סוויץ' Fully managed מול smart managed

• פותח הנושא kitt
  • פורסם בתאריך

kitt

New member
סוויץ' Fully managed מול smart managed

שלום לכולם,
אני מתחיל לתכנן הפיכה בציוד האקטיבי של הרשת שלי ואני רוצה להפריד אותה לVLAN'ים (לפחות שניים, יכול להיות שבסוף יהיו 3-4).
התחלתי לבדוק סוויצ'ים ואני מתלבט בין שני דגמים (לא סגור על יצרן או דגם, פשוט לאלה יש לי מחיר) בין HP 2530-48G )J9775A לבין HP 1910-48 JE009A
ה 2530 הוא Fully managed וה 1910 הוא Web smart או Smart managed.
כמה שאלות:
1. מה זה אומר Virtual stack? איך מתבצע ה stack בין הסוויצ'ים? ומה רוחב הפס שלו? בעבר עבדתי עם nortel והיה לי כבל מאחור שחיבר בין כל הסוויצ'ים ויצר את ה stack, האם יש היום סוויצ'ים שעוד עובדים בשיטה הזו?
2. האם Smart managed יספיק לצרכים של רשת עם VLAN'ים לא גדולה?
3. האם שניהם יתמכו לי ב VLAN באותה מידה?

תודה

DuuGi

New member
תשובה אבל לא בדיוק לפי הנקודות שלך

VLAN כן או לא יש מיליון דיעות אם יש צורך בזה או לא.
השאלה היא לא אם SW א' יתמוך או לא יתמוך, כל SW שתומך L3 תומך בVLAN.
השאלה היא כמה פורטים אתה צריך בסופו של דבר וכמה תעבורה ה-SW ינהל ברמת הבק-בון.
&nbsp
כתשובה שלופה מהמותן, אם אתה מחליף את ה-SW הקיימים אז עדיף לך ללכת על סדרת ה-25XX , יכולת הסטאק נותנת לך ניהול נוח כSW בודד. הבק-בון רחב מה19XX, יכולת השרשור פיבר של 10G.

kitt

New member
השאלה שלי היתה בעיקר האם סוג הניהול קובע אם יש או אין

תמיכה ב VLAN?
ועוד, על ה 25XX הם רושמים סטאק וירטואלי, מה זה אומר?

lilimeshi

New member
לשאלת הvlan כן כולם תומכים

כל המתגים ברמה הזאת. לגבי הדגם זה תלוח באמת כמה פורטים אתה צריך וכמה טראפיק אתה צריך להזיז.
לגבי הוירטואל סטאק :
בעבר היה צורך בחיבורי סטאק יעודיים דמויי hdmi כאלה או אחרים לפי היצרן.
היום הם פשוט מקושרים אחד לשני דרך אחד הממשקים (פורטים) במהירות גיגה או 10 או spf או לא משנה. כל הסטאק נשלט על ידי תוכנה חיצונית או הממשק של אחד המתגים. היתרון הנוסף בניהול הוירטואלי (יותר נכון למערכות גדולות) הוא הcandidate. בעצם היכולת להחזיק מתג בכוננות ששוכן פיזית אבל לא חבר בסטאק וניתן לצרף אותו בכל רגע נתון ובלוע את השליטה עליו. קצת כמו hot swap. בכל מקרה במערכת קטנה כל הסואקינג סתם מייקר את המוצר ומיותר לחלוטין. :)

למעלה