סויה

עינבלבל

New member
סויה

שלום, ביתי בת השנה וחודשיים, החלה לסבול מעצירויות קשות ומדימומים בפי הטבעת מאז שהפסיקה לינוק (כבר שלושה חודשים), ניסינו כל מיני דברים וכעת הרופאה החליטה להפסיק לתת לה מוצרי חלב ולעבור לסויה.שאלתי היא האם ישנם מוצרים נוספים של סויה מלבד מעדנים וחלב סויה? למשל אני מחפשת תחליף לגבינות שהיא כל כך אוהבת על לחם. תודה על עזרתכם.

tiger mom

New member
יש גבינות סויה

לא בכל הסופרים, בעיקר בגדולים אפשר למצוא ממליצה לך גם על פגלקס- זו תרופה טבעית על בסיס גרנולה. ממיסים במים ושותים. יש בסופרפארם בלי מרשם. זה עושה צואה רכה (לא שלשול אבל רך מאד). וכמבון חשוב להקפיד על הרבה מים (בעיקר בגלל שהיא סובלת מעצירות, אם היא לא שותה מספיק הייתי נותנת גם שתיה ממותקת קצת רק בשבי לעודד הרבה נוזלים)

down under1

New member
למה סויה?

סויה לא מיעודת לצריכה גבוהה במיוחד לא אצל הילדים. ומעדני סויה מלאים חומרי טעם וריח וכל מיני... אפשר במקום חלב פרה לתת חלב שקדים. אפשר להחליף גבינה באבוקדו או טחינה. אבל סויה דוקא, לא היתי ממהרת לתת לתינוקת כל כך קטנה.

ממליצה לך לפנות להומאופתיה

איתן גם סובל מאוד מעצירויות מאז גיל קטנטן בנוסף הוא גם קצת אנמי ומקבל תוספת ברזל באופן קבוע שלא ממש תורמת מאז שעשינו טיפול הומאופתי לפני כחודשיים לא היו לנו יותר בעיות עצירות אני ממש לא חושבת שכדאי לעבור למוצרי סויה ומסיכמה עם מה ש- DOWN UNDER1 אמרה

בוליפלג

New member
למרות שאני צרכנית של סויה..ובתי לא מעכלת

חלב באופן 'משביע רצון', אני ממעיטה בצריכת הסויה בבית, במיוחד כשמדובר בקטנה. לכן, עדיף למצוא תחליפים אחרים.. טבעיים או לא, תלוי מה הגישה שלך. העצות של DOWN UNDER טובות מאד בעייני.

עוד משהו...

חשוב לציין כי עדיף לא לתת לילדה חלב סויה, אלא אולי לתת לה לשתות חלב שקדים (תחליף מצויין לחלב), ובכלל במקום גבינה על לחם אפשר ממרחים (*הום מייד* משמן זית ותבלינים- גם עטיר קלוריות *טובות*), כמו כן לדוגמא למריחה על לחם אפשר אבוקדו, ריבות תוצרת בית (אפשר גם לקנות ריבות וממרחים אורגניים כמו ממרח חרובים - יאאמי כמו שוקולד עבור הילדים אבל ללא השוקולד). בעיקרון את צריכה מקור חליפי לסידן ---אבל האם חשבתם לנסות מוצרי חלב אורגניים ??? אולי זה יפתור את הבעייה של העצירות. ובכלל יש שזיפים ומשמשים מצויינים לעצירות ומאוד טעימים לילד.

אופס עכשיו קראתי את התשובת של *דאון אנגר*

ועניתי די דומה.... שכחתי לכתוב שבכלל חרובים הם מקור מצויין לסידן. יש אבקת חרובים שאפשר להכין ממנה שוקו טעים (עם חלב אורז / חלב שקדים)....קיצור נסי את מזלך בחניות הטבע.

למעלה