סויה במרק

סויה במרק

הייתי לפני מספר שבועות במסעדת HUMAN NATURE - כן כן אני נזכרת רק כעת בביקור הפורום סופסוף - והם אורייני גלוטן מה שנקרא
אך אני , שזממתי על המרק הנ''ל למרות אי ציון כוכבית, משמע שאינו נ''ג, סתם מעודף רעבון, נאלצתי לעבור תיחקור של הצלצרית באופן שלא מקובל גם אצל ידידה (כמה את רגישה ל..., יש לך אי-סבילות ל.. ?) בכל אופן, למה לא יחליפו הטבחים האדיבים את הסויה במיסו? אה? מתקבל אותו טעם במרק לא?

מנצל"שת משהו מעצבן

יצאתי אתמול למקום שנראה מאוד נחמד אבל... משום מה מגישים שם רק אלכוהול למעט בריזר. בריזר לא היה אז ביקשתי קולה ונעניתי שאין להם שתיה שהיא לא אלכוהול. תקנו אותי אם אני טועה - יש גם לא צליאקים שלא שותים אלכוהול, גם הם מנועים מלשבת במקומות האלו? לא נשארנו שם הרבה זמן, אבל היה לא נעים להתחיל להסביר לדייט על ההתחלה למה אני לא יכולה לשתות שום דבר כשזה הגיע בצורה של "למה שלא תשתי קורונה" ולקח קצת זמן עד שהוא הבין שזה לא שאני לא רוצה אלא שפשוט אסור לי. למרבה הצער לא קלטתי את השם של המקום ככה שאני לא יכולה להזהיר, וכששאלתי אותו איך קוראים למקום התגובה שלו הייתה "אפשר לחשוב מה קרה" וגם הוא לא ידע להגיד לי איך קוראים לזה. הוא נפסל בלי קשר, אבל אני יצאתי בבעסה פעמיים, גם בגלל המקום וגם בגלל חוסר ההבנה/רגישות שלו.

בשביל מה כל ההתדיינות הזו?

בשניה הראשונה הייתי מסתכל לא בעיניים - הייתי מאחל לו בפרצוף מואס בהצלחה, אבל יש לי דברים חשובים יותר היום, והייתי קם ועוזב. כל ההישארות הזו איתו ובמקום הזה - סתם מזיקה לבריאות הנפשית שלך. לחתוך מיד. גם לי קרו דברים כאלה, וזה נורא פשוט לקום, לסנן משהו מנצח בשפה נקיה כמובן מהפה, ופשוט לצאת מ-נ-צ-ח-י-ם. יום נפלא לך יקירתי.

לקחת את זה קשה מדי

נתחיל בזה שלא נשארנו שם ונמשיך בזה שאולי היה נדרש הסבר אבל לא הייתה שום סיבה להיות חוצפנית כזאת.

לצערי לא דבר כזה נדיר

יש לא מעט פאבים בתל אביב שלא מגישים שום שתייה שהיא לא אלכוהולית, ודהברים היחידים שיש להם להציע הם מה שנמצא שם כדי להיות חלק מקוקטיילים - רד בול, מיץ חמוציות, ג'ינג'ר אייל, טוניק וכו'... אני לא אוהבת פאבים באופן כללי, ובכלל לא הולכת לכאלה שלא מגישים גם שתייה קלה. זה מאוד לא אחראי כי בכל קבוצה מישהו צריך להישאר נהג תורן! בכל מקרה, לא נפלת על משהו כל כך נדיר לצערי.

אני מכירה מקומות דומים

שמבוססים בעיקר על אלכוהות אבל עוד לא נתקלתי במקום שלא מציע לפחות סוג אחד של שתיה קלה, גם אם זה מיץ תפוזים. כמו שאמרת, צריך שמישהו אחד לפחות יהיה נהג תורן.

סיפור דומה - מעצבן יותר - עם שוארמה

הלכנו בשבוע שעבר לשאורמה ג'מיל הרצליה. אני כותבת את השם כדי שאתם לא תלכו אליו אם תזדמנו להרצליה.... הגיע תורנו. הסברתי לו שהבאתי פיתה של הבת כי אסור לה ככה וככה ובלה בלה וכל מה שצריך. ביקשתי ממנו, בגלל שזאת הייתה הפעם הראשונה שיצאתי עם פיתה כזאת לאכול בחוץ , שבמקום לחתוך אותה למעלה, שיחתוך באמצע, ומה שהוא אמר לי: אני אחייב אותך על 2 חצאים. הייתי בשוק. גם ככה הוא גנב 22 ש"ח למנה במקום 18 ש"ח במקומות אחרים בעיר - ח'ברה - זה לא התוספת של עוד 2 ש"ח לחצי - יענו - 4 ש"ח לכל האורחה, אלא העיקרון. לקוחה שעמדה לידי (שאנחנו לא מכירות) מסבירה לו - היא הביאה פיתה כי הפיתה מיוחדת והיא מפחדת שתיקרע, היא רוצה את אותו דבר בשני חצאים - הוא פשוט כעס והרים את קולו :"היא תשלם על 2 חצאים"!!!. אמרתי לו - אני לכאן לא אחזור בחיים, ופשוט יצאנו, אבל כאילו מה. אני באה עם הפיתה, מסבירה, מצידי שים פחות בשר בכל חצי , אבל תתייחס כמו בן אדם. פשוט איש קטן ומסכן. זהו. לא ממש קשור לצליאק - אבל קצת כן.

איזו חוצפה!

גם הבאת פיתה שלך וחסכת לו וגם הוא מחייב אותך על יותר? לי קרה באוניברסיטה כמה פעמים, כשאני קונה קפה אני מביאה חלב סויה איתי ומבקשת שיכינו לי הפוך איתו, וכבר קרה שרצו לחייב אותי במחיר רגיל של קפה וזה בזמן שאני מביאה את החלב והם רק מוסיפים אספרסו. אחרי ויכוח קצר ויתרו לי אבל זו הייתה ממש חוצפה.

נועית7

New member
ממש מגעיל

האמת שחוץ מהחיוב הנוסף, פשוט מגעיל לקבל יחס כזה. לי יש נגיד בית קפה קבוע שאני אוכלת בו ארוחת בוקר, ומכירים אותי שם והכל, ועוד אף פעם לא הבאתי לחם מיוחד כי אני פוחדת שפתאום הם יהיו מגעילים ולא יסכימו נגיד לחמם אותו... צריך עור של פיל בשביל הדברים האלו.

daniela21

New member
זה קורה גם במקומות שיש מודעות,

בפעם האחרונה (תרתי משמע) שהייתי ב"מזה" הבאתי לחמניה מהבית, כי ממש לא התחשק לי לאכול טונה בלחמנייה מתוקה. לא רק שחסכתי להם את הכסף של הלחמניה מחנות הטבע, אלא גם עשו לי כאלה פרצופים, נזפו בי וקיבלתי את האוכל אחרונה.

בישולה1

New member
אנחנו תמיד מביאים לחם או פיתות

מהבית ועוד לא ניתקלתי בסירוב ההפך הוא הנכון תמיד בהבנה והשתדלות. נכון שתמיד גובים מחיר מלא על כוס השוקו למרות שאני מביאה את האבקה מן הבית.

למעלה