סוכרת

עמית1100

New member
סוכרת

סתיו שלום, אחד מהגורמים הידועים לסוכרת מסוג 2 הוא לחץ. ידוע שעומס תנועה, רעש, תאונות דרכים בשילוב עם גורמי סיכון אחרים, עלולים לגרום לסוכרת. לצערי ממש בימים אלו מתממשת התחזית האומללה בדבר עומס התנועה בקדימה. במשך 40 דקות עברתי מרחק של 5800 מ'. וזאת רק ההתחלה. במקום לחיות בסביבה כפרית רגועה , אנחנו תושבי הכפר בקדימה, צריכים לסבול מנחילי המכוניות שחוצים את המושבה. רק סלילת תכביש 561 בשילוב הסדרי תנועה, שהוצעו בעבר ע"י מהנדס התנועה עדי זלינגר, יכולים לפתור את הבעיה.
 

Master Stav

New member
שימוש ציני להחריד בנושא הסוכרת

ועלבון לאינטילגנציה של כולנו פה דיברנו בעבר יש לך הצעה קונקרטית ? קדימה בוא לועדת תחבורה שב עם האנשים והבן שצריך למצוא את דרך הבניים לא כביש שיהרוס כול חלקה טובה של טבע שעוד נותרה לנו ומצד שני לא רק טבע ושמירה על החרציצית הלבקנית המצוייה במחשכים ( ועכשו אני ציני ) רק ישיבה יחד ומציאת פיתרון שישלב בין נוחות לשמירה על הקיים ..... כן גם שמירה על הטבע היא סוג של מורשת שאל לנו לשכוח תביא לרווחה לכולנו .
 
אני חושב שלא רק

עמית שלום, אתה כותב : "רק סלילת תכביש 561 בשילוב הסדרי תנועה, שהוצעו בעבר ע"י מהנדס התנועה עדי זלינגר, יכולים לפתור את הבעיה." אני הצגתי לך בעבר מספר חלופות אחרות שהם לדעתי יותר טובות. לא הגבת עליהן. אני לא מבין לפי מה אתה קובע שרק החלופה שלך פותרת את הבעיה .
 

Master Stav

New member
גל ....אשמח באם תוכל להציג

את החלופות המתאימות לפי דעתך לנושא כביש 561 אני מוןכ להתאפק עד לאחר ה25 לחודש אבל אחרי זה אם לא תפרסם ... ממממ אני אצוד אותך
 

Master Stav

New member
אופס ברח לי

 
המטרה של 561 מזרח - וגזירת חלופה

צריך להבין שמדובר ב 561 מזרח ולא להתבלבל בינו ל561 מערב שעובר ליד אבן-יהודה, למרות שלשניהן אותו מספר, הם שני כבישים נפרדים ולא קשורים. 561 מזרח מגיע מכביש 4 עד צורן וזהו, הוא אינו ממשיך מזרחה לכביש 6. 1. כלומר הוא אמור לתת שירות לתושבי צורן שרוצים להגיע לכביש 4. 2. וכן יציאה לתושבי הצד הצפוני של קדימה שתקל על העומס שיש כרגע על היציאה האחת להדסים דרך רחוב הרצל. אתמול למשל היה פקק של 20 דקות ביציאה החוצה, וזה ילך ויגדל, וצריך פתרון, וכאן אני מסכים לגמרי עם עמית. מכאן שחלופה צריכה לתת מענה לשתי הנקודות הללו. לדעתי אפשר לעשות את הדבר הבא למשל: 1. לעבות את הכביש מצורן עד תל מונד, ומתל מונד ועד בני דרור + העובדה שבונים מחלף על בני דרור (כבר התחילו) תבטיח תנועה קלה מצורן לכביש 4. במקביל צריך לבדוק את אפשרות עיבוי הכביש מצומת פרדסיה מזרחה, האם זה יתכן מבחינה טכנית, כלומר האם נשאר מספיק מרחק בין פרדסיה לצור משה לעבות את הכביש. 2. לסלול כביש רחב בעל 4 מסלולים שממשיך את רחוב הגלבוע שבצפון מערב קדימה לכיוון גן הארועים שעל כביש 4, את השטחים שצריך לכביש הזה אפשר להחליף עם השטחים שהיו מיועדים ל561. כך של מי שגר בחלק הצפוני של קדימה יצא משם ולא מהרצל + לבצע אותו דבר מאיזור הבנה ביתך ומערבה לכביש 4, כך שגם הם לא יצאו מהרצל. יש תוכנית לבנות מחלף על כביש 4 באיזור אילנות שמתחבר ל561, ואפילו מחלף שקוע כדי שיהיה יפה, ולא יסתיר את היער. כל התנועה משני הכבישים שתארתי (מצפון היישוב ומהבנה ביתך) וגם מהרצל צריכים לצאת מהמחלף הזה, ולבטל לגמרי את צומת הדסים או עדיף להזיז את המחלף לצומת הדסים ולעשות אותו עילי ולא שקוע, ולחסוך כסף. השקוע דרוש כדי לא להסתיר את היער, צורך שמתייתר בצומת הדסים.
 

עמית1100

New member
גל, תתחיל להיות מציאותי.

כל ההצעות שלך הן תיאורטיות, לא ניתנות לביצוע תוך פרק זמן סביר, ולא יפתרו את בעיית התנועה החוצה את הישוב.אנחנו צריכים פתרון לאתמול ולא לעוד 50 שנה. תהליכי האישור של הרעיונות שאתה מציע לוקחים עשרות שנים ועלותם מליארדים.. אז תתחיל להיות רציני. אתה וצחי (ועוד חברה נהדרים כמוכם) הגעתם לקדימה לפני מספר שנים, כשברשותכם כ 1.5 מכוניות בממוצע. לכן צריך לספק לכם פתרון מהיר. כביש 561 הוא הפתרון. אתמול חוויתי לראשונה בחיי פקק תנועה עצום בתוך המושבה. עברתי 5800 מטרים ב 40 דקות. היות ואני עוד זוכר את קדימה, מהימים שהינו כפר נעים, שקט ופורח, בלי קישקושים מיתרים ועם הרבה טבע וניחוח של כפר אמיתי (ולא כאלו שרוצים ניחוח חקלאי אבל שונאים שהחקלאים יהיו לידם...) אוכל רק להגיד, שמדובר פשוט בקטסטרופה שמעוררת מחשבות נוגות, אם עדיין כדאי להישאר במקום או אולי לשדרג לכפר אמיתי. עוד לפני סלילת כביש 561 ניתן בהסדרי תנועה, לחצות את הישוב לשני איזורי תחבורה (מערבי ומזרחי) ע"פ הצעתו של מהנדס התנועה עדי זלינגר, ולמנוע מהרכבים של איזור התעשייה לחצות את הישוב. כלומר לכפות עליהם להגיע לאיזור התעשייה ממזרח, ולמנוע מהרכבים של גוש תל-מונד לחצות את קדימה. אבל כביש 561 הינו פיתרון האידיאלי, כי הוא מרוחק יחסית מבתי התושבים, ומאפשר לשפר במהירות את איכות החיים והאקולוגיה של פנים קדימה-צורן. כלומר כביש 561 מרחיק את התנועה מבתי התושבים, ולמעשה מאפשר זרימת תנועה מההיקף פנימה ולא מלב הישוב להיקיפו. כביש 561 תוכנן במשך שנים רבות, לאחר חשיבה עמוקה ויסודית.חלקו המערבי והמזרחי הם מקשה אחת. אליו מתחבר כביש 562 לכיוון כביש 6. כל הקישקוש של ערוץ נחל אילנות הוא בבל"ת אחד גדול, במיוחד לכל מי שיודע באיזה ערוץ מדובר. בכלל כל ההתנגדות לכביש, נובעת מפסיאודו ירוקים, שגרים בדרום נתניה ולא מעוניינים שתנועת הרכבים תעבור באיזור שלהם. דעתם מונעת משיקולים אינטרסנטיים צרים. הכביש אמור לתת מענה לתושבי הבנה ביתך, לרכבים ולמשאיות של איזור התעשייה ולתושבי גוש תל-מונד שמגיעים מכיוון צפון. כל אלו חוצים כיום את המושבה וגורמים למפגעים אקולוגיים חמורים ולסיכון חיי אדם שלא לצורך. כאשר מדברים על המרחב הירוק, תיכנונית מדובר על המרחב שנמצא מערבית לכביש 4 , בין כביש 4 לנתניה ויקום. זהו המרחב הירוק ולא הקטע הקטן שבו אמור לנוע כביש 561. שם יש מספיק מקום לכולם. דרך אגב מזרחית ליקום, ישנה פריחה משגעת של סיתווניות (מומלץ) יתרה מכך, כל הבנייה שנעשתה בקדימה בעשור האחרון ובמיוחד סלילת שדרות הדקלים, בניית איזור התעשייה המזרחי ובניית שכונת הבנה ביתך, כל זאת נעשה מתוך הנחה תכנונית שכביש 561 ייסלל. לכן במידה והכביש לא ייסלל, המועצה והרשויות המתכננות, תהיינה חשופות לתביעות נזיקין לא מבוטלות. גל,אני מציע שבמקום להיאבק על עצם סלילת הכביש, תתמקדו כיצד ניתן למנף את סלילת הכביש לטובת פיתוח ירוק של הרצועה באיזור הדרך. שבילי אופניים, נקודות מנוחה, פרקים ועוד....
 

kirschi

New member
כביש או סביבה, במה לבחור?

עמית, הפקקים היישוב הם נוראים, אני מסכים. אך המסקנה שלך, לעניות דעתי, שגויה. ראשית, אתה, אני, ושאר התושבים, קורבנות של תרבות ה-יהיה-בסדר וה-JFDI ששגורה במחוזותינו. לאחר הזנחה רבת שנים של הרחבת הכביש מתל-מונד לבני-דרור, קידום המחלף באיחור כל כך גדול, הסדרה של כביש גאולים-פרדסיה (שגבה קורבנות רבים בנפש!), החליטו שהפתרון יהיה להרוג את יער קדימה ואת יער אילנות. וכל זאת למה? מכיוון שעכשיו יקח לנו המון זמן להציג פתרון להרחבת כבישים ולאשר אותם, ויקחו שנים עד שנוכל להביא את התכניות הללו אל הפועל. אז מה נעשה? ניקח מסדרון שעדיין אין בו כביש קיים, ונסלול אותו, הכי מהיר, הכי נכון, לא? לא!!!!!! הרס היער משמעו, מעבר לנזק המיידי לצמחיה ולבעלי חיים, פגיעה בבני האדם. פחות ריאות ירוקות ליישוב, יותר תחלואה, פגיעה במקור הכנסה פוטנציאלי ליישוב, פגיעה בתרבות הפנאי, פגיעה במקורות מים, ועוד. ונאמר והכביש יסלל, האם הוא באמת יפתור את הבעיה? סלילת הכביש תגרום להאטה נוספת בכביש 4, בין אם זה יהיה מחלף או צומת מרומזר, יגביר את עומס התנועה על הכביש, ויגרום, הממממ, לפקקים נוספים על הכביש. מה גם שמדובר בכביש שכל יעודו להוביל מצורן-קדימה לכביש 4. אף יישוב אחר לא יכול להנות ממנו. בעיני זו לא דרך לפתור בעיות תנועה. זו דרך בזויה לכסות על הזנחה של שנים רבות, ולהטות את עיני הציבור מהבעיה האמיתית, אל פתרון קסם שלא יממש את הבטחתו. כביש או סביבה? כולנו צריכים לבחור בסביבה. את הכביש נשאיר מחוץ ליישוב. הוא לא צריך לנשום אוויר נקי, ולא אכפת לו מפוטוסינטזה. לנו כן.
 

asdf55500

New member
נראה לי שעוד נעמוד הרבה עם שלטים שם

בכביש 561 שגם לעניות דעתי מיותר לחלוטין בגין פגיעה בירוק אבל הזמן כרגע לא מריח טוב כנראה ולמען האמת הקרב יכול להיות להתחיל גם אחרי ההסיבוב השני אולי?
 
למעלה