סוכר חום

mom&shaked

New member
סוכר חום

מה ההבדל בין סוכר חום וסוכר רגיל? איזה מהם מומלץ למבוגרים ואיזה מומלץ לילדים (בני בן שנתיים ועד עכשיו השתמשתי בממתיק של סוכר ענבים)

סוכרים

סוכר חום - מופק כקנה סוכר ובניגוד לסוכר לבן תהליך הזיקוק שלו אינו מלא ולכן הוא מכיל יותר ויטמינים ( כמו ויטמין B ) מינראלים ואף מעט סיבים תזונתיים והוא כמובן עדיף על פני הסוכר הלבן. ( אם כי כדאי לזכור שסוכר חום הוא עדיין סוכר..) לילדים אני בהחלט ממליצה להמשיך עם סוכר פרות וענבים כיוון שהם לא עוברים תהליך של זיקוק . החל מגיל 3 ניתן להוסיף גם דבש . אפשרויות נוספות - מולסה ( בשימוש בעיקר להמתקת משקאות , דייסות ואפיה) המולסה הינה השאריות שנשארות אחרי זיקוק הסוכר הלבן , היא מכילה רק 50% סוכר .המולסה עשירה בויטמיני B וכן ברזל סידן ואשלגן. המולסה אינה טעימה כמו הסוכר אבל אם ילדך יתרגל לטעמה - בהחלט הסוכר המומלץ. כמו כן ניתן למצוא בחניות טבע סירופ אורז או מייפל ( טיבעי ללא תוספי טעם וריח!!!). ככלל כדאי להמעיט בסוכרים ופחממות פשוטות ולאכול יותר מהפרות והפרות היבשים ופחממות מורכבות (לחם אורז פסטה וכד´) בתאבון

odeia

New member
יעל, אם לא אכפת לך הייתי רוצה

להוסיף עוד סוכר אחד, שאני לא זוכרת בדיוק איך הוא נעשה אבל ערכו הבריאותי מוכח, זהו סוכר נבט, סוכר שטוב לכולם, מכייח ומנקה, והנזק לשיניים של המשתמש - מועט ביותר. אצלנו בבית הסוכר נבט משמש כממתק או כממתיק בשעת הצורך. פעם אפילו המתקתי איתו דייסה במקום עם סוכר. ניתן להשיגו בכל חנות תבלינים.

לא מכירה אבל..

נשמע אחלה..

למעלה