סוכר חום דחוס

morli4

New member
סוכר חום דחוס

שלום, קניתי סוכר חום דחוס (הכהה) כי הייתי צריכה את זה לעוגיות שוקולד צ'יפס. למה הסוכר הזה משמש מלבד לעוגיות האלה? אני רואה מתכונים שכוללים סוכר חום אבל מתכוונים לבהיר... תודה

bali

New member
מנהל
הסוכר בחום הכהה יותר לח ודחוס

אבל אפשר להשתמש בו במקום בסוכר חום בהיר. המרקם יהיה קצת שונה והצבע של התערובת יהיה כהה יותר. ברוח ראש השנה, את יכולה להכין דובשניות עם הסוכר החום הכהה. חפשי את שרשור ראש השנה שפתחנו פה, יש שם מתכון מצויין לדובשניות שהביאה PONTCH1.

flutter girl

New member
צריך גם כמות שונה, לא?

אני רק יודעת שצריך אבל אין לי מושג כמה...

bali

New member
מנהל
את זה אני לא יודעת...

אולי הבנות שלמדו/לומדות קונדיטוריה יוכלו לענות יותר בוודאות.

יניב6

New member
תשבוה לסוגיה

סוכר חום או דמררה כפי שניקרה הוא פשוט סוכר פחות מעובד לפי מחקרים שעשיתי אין בו שום דבר שונה מהסוכר הלבן מלבד הצבע שלו והוא יותר מתוק אפשר להשתמש בו לכל דבר אפילו בתה, בקפה, בנס אפילו בעוגות ובאפייה בכלל אם תקחו ביד את הסוכר הדמררה והסוכר הלבן תסתכלו מאחרוה ברכיבים ובטבלה תראו שהם אותו הדבר כמעט בדיוק
קונדיטור יניב

bali

New member
מנהל
הסוגיה היא בין סוכר חום לח לסוכר דמררה זהוב..

לא בין סוכר דמררה לסוכר לבן

Noaal

New member
קצת על סוכר

יש שלושה סוגי סוכר עיקרים שמקורם בקנה סוכר (יש עוד מקורות לסוכר): סוכר לבן - הסוכר עובר תהליך זיקוק ושטיפה מלא. סוכר חום בהיר - שנקרא בטעות סוכר דמררה שהוא בעצם סוכר לבן שהוסיפו לו צבע/קרמל. סוכר חום דחוס - עובר פחות תהליך או שניים של זיקוק. צבעו החום והמרקם הלח הוא כתוצאה של הימצאות המולסה בסוכר. הסוכר החום הדחוס הוא קצת פחות מתוק. תוכלי להחליף את הסוכר הלבן בחום ללא בעיה מיוחדת בכל מתכון, רוב הסיכויים שמתכון יצא פחות מתוק ואולי אפילו קצת יותר טעים.

ומה בקשר לבריאות?

הייתי בתערוכת הגופות בחיפה והיו כל מיני קטעי מידע כאלה על הקירות. באחד מהם נאמר שסוכר לבן הוא הגורם מס' 1 להזדקנות העור, או משהו כזה. ידוע לך אם סוכר חום/דמררה הם יותר בריאים או יותר טבעיים מסוכר לבן?

Noaal

New member
ממה שאני קראתי ברשת, אין הבדל משמעותי

מבחינת הבריאות.

למעלה