

זמינה היא לא תמיד, לקבוע תור יכול לקחת חודש, אבל היא לא תגיד לי לא אם אני אגיע עם כאבים... והיא מקבלת שיחות טלפון...

היי ליאת

זה באמת מכה רופאי המשפחה בארץ, אתמול דברתי בטלפון עם מנהלת החדשה של המרפאה ואמרתי לה את האמת שאני מרגישה שלא מתייחסים אליי, למשל B12 נמוך 189 בן אדם בקושי זז ברמות כאלה נמוכות ובסוף היא אמרה לי שטוב אני יכולה לעבור אליה, אני מאוד מקווה שיהיה בסדר איתה בגלל תקופות לחץ שעדיין נמשכות מי שזוכר את ההודעות שלי הגזמתי במתוק אני מאוד מנסה להאבק במתוק הזה, מקווה שיהיה בסדר, תודה ליאת

דסי31

New member
גם פה עייפות כרונית...

אבל אצלי זה לא הסוכר בחוסר אלא ברזל ו - B12, תמיד היה, ואני כל כמה זמן לוקחת השלמות וזה לא עוזר... ודרך אגב, אחרי שראיתי הודעה בפורום פוריות לגבי חוסר בויטמין D בדקתי גם את זה, והפלא ופלא גם זה בחוסר אצלי, אז התחלתי גם לקחת תוסף ויטמין D. מומלץ לבדוק, ידוע שגם לו יש חלק בעייפות כשהוא בחוסר (בנוסף להרבה תחלואות נוספות...). זוזו, כבר הסכמנו שהרופא שלך לא משהו, לא?
ולגבי מה שליאת שואלת - אני במאוחדת, ויש לי רופאת משפחה מדהימה שנותנת לי יחס של רופא פרטי, ולא רק שהיא מנסה לאבחן ולא רק נותנת הפניות, היא תמיד מסתכלת עלי ומקשיבה לאיך שאני מרגישה כי היא אומרת ש"בן אדם זה לא רק תוצאות הבדיקות שלו", וככה קובעת טיפול. אין דברים כאלה. כשאני חושבת על זה גם הרופא הקודם שלי היה ממש מקסים, ואפילו חלק מהסיבה שעזבתי אותו היא שהוא שלח ליותר מידי בדיקות והיה יותר מידי יסודי... אז כן, יש גם אחרים. הבעיה שצריך להיות במאוחדת בשבילם, ואני יודעת שהרוב פה לא. אתן מוזמנות לעבור קופה, נקבל אתכן בזרועות פתוחות
מי שמעוניינת בפרטים כלשהם אשמח לתת בפרטי.

kikona126

New member
בי 12 גם אצלי היה בחוסר

כרגע באיזון, וגם דיי כרגע באיזון. היתה לי עייפות כרונית בגלל חוסר בויטמין בי 12 ועודף בברזל (אלוהים יודע איך...) הפכו אצלי עולמות כדי לשלול עוד כל מיני דברים...

היי

היי Kikona בנוסף לעייפות כרונית שאם הרופא הראשון הדפוק היה אומר לי לקחת כדורי ברזל לא הייתי מגיעה למצב הזה, אפשר לשאול כמה אצלך ה B12 והברזל? עצוב שאחותי למשל חושבת "שאני רק מחפשת" וזה לא נכון, נמאס לי להרגיש מאוד מאוד עייפה בנוסף לזה שאני לא יושנת בגלל בעיות מציקות באגן, המון בריאות...

kikona126

New member
אמממ

לא מצליחה להכנס לאפליקציה מהאייפון, אבל הבי 12 היה על הגבול התחתון (ממש עליו) כרגע אני בדיוק באמצע. הברזל היה כ200 מעל הגבול העליון (אולי יותר). אה וגם היה לי חוסר בויטמין די, שגם ממנו אני מקבלת השלמה... וגם הוא גרם לעייפות. דרך אגב, בתקופה של העיפות הדבר היחיד שהיה מעורר אותי היה ספורט, ואז הרופאה שלי ביקשה ממני להוסיף עוד אימון ליום. ככה שאימון בבוקר ואחד אחר הצהרים היו מחזיקים אותי... האדרנלין מאוד מעורר. ואחרי זה נופלים למיטה בלילה...

liats80

New member

אם ביטוח לאומי יחליטו שהם מחקו אותי (ככה הודיעו לי בינואר אבל בנתיים בקופה אני עוד רשומה) אצטרך לבחור קופה מחדש ואז אשקול. את מרוצה מהמאוחדת? אני הייתי עם חוסר ברזל. עכשיו הרמה היא בטווח הנורמה אבל העייפות הכרונית עוד פה

דסי31

New member
מאוד מאוד מרוצה מהמאוחדת

אבל זה תלוי באיזה עיר, לא בכל הערים יש סניפים עם כל השירותים אז שווה לברר קודם איפה שאת גרה או איפה שהכי נוח לך להגיע. אני למשל ברמת גן אז נהנית מהסניפים של רמת גן, גבעתיים ותל אביב, בכל אחד אוהבת ללכת למשהו אחר וזה מאוד נוח. מבחינת טופס 17, הפניות ואישורים למיניהם אף פעם לא היתה לי בעיה אצלם, תמיד יש תורים זמינים לרוב הרופאים, יש להם אתר מאוד נוח ונגיש עם כל המידע שצריך שכל הזמן מתחדש, ומוקד טלפוני 24 שעות לשאלות כלליות. גם לא יודעת אם רלוונטי בשבילך, אבל הביטוח המשלים שלהם הוא הכי משתלם בכל מה שנוגע להריון ולידה, בדיקות, דם טבורי וכו. טוב שלא עשיתי להם פה פרסומת, לא משלמים לי נשבעת
בקיצור בהחלט תשקלי בחיוב. מעניין לגבי העייפות של כולנו וכל מיני חוסרים בגוף, אני תוהה אם זה מאפיין נפוץ של בנות אנדו...

אה גם אצלי הומגלובין וברזל ...

התחלתי לקחת כדורי B12 וברזל ונקווה לטוב, אני רוצה להאמין שהרופאה החדשה הזאת בכללית תתייחס אליי ברצינות הגעתי לרמות של עייפות מטורפת שמשפיעות על מצב הרוח שלי ואין לי אנרגיה לעשות דברים המון בריאות דסי

לא מאמינה שאני צריכה לחפש באינטרנט

אבל זה לא שזה רע אני מציעה לכולן לאכול מעט שום מידי יום זה מאוד בריא במיוחד לנו הלוקחות גלולות ... זואילי כמה שנים את על דיכוי? זה ברצף?

למעלה