סוזאן סונטג ז"ל

• פותח הנושא ro99
  • פורסם בתאריך

ro99

New member
סוזאן סונטג ז"ל

אני יודעת שאני מאחרת בשבוע, אבל better late than never. בשבוע שעבר נפטרה האינטלקטואלית הידועה סוזאן סונטג. אני מצרפת קישורים לכתבות והספדים למי שרוצה לקרוא על אישה מיוחדת זו. מכמות הקישורים אתם יכולים לראות את כמות המידע שהתפרסמה בעיתונות ה"סטרייטית" בחו"ל. נדהמתי לכן לשמוע את הדממה המחרישה במדיה הגאה הישראלית. סונטג היתה יהודייה וגם בי/לסבית (קצת לא מוגדרת) בין היתר. שלחתי קישורים לחדשות גוגיי למשל ו... כלום. שמתי הודעה בפורום נשים שם ורק שתיים ידעו מי היא. שמתי הודעה בפורום לסביות אנגלי שאני משתתפת בו ונפתח ים של דיונים לעומק, על חייה, על דעותיה, על ההחלטה שלה לא להגדיר את עצמה כ(סופרת) לסבית. ואני לא יודעת בדיוק מה לאמר פה, אבל היה מעניין אותי לדעת מה דעתכם בנושא ההתעלמות שנתקלתי בה וגם - אם יש לכם כוח לקרוא את השרשור בפורום האנגלי - מה דעתכם בנושא של "חובת" האדם ה"ציבורי" להזדהות כשייך לקבוצה מסויימת למען "טובת הכלל". היכן נגמרת "חובה" זו והיכן מתחילה זכות האדם לחיים פרטיים?

een ogenblik

New member
במעריב כתבו עליה.

לגבי חובה - אני רוצה שסופרים יכתבו על מה שיש להם לכתוב, ולא על מה שאני חושבת שיש להם לכתוב. רק כך אני יכולה לבטוח בכתיבה. לדרוש מסופרת להזדהות, דורש ממנה לכתוב את המצופה, ואז איננו מקבלים את האיכות שיכולנו לקבל.

ro99

New member
וזה מאייר את הבעייתיות פה

במעריב למשל התעלמו לגמרי מהעובדה שבין היתר הצלמת האגדית אני ליבוביץ' היתה בת זוגתה בשנים האחרונות. העיתונות הסטרייטית (הפחות ליברלית, ואני חושבת שאפשר ללא היסוס לכלול את מעריב בהגדרה זו) התעלמה מצד אחר שלה, למרות שכן נגעה בצדדים אחרים (ואישיים) שלה. אני רק מדגישה את זה כדי להראות מאיפה באה נקודת המבט השנייה. דעתי שלי מובעת בשירשור בפורום האנגלי (אני Tulips). אנסה לתמצת אותה פה בעברית, אבל מי שרוצה לדעת לעומק יאלץ לקרוא את המקור וגם את דו השיח שממנו נובעים דברי. כמובן שחשוב שתהיה לנו היסטוריה הומולסבית. אבל לסוזאן סונטג יש זכות לחיים פרטיים. זה לא זהה להתכחשות למיניות שלה. ובתגובה למאמרים בקורתיים במדיה הגאה: הנסיון לדחוף את סוזאן סונטג לתוך זהות צרה של סופרת לסבית מצמצם את "מרחב המחייה" שלה. זה לא כלל ישותה או מהותה כאינטלקטואלית. מצד אחד הכותבים מבכים את הגישה הצרה של המדיה הסטרייטית לתג "סופרת לסבית" ומצד שני מצליפים בה שלא הגבילה את עצמה לזהות זאת בלבד.

een ogenblik

New member
בודאי שזה מאיר (ומאייר) את הבעיתיות

הצגה של דמות על סממנים אישיים, תוך התעלמות מסממניים אישיים אחרים מצביעה על תפיסה בעייתית ומוטה. במקרה הזה לגבי לסביות. אני הגבתי לגבי האחריות לשלה לכתוב בנושאי הקהילה. כבר הייתי בויכוח הזה פעם מכיוון אחר. שם מישהו הביע את דרישתו לאחריות ציבורית של זמרים/ספורטאים, ושאר ידועונים, להזדהות בגלוי עם הקהילה. אז למרות שאני משוכנעת שהציבור ירוויח מכך, ולמרות שאני חושבת שלאנשים יהיה טוב יותר עם יחיו בגלוי, עדין איני מוכנה ליחס להם חובה להזדהות. רק פוליטיקאים המצהירים הצהרות לגבי הומולסביים ונבחרים על סמך הצהרות אלו, חייבים להיות גלויים בנושא. מי שנקלע לידוענות לא על רקע הומולסבי, אינו מחוייב לקהילה הזדהות. כדאי? כן. רצוי? כן. מומלץ? כן. חובה? לא. (אני אקרא את הקישורים מתישהו, בינתיים לא קראתי אז איני מגיבה, זה יכול להסביר עם דברי רחוקים כמזרח ממערב מדברים אליהם כיוונת.)

ro99

New member
תקראי, תקראי ../images/Emo13.gif

אבל הם לא רחוקים עד כדי כך...

למעלה