סוכר בבוקר

Dave1972

New member
סוכר בבוקר

אני לא יודע אם יש מגמה, אבל מאז שהתחלתי לבדוק את עצמי ברצינות (ממש לאחרונה) הייתי בסביבות ה-140 בבוקר.
היום אני 133.
בהתחלה, כתבתי בכותרת "למה למה למה???" וחשבתי לשאול מה עושים כדי לגרום לגלוקומטר להראות מספר נמוך יותר.
אבל אז עברתי למחשבה חיובית.
1. הורדתי כבר 4.5 קילו מאז תחילת התהליך (כמה זה? שבועיים? שלושה? חודש מקסימום).
2. אני עושה ספורט וכבר מצליח לרוץ 5 ק"מ ב-40 דקות.
3. היי, היה לי 140 פלוס עד עכשיו. והיום זה 133. סימן למגמה? אולי. אבל אני אניח שכן ואחשוב חיובי.

השאלה היא מה עוד צריך לעשות.

אגב, לפי ההמלצה לאכול פחמימה לפני השינה, חשבתי לאכול קרקר (קרקר זהב של אסם) עם מרגרינה. בסוף גמרתי עם 4 קרקרים ומרגרינה. אני חושב שכבר עדיף לא לאכול כלום מאשר 4 קרקרים. בעצם, בהמשך למחשבה החיובית - עדיף היה להסתפק בקרקר אחד וזהו. אבל לא עמדתי בפיתוי. וזו הבעיה הכי גדולה - לעמוד בפיתוי. ברגע שאני מתחיל להכניס משהו לפה, קשה להפסיק.

אז יש עוד עיצות איך לקום עם סוכר נמוך יותר, או שפשוט להמתין בסבלנות ולקוות שהמשך הורדת המשקל והשמירה על התזונה יעשו את שלהם?

אוהב אתכם!

ארוחת לילה

כתבתי לך. נסה ארוחת לילה של מנה פחמימה +שומן.
פרוסת לחם שיפו מלא + אבוקדו
פרוסת לחם דגנים +טחינה.

פרוסת לחם מלא רגיל לא שונה מלחם אחיד רגיל.
הקמח המלא טחון דק והספיגה מהירה.

בהצלחה

תומרונתם

New member
מנהל
או! זו הגישה! נהדר

קודם כל, כל הכבוד על שינוי הגישה. אופטימיות לוקחת אותך למקומות טובים יותר!
&nbsp
לגבי המדידות בבוקר.
כתבת בשרשור אחר למטה:
"אני קם ב5 וחצי בבוקר (התפילה לוקחת איזה שעה) חוזר הביתה להכין את הילדים ונוסע לעבודה. אני מודד את עצמי ב7 וחצי לפני שאני יוצא מהבית או 8 וחצי כשאני מגיע לעבודה. זה יכול להיות גם 10-11 שעות מאז שאכלתי לאחרונה"
&nbsp
המלצתי - תמדוד ב-5:30 בבוקר כשאתה קם. לעבוד "על בטן ריקה" זה בדיוק מה שלא טוב לסכרתיים, ולכן כדאי למדוד כשאתה קם, "לשבור" את הצום עם איזה פרוסה אחת או כמה קרקרים, ואז להתחיל את שגרת היום. לדעתי, אתה תתפלא לראות שב-5:30 (שזה 7-8 שעות צום) הערכים שלך הרבה יותר קרובים לרצוי מאשר אחרי כל ההתרוצצות של הבוקר.
&nbsp
ולגבי ארוחת הלילה - לדעתי לא קרה כלום שאכלת ארבעה קרקרים. אבל מרגרינה?... עדיף חמאה. יותר טעים ויותר בריא.

Dave1972

New member
כמה קרקרים???

ברצינות? חשבתי שזה אסור לגמרי.
רגע, אולי את לא מתכוונת לקרקר הזהב הזה של אוסם אלא למשהו אחר?
&nbsp
תודה על העצה. אני אבדוק מחר על הבוקר (למרות שבשישי אני קם מאוחר יותר).
&nbsp
ולגבי המרגרינה - אנא עארף? ראיתי "מזולה עם שלושת רבעי שומן" ועם 0 פחמימות, אז לקחתי.
אני אבדוק לגבי חמאה בפעם הבאה.
מה ההבדל, אגב?

Dave1972

New member
לצערי זרקנו את הקופסא, אבל..

אבל מצאתי אותו כאן.
לפי האתר זה 3.3 גר פחמימות ליחידה.
אז אכלתי עכשיו (אחרי ספורט) 2 יחידות עם מעט ממרח חומוס עליהם. בסדר זה?

Dave1972

New member
את פרטנרית כל כך טובה ומעודדת אז הנה עוד קצת חיוביות...

גם הערב עשיתי 2 ק"מ הליכה (עם האישה) ואחריה 5 ק"מ ריצה (לבד).
שיפרתי בעוד 2.5 דקות ואני עכשיו בסביבות ה38.5 דקות. (מקודם זה היה 41 דקות).
אבל מה שעוד יותר מדהים זה, ואני יודע שזה לא קשור לפורום סכרת אלא לפורום דיאטה, אבל אני מרגיש שכאן זה הבית שלי אז אני מרשה לעצמי לשתף אתכם - הורדתי היום 900 גר' במשקל! זה כל כך מדהים שזה מפחיד!
הבוקר, בסביבות 9 (יום חופש בבית) נשקלתי. ובערב, לאחר הריצה נשקלתי שוב. 900 גר' פחות! לא האמנתי אז נשקלתי שוב ושוב ושוב ושוב... מזל שיש לי תמונה של השקילה מהבוקר (שלחתי לאשתי בוואטספ מרוב התלהבות), אחרת הייתי חושב שאולי טעיתי.
&nbsp
ועכשיו ברצינות - זה בסדר? אני מנסה להדוף מחשבות על מחלה נוראה שאולי יש לי ובגלל אני יורד במשקל (אבל אני מניח שאז לא הייתי מסוגל לרוץ 5 ק"מ).
&nbsp
בסה"כ הורדתי כבר 5.5 ק"ג (טוב נו 5.4) מאז תחילת התהליך. ואני כל כך מפחד שאני אשבר. בנתיים למזלי הטוב (ברוך ה', תודה לאל, ישתבח שמו, טפו טפו טפו, שום בצל, עיגולים עיגולים וכו') התרגלתי להפחתת הכמויות ואני כמעט ולא רעב.
&nbsp
אבל כדי לוודא, אפרט את מה שאכלתי היום ותגידו מה אתם חושבים:
בוקר - קפה עם חלב שקדים (אני חושב שאני מתחיל להתרגל גם לזה).
צהריים - 4 פרוסות לחם קל (37 קלוריות לפרוסה) עם גבינת שמנת וזיתים של טרה (5% נדמה לי).
אחר הצהריים - חופן אולי חופניים של שקדים קלופים
ועכשיו, אבל זה כבר אחרי השקילה - 2 קרקרים עם מעט ממרח חומוס. אני חושב שאני אעשה לי גם מרק חם.
&nbsp
האמת שזה נראה לי נורא מעט. בטח לאור העבר.
אגב, עוד נקודה חיובית! היום בצהריים הזמנתי לילדים פיצה. בדר"כ אנחנו מזמינים 2 מגשים. אחד לילדים ולאישה ואחד לי (זה לא מצחיק!
). היום הזמנתי מגש אחד והילדים אפילו השאירו ולא נגעתי אפילו בקצת גבינה שנדבקה לקרטון. כלום!
&nbsp
יאללה, מחר על הבוקר נבדוק דם ונראה מה הגוף אומר...
&nbsp
תודה רבה לכולם!
<רבאק, אני באמת חופר!>

תומרונתם

New member
מנהל
ירידה יומית במשקל

בדרך כלל מראה על איבוד נוזלים.
האם אתה שותה מספיק?
&nbsp
ולשאלת הכמויות - אתה לא אוכל כלום! איפה ירקות? איפה בשר/עוף/דגים? נראה לי שבקצב כזה עוד מעט לא יהיה מי שיכתוב בפורום...

לא ממש ברור לי איך אתה לא מתעלף מרעב. בלי ארוחת בוקר, ארוחת צהרים של כמה פרוסות לחם ו-2 קרקרים לארוחת ערב? אולי לא פלא שירדת כמעט קילו ביום...
זה ממש ממש ממש מעט אוכל. אם קשה לך להרכיב תפריט לבד, אתה צריך להיפגש עם דיאטנית של סכרתיים ולארגן לך תזונה יותר מאוזנת ובריאה.
&nbsp
וכל הכבוד על הפיצה!!

Dave1972

New member
אבל אני פשוט לא רעב!

באמת שלא.
אגב, לא אכלתי ירקות כי הייתי בבית והייתי עסוק ולא היה לי זמן להתעסק עם זה.
בעבודה ארוחת הצהריים שלי לרוב היא חזה עוף עם ירקות מבושלים.
כן, זה נראה ממש מעט, אה? אפילו אני לא מבין איך החזקתי מעמד. אבל לא רק שהחזקתי, גם רצתי 5 ק"מ בערב. :)
תשמעי, באמת שאני לא רעב. הרעב לי נסתם. אם הייתי רעב, לא הייתי מצליח להחזיק מעמד עם הכמות הזו, אבל נסתמתי.
&nbsp
לגבי דיאטנית - כבר יש לי ממנה תפריט מינואר שעבר או משהו כזה. פעם (עד לפני חודש) הייתי מסתכל עליו מדי פעם ואומר לעצמי - אין סיכוי. אי אפשר לחיות מזה. היום אני מסתכל על זה ואומר - וואוו, כל כך הרבה אוכל? זה מיותר. אפשר לחתוך בחצי.
&nbsp
אני רוצה להוריד עוד איזה 10 קילו לפחות. יו, רגע... הולך לבדוק משהו במחשבון ה-BMI. נדמה לי שזה יום גדול היום.
&nbsp
כןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן!!! יום גדול! היפ היפ הוריי! ה-BMI שלי כרגע 29.98. מה שאומר שירדתי מקטגוריית "השמנה" לקטגוריית "עודף משקל". וואוו... זה באמת יום גדול! אגב, לקחתי היום את הילדה לגן והרגשתי כל כך קל (ואני עדיין ממש לא) והתחלתי לדלג איתה ולקפוץ ולא הרגשתי מאמץ כלל. זה היה כזה אושר!
&nbsp
ואגב, לגבי הסוכר של הבוקר. התעוררתי משום מה ב4:15 בבוקר והחלטתי כבר להישאר ער (בכלל אני מרגיש מלא אנרגיות) וממדתי את עצמי כמו שאמרת. ובאמת - 107.
אני רק מחכה ליום הזה כמו שמישהו (tulkin?) כתב לי לפני כשבוע שאוטוטו אני אבוא צוהל לפורום עם תוצאה של מתחת ל-100. אוי, אני כל כך מייחל ליום הזה אבל הוא ממאן לבוא. בנתיים התוצאה הכי טובה היתה 103. כל כך קרוב, אבל עדיין לא שם.
&nbsp
והנה מגיעה לה השבת. היום הכי קשה עבור דתיים לשמור על תזונה נכונה ודיאטה. אני מקווה שנחזיק מעמד. :)
&nbsp
תודה על הכל ושבת שלום!

FashionKitty

New member
פשוט לא רעב...

יש עניין מסויים של תזונה, פחמימות ורגשי...
&nbsp
גם אנורקסיות "לא רעבות". ובאמת, הן צודקות. הן לא רעבות. פיזיולוגית. יש מזונות שגורמים לרעב, יש מזונות שמפחידים אותו, אבל אין ספק שאנחנו צריכים לאכול מינימום מסויים. בטח ובטח גברים יותר מנשים ובטח אם אתה רץ 5 ק"מ בערב!
&nbsp
אני האחרונה שתשלח אותך לדיאטנית, למרות שגם זו אופציה. אני מאמינה שעם קצר מחקר אינטרנטי והצלבה בין תפריטים מוצעים תוכל להגיע לנקודה טובה.
&nbsp
אם פחמימות גורמים תגובת נגד, אולי שווה לבדוק את הקווים המנחים של התזונה הקיטוגנית, הפליאוית או פשוט לבחון מקרוב איזה פחמימות אתה אוכל. יש הרבה דרכים להוסיף מנות קטנות של אוכל לאורך היום. או אפילו להוסיף עוד ארוחה (תאמין לי שזה אפשרי). להכין מאפינס משלך במקפיא ולשלוף בבוקר ולמיקרו במשך 30 שניות עושה אחלה של עבודה ומספק אחלה של אלטרנטיבה, בריאה ואפילו יותר מוצלחת מאצל רוב האנשים... גם בלי סוכרת...
)

Dave1972

New member
עושה רושם שאת מכריחה אותי לאכול פחמימות...

למה? זה לא אם כל חטאת עבורנו?
ואפילו לא ירדתי מה-100 mg/dl עדיין.
אם אני מצליח לאכול מעט וזה עוזר הן לסוכר והן להורדה במשקל - מה רע?
&nbsp
ואם אני אנסה להיות אמיתי, אני מוכן להודות שעברו לי מחשבות אנורקסיות בראש (וחלקן הפכו למעשה). למשל, חשבתי על לנקות את האוזניים טוב טוב לפני השקילה, ואפילו להתגלח. כל כך רציתי לראות כל גרם יורד. כן, זה מטורף אני יודע.
&nbsp
אז עכשיו לבצע את החרקירי?

Dave1972

New member
אתמול ביצעתי אותו

הגעתי הביתה מאוחר ולא עמדתי בפיתוי ואכלתי פסטה. ולהוסיף חטא על פשע, שכחתי לקחת את הגלוקומין של הערב…
מאוכזב מעצמי.

תומרונתם

New member
מנהל
החלק הכי חשוב במצבים כאלו

זה לקום מחר בבוקר עם שיר חדש בלב.
לא קרה שום דבר. כולנו בני אדם ולא רובוטים.
מחר ממשיכים כרגיל, לא קרה כלום!

Dave1972

New member
נכון. לא בדקתי כל היום מרוב פחד.

השארתי את הגלוקומטר בכוונה בבית.
כשהגעתי הביתה היה לי מעין בולמוס אכילה. אכלתי כף של ברנפלקס "ללא תוספת סוכר" (23 פחמימות ל-30 גר').
כן כן, אני יודע שזה לא משהו שאנחנו אמורים לאכול. בגלל זה רק כף (פעם הייתי ממלא כוס חלב מספר פעמים עם קורנפלקס רגיל.
ואז עשיתי את הדבר הכי דבילי. בערך שעה אחרי שאכלתי את הזבל הזה, לא עמדתי בפיתוי ומדדתי סוכר בגלוקומטר. ציפיתי לקטסטרופה, אבל... 125!!! היפ היפ הוריי!
&nbsp
אגב, הענשתי את עצמי על הפסטה של אתמול בערב ורצתי הבוקר (5 בבוקר!) 5 ק"מ.

FashionKitty

New member
ממש לא חייב לאכול פחמימות

יש אנשים שמצליחים יפה מאוד בלי פחמימות. אבל אי אפשר להתקיים בלי קלוריות. נקודה.
&nbsp
וכשעושים הפחתה משמעותית וקבועה ועוד במסגרת דיאטה, המוח מתחרפן.
ואצל כמעט כולם זה מגיע עם מכה חמור. וככל שאתה מבלה בדיאטה דלת קלוריות כך לגוף קשה לאכול כמות נורמלית. זה רק נזק בטווח הארוך.

tulkin

New member
אפרופו איבוד נוזלים..

זה לא בהכרח נוזלים שלא שותים. אלא בתחילת הדרך דלת הפחמימות, הגוף מפרק את הגליקוגן שאגר את הפחמימות, ואגב כך משחרר הרבה נוזלים שנאספו בתוך התרכובת הזו.

FashionKitty

New member
קודם כל - היי!

פאקינג 4.5 ק"ג!! תתני לעצמך קרדיט! נורא קשה לרדת במשקל, וזה דווקא הקילו ה-20 שהרבה יותר קל מהכמה הראשונים.
&nbsp
אני מקנאה. כל פעם שניסתי לרוץ זה נגמר רע.

&nbsp
לגבי ההמלצה הלילית. חשוב להבין שישנן שלושה מצבים שגורמים לעליות סוכר בבוקר וחשוב להבין מה קורה אצלך כדי להתאים את הטיפול.
&nbsp
לא כתבת מה הערכים לפני השינה וכמה שעות שינה. (כמו גם המשהו הקטן לפני השינה).
&nbsp
portion control - זה דבר קשה. אני מודה ומתוודה. (ואני באה מהצד הקיצוני של אכילה כפייתית ואכילה בולמוסית). לפעמים הטריק הוא פשוט לאכול מנות מוגדרות. חטיף מוקטן (ברוב חטיפי הגרנולה שאני אוהבת יש בערך 100 קלוריות לאחד.... הבעיה מתחילה כשיש 2 בחבילה...
). שווה אולי לנסות מתכונים ולהכין לעצמך משהו כמו מאפין בריא שהם קטנים (מיני מאפינס). ולהחזיק בקופסא במקפיא. מקפיצים למיקרו דקה ויש חטיף, מהיר ומוגדר.
&nbsp
&nbsp
חוץ מזה, כתבת בעצמך - סבלנות.
שינויים גדולים לוקחים זמן.

למעלה