סוכרתי טרי טרי

sassonc

New member
סוכרתי טרי טרי

שלום לכולם אני מאובחן טרי, אם כי עוד לא נאמר לי איזה סוג סכרת יש לי, 1 או 2 יש לי תוצאות סופיות - אחרי 2 בדיקות דם, והטיפול שקיבלתי. אחרי בדיקת דם שניה, סוכר 313 אחרי צום של 8 שעות (242 אחרי 12 שעות - הבדיקה הראשונה) LDL – 152 HDL – 38.8 HbA1C - 8.1 Albumin/creatinin ratio – 0.01 נתונים: בן 31, 1.74 מטר, 83 ק"ג, ללא עבר תורשתי של סכרת טיפול שקיבלתי ממש אתמול: כדורים להורדת כולסטרול, ולדילול הדם (אספירין) הפניה לאנדוקרינולוג רק יום שלישי הבא בבוקר. שמו: פרופסור מנחם שפירא מישהו מכיר/שמע עליו? אשמח להמלצות הרגשה כללית שלי לא טובה. אני עייף מאוד שאלתי הבוערת היא האם לא מסוכן מדי לחכות ליום שלישי הבא? אני מפחד שאני לא עושה לעצמי נזק אני עדיין לא יודע מה מותר לי לאכול ומה אסור, כי עוד לא ראיתי דיאטנית. דרך אגב, אני מקופת חולים מכבי תודה מראש

ליל 2

New member
תשובה לשאלה "הבוערת"../images/Emo101.gif

מיכוון שאני לא רופאה ולא דיאטנית, אלא רק אחת עם ניסיון , אוכל להמליץ לך על מספר דברים וזאת עד שתפגוש את אנשי המקצוע המתאימים . דבר ראשון להרגע, להמתין עד יום שלישי זה לא מסוכן מדי, בינתיים שמור על תזונה המתאימה לסוכרתיים, הרבה באכילת ירקות וסיבים תזונתיים ולעת עתה המעט ככל שניתן במזונות פחממתיים כגון לחם, אורז וכד', המנע ממזונות וממשקאות המכילים סוכר וזאת עד לפגישה עם הדיאטנית שהיא בוודאי תתאים לך תפריט המתאים לנתונים שלך.. על פעילות גופנית הדעות בפורום זה הינן חד משמעותיות (לעשות, זה בריא ומהנה), אך הרופאים טוענים שחל איסור לבצע פעילות גופנית כשהסוכר מעל 250 , לכן עדיף שתמתין לאינדו'. יום טוב לך וברוך הבא ליל

שלום לך

וברוך הבא למועדון ה"מתוק"
סליחה על העיכוב בתשובה אבל ה-
לא עבד אצלי בבוקר. אכן מפליא שהתור שנקבע לך כול-כך רחוק. תנסה להתקשר ולנסות לקדם את התור או לפחות להשיג מכשיר מדידה ביתי (גלוקומטר). בנתיים תשתדל להוריד סוכרים זמינים: ממתקים, שתיה מתוקה וכמות פירות וכן פחמימות אחרות פשוט לאכול פחות פחמימות וסוכרים- בלי לרעוב כמובן
עד שיתאימו לך טיפול, וינחו אותך בדיאטה שיותר מתאימה לך אישית. ה-A1C שלך מעיד כי כבר תקופה ארוכה הערכים שלך גבוהים - זה לא טוב אבל כנראה זה מה שגרם להם לקבוע לך תור רחוק - שבוע נוסף כבר לא ישנה הרבה
אם את לא מצליח לדבר עם מרפאת הסוכרת ולקדם את התור אולי כדאי שבנתיים לפחות תתיעץ עם רופא המשפחה שינחה אותך מה לעשות, ואולי יתן לך מרשם למד סוכר. אנחנו פה לכל שאלה
לגבי אנדוקרינולוג במרכז של מכבי אנני יודעת - אבל כמעט בכל בית חולים קיימת מרפאת סוכרת - נסה באסף הרופא או קפלן.

sassonc

New member
תודה שושן צחור

היי שושן צחור יש לי מד סוכר (של פריסטייל המדהים). בינתיים אני מודד מדידה אחת יומית רנדומלית ומבצע רישום כמו שיעצה לי רופאת המשפחה. אני בלחץ כי המליצו לי לא ללכת לאנדוקרינולוג שהופנתי אליו, ואני רוצה למצוא אחד טוב וחביב בהקדם. לגבי תזונה, היום בערב יש לי פגישה עם דיאטנית, ועד אז אני עושה בדיוק מה שיעצת. פשוט לא סוכר ולא פחמימות (אני כמעט במצב של צום מהפחד מה מותר ומה אסור לאכול.

../images/Emo128.gif לא צום חס וחלילה

תאכל גם פחמימות זה הדלק לגוף - אבל במידה - פרוסה אחת שתיים של לחם קל או שווה ערך - אני מניחה שהדיאטנית תדריך אותך הערב וזה מצוין. בדיקה יומית רנדומלית אינה מספיקה יש לעשות בדיקה לפני כל ארוחה ושעתיים אחרי כדי לראות איפה אתה עומד. קצת מפליא אותי שעם ערכים של 200-300 השאירו אותך בלי טיפול תרופתי כלשהו אבל אני מקווה שזה יפתר במהרה. מן הסתם הרקע שלך אינו אופיני לסוכרת סוג 2, אבל אתה מעט מבוגר לסוכרת סוג 1. למרות שגם בני 50 יכולים ללקות בה. מן הסתם תשלח לבדיקת נוגדני אינסולין או בדיקת סי פפטיד כדי לראות לאיזה סוג אתה שיך - את יכול לקרוא על שתי הבדיקות כאן.

sassonc

New member
לשושן צחור

היום בערב אני אהיה יותר חכם לגבי מה מותר ומה לא כדאי לאכול. אני הולך לדיאטנית מקופת חולים מכבי בנס ציונה. לצערי הרבה אנשים מתפלאים איך השאירו אותי עם סוכר של בין 240-320 בלי טיפול וזה מלחיץ אותי. אני מרגיש שמשהו לא בסדר בגוף. הרגשה כללית לא טובה, ועייפות. הבנתי שלשתי הבדיקות שהזכרת, לוקח כמה חודשים לקבל תשובות. מה יעשו איתי עד אז? האם את חושבת שהפגישה שלי הראשונה עם האנדוקרינולוג תחליט איזה טיפול אקבל? אוףףףףףף

אני מניחה שכן

כול סוג של טיפול עליו יחליטו יכול להשתנות בהמשך, בהתאם לתוצואת הבדיקה או לבדיקות שאתה תערוך בבית.

סוכר גבוה שכזה אינו מסוכן בפני עצמו

ואתה רק אחד משמונת האחוזים באוכלוסיה, חולי הסוכרת. לגבי המותר והאסור שבאוכל, פרט לסוכר שאתה צריך להפחית, לא להמנע, אתה כן חייב, אבל ממש ממש ממש חייב להמנע מכל ממתיק מלאכותי אחר, כולל ובמיוחד אספרטיים!!!! אם אתה רוצה ממתיק טבעי, לך קנה בקבוקון סטיביה ויפה שעה אחת קודם. תתחיל באמת לאכול ירקות חיים או מבושלים, רבים ככל הניתן. המנע לחלוטין מתפוחי אדמה ואורז שאינו אורז בסמטי. לחם לבן או אחיד ובטח באגט אסורים עליך. קנה לחם שיפון של עיני, כשישה שקלים ביוחננוף. מצויין. אבל בלי הליכה מהירה של 30-40 דקות 4-5 פעמים בשבוע לא יועיל דבר. אז תתחיל ללכת ומיד. לגבי בדיקת הסוכר: לא מבין מי המליץ לך לבדוק רנדומלית. בדוק תמיד לפני ארוחות ורק כל עוד אתה לא בטיפול תרופתי. אחר כך מספיק לבדוק 3-4 פעמים בשבוע כדי להיות במעקב. המכשיר שיש לך מצויין. העייפות תעבור בקרוב עם האיזון. גם הדקירות ברגליים יעברו אם יש. בטח יבדקו אם יש לך חוסר רגישות בכפות הרגליים, באצבעות. הקפד לישון מספיק, מעל 7 שעות ולא יותר משמונה. הקפד לאכול בצורה סדירה ואל תחשוש מפחמימות. אל תקשיב לדיאטנית אם תספר לך על פחמימות מורכבות ופשוטות. זה ממש לא משנה לגוף. אל תסכים בשום תנאי לתרופות נגד כולסטרול!!! הכולסטרול ירד עם תחילת הטיפול. בהתחלה תהיה מאוד מבולבל ותרגיש שהשמיים נפלו. אל תתרגש יותר מדי. רק תשמור על עצמך. שמור על קשר במסרים.

PloveB

New member
למה להמנע מאספרטיים ???

שמעתי שהוא לא הכי בריא אבל למה במיוחד אספרטיים ??

אספרטיים רעיל במיוחד ומתפרק מהר

מכולם בחום של 30 מעלות. כבר ברגע שהוא בא במגע עם הגוף הוא מתפרק. יש כבר מחלה רשומה על שמו ותביעת ענק של 350 מיליון דולר נגד הדוחף לאישורו דונלד רמספלד, שר ה... אצל בוש.

מיתוסים ואמיתות

לא טוב עשה מחשבות שהפיל ערימת נושאים שנויים במחלוקת על סוכרתי זה מקרוב בא. מה גם שעצותיו בעיתיות בחלקן, ואלו הן: "ממש ממש ממש חייב להמנע מכל ממתיק מלאכותי" - לא נכון. רוב הממתיקים ראויים לשימוש בכמות סבירה. "תתחיל באמת לאכול ירקות חיים או מבושלים, רבים ככל הניתן" - לא רצוי להגזים בשום מאכל כולל ירקות. "המנע לחלוטין מתפוחי אדמה ואורז שאינו אורז בסמטי" - פחמימות, כולל תפ"א ואורז מותרים בכמות שהוגדרה על ידי הדייטנית. "לחם לבן או אחיד ובטח באגט אסורים עליך" - פחמימות, כולל לחם מותרים בכמות שהוגדרה. "בלי הליכה מהירה של 30-40 דקות 4-5 פעמים בשבוע לא יועיל דבר" - לא נכון. הדייטה והורדת הסוכר יועילו רבות גם אם תתאמן פחות ממה שצויין. "הקפד לישון מספיק, מעל 7 שעות ולא יותר משמונה" - סתם אמירה. אין קשר בין שעות השינה וסוכרת. "אל תקשיב לדיאטנית" - אמירה מסוכנת, אפילו שהיא מסוייגת לפחמימות. "אל תסכים בשום תנאי לתרופות נגד כולסטרול!!!" - כאן מחשבות הגזים לחלוטין. הוא כנראה לחלוטין לא סומך על הרופאים. "בהתחלה תהיה מאוד מבולבל ותרגיש שהשמיים נפלו" - מחשבות מסיק מחוויות שעברו עליו לגבי כולם. לא כולם מבולבלים, והרבה חולים חדשים מתמודדים היטב עם המצב. למה לדכא מראש? איני רוצה לפתוח כאן ויכוח על כל הסעיפים, רק להצביע על הבעיתיות הרבה. גלעד

shay10000

New member
רמת סוכר גבוה?

סביר להניח שהרופא שאמר לך לבוא בעוד שבוע, הוא רופא משפחה, הרי שאם כל הכבוד להם על המסירות שלהם, לא מבינים הרבה בנושא סוכר, (לרוב).אני מניח שהיית כבר אצל הדיאטנית, וקיבלת אצלה דיאטה התחלתית, אל תבהל, זה לא פשוט, אבל בסך הכל זה בריא.תקבע מיד תור דחוף אצל רופא מומחה, אפילו תשאל מתי יש ותדבר ישר איתו. למרות שיש אנשים שיודעים שהם סוכרתיים ומסתובבים עם רמות סוכר לא נמוך משלך, עדיף לא לחכות עם זה, לגבי פעילות גופנית זה מסוכן, הרי שאין אינסולין בגוף התאים לא מקבלים סוכר, והסוכר מסתובב חופשי, אז התאים נותנים הוראה ללבלב או לכבד לייצר סוכרים, אז רמות הסוכר עולות עוד יותר,צריך מאוד להזהר עם זה. בהצלחה במעמד החדש

chopi

New member
ביקשת תשובה,לא?

מהיום , אין יותר ממתקים, שתיה ממותקת,לחם ובצקים, בשר בקר, אוכל שמן ופירות !!!!!!!!! לאחר שתיבדק ותקבל הערכת מצב אצל רופא, דרוש לראות דיאטנית, רק דרכה תוכל להתחיל לסגל הרגלי אכילה מאוזנים , תקינים ומעט לחטא מידי פעם. מהיום תתחיל לעשות ספורט , המינימום הנדרש הוא 5 ק"מ הליכה רגילה בתור התחלה כ-5 ימים בשבוע. כאשר תאובחן בקש מהרופא הפנייה לרכישת גלוקומטר לבדיקת סוכר עצמית ומד לחץ דם, ערוך טבלה של מדידות לפני ארוחות ואחריהן ולאחר כל אירוע חריג בהתאם להנחיות הדיאטנית. לפי דבריך אתה נשמע כסוכרתי 2, חשוב מאוד לעתיד שהסוכר יהיה מאוזן וברמה נורמלית, רד במשקל, הקפד על ארוחות ועל אוכל מתאים ותוכל לחיות חיים שגרתיים. מלבד זאת יש 16 אתרים מצויינים בעברית עם פורומים בעברית , כנס, קרא, למד, תשאל שאלות, בקש מידע מחברי ואורחי הפורומים לסוכרת, ככל שתדע יותר תהיה חכם יותר בקשר למצבך, אנחנו הרופאים הטובים ביותר של עצמנו ולנו יש מידע שלא תקבל בשום מקום אחר.... ברוך הבא למשפחה

sassonc

New member
תודה לכולם

חברה, תודה לכולם על העיצות מנסיונכם העשיר מכיוון שאני בתחילת דרכי הארוכה, החלטתי - ותסכימו איתי, שאשמע בעצת הדיאטנית שבחנה את נתוניי ובעצת האנדוקרינולוגית. אני במשמעת מאוד חזקה עכשיו ואוכל בדיוק מה שאמרה הדיאטנית, ומזריק במנות שהרופאה אמרה. אני אהיה במעקב צמוד כל שבוע, ונראה מה יתפתח. אני שותה סוכרזית בקפה, שותה שתיה דיאט, אבל בכמויות קטנות, בשביל הטעם פעילות גופנית בינתיים אסרו על לבצע כי הסוכר היה ממש גבוה (פעילות אסורה עם סוכר מעל 250!!!) אני לא מכניס סוכר לפה בשום צורה. בינתיים מטפלים בי כבסכרת נעורים עד שיוחלט אחרת אם יש למישהו עוד הערות/הארות - אשמח תודה

שלום ושבוע טוב,

איני מומחה גדול, אבל אני יכול לשתף אותך בנסיון שלי. כשהתברר לי שאני מתוק מעל המותר, נכנסתי ללחץ לא קטן. רק ההיסטריה העלתה את רמת הסוכר עוד יותר ממה שהיתה. מאז למדתי על הסוכרת, על הטיפולים והמגבלות, ודבר אחד החלטתי כבר בהתחלה: אני אולי חולה, אבל לא בעונש. אין שום דבר שאסור לי לעשות, רק המידות השתנו. אפילו סוכר מותר לצרוך, רק במידה הנכונה. תזונה נכונה היא דבר שכל אדם צריך לאמץ, לא רק סוכרתיים. כנ"ל לגבי פעילות גופנית. אל תפתח במבצעים למיניהם - הם מועילים בטווח הקר, וכמעט בלתי אפשרי להחזיק בהם לאורך זמן. ההתמודדות הנכונה לדעתי היא הדרגתית, וצריכה להיות מכוונת לשינוי באורח החיים לאורח חיים בריא, לא פחות ולא יותר. אינך צריך להפוך לספורטאי צמרת (מה השטות הזו - חמישה ק"מ חמש פעמים בשבוע? ובתור התחלה?), אבל בהחלט צריך להתחיל לשלב פעילות בחיי היום יום. בינתיים עשית דבר נכון מאודף שמסתדר יפה עם ההגיון הפשוט - שמעת בעצת מומחים ואנשי מקצוע, ולא לעצת "מומחים במינוי עצמי". המשך בדרך זו. לא שאני מזלזל חלילה בנסיונם הרב של המשתתפים כאן, אבל סדר העדיפות הוא תמיד להשמע להוראות הרופאים והדיאטנים קודם כל. בסך הכל, אם לא תתיחס לזה כאל משבר גדול אלא כאל הזדמנות לשינוי אורח החיים שלך, תוכל אפילו להרוויח מכל העניין: כושר טוב, בריאות כללית משופרת, עירנות, ריכוז - אלו רק כמה דוגמאות. הטיפים שאפשר לקבל מבעלי הנסיון הם רבים וחשובים: אל תצפה לקבל הכל בבת אחת. תהליך הלמידה אינו קצר, ולא מוכרחים לדעת הכל מהר. המודעות למחלה היא כבר חצי דרך לפתרון. אפשר לחיות עם סוכרת חיים בריאים וארוכים, טובים, ללא מגבלות אמיתיות, ולהמשיך לעסוק בכל מה שעשית עד היום ואף יותר. ראה בגילוי תחילתה של דרך חדשה, חייך הרבה ותנשום עמוק - אין שום סיבה לבהלה. בהצלחה!

sassonc

New member
ל"אבא של נעם"

שלום לך אני חושב שלא יכולתי למצוא דרך טובה יותר לפתוח את השבוע, מאשר לקרוא את מה שכתבת לי. זה באמת ממש מעודד. אפילו שאני ממש בהתחלה ומאוד קשה לי עם התמודדות של הגוף עם האינסולין, ונפילות הסוכר, אני משתדל לשמור על אופטימיות ולשלוט במצב. אני מאמין שבשלושה חודשים הקרובים, יתברר מצבי האמיתי. לא אובחנתי עדיין כסוכרתי סוג 1, אבל אני מועמד רציני לקטגוריה הזו. אני מרגיש פנטסטי עם הדיאטה שקיבלתי, הפסקתי לעשן בקלי קלות (למען הבריאות) ובדיקות הסוכר נראות נפלא מתמיד. אני מחייך ואופטימי, והמשך לעודד כך "מצטרפים חדשים" אתה עושה עבודה טובה ומוצלחת שוב תודה

למעלה