סוד האהבה

EastGirl83

New member
סוד האהבה

שלום לכולם, אינני יודעת האם זה הפורום הנכון לבקש עזרה אך אמרתי שאנסה את מזלי בכל מקרה. אני סטודנטית שעושה סמינריון בתחום החינוך והקבלה על סוד האהבה בין זוגות מעורבבים. כאשר אני מפתחת את הדעה כיצד זוג מעורבב מצליח עם אהבתו הטהורה למרות האינטרסים האנושיים שהעולם מציב. אשמח מאוד אם מישהו כאן בפורום מכיר מאמרים על סוד האהבה בתחום הקבלה, ומאמרים כיצד הקבלה מתייחסת לדתות (איסלאם ונצרות). הרעיון שבחרתי הוא רעיון שפשוט אני רואה אותו כי הוא מתרחש במציאות, ולמרות שהוא התרחש במציאות הרבה יהודים שכן מעורבים בקשר זוגי עם אנשים שלא יהודים, אז שמרו על הזהות שלהם ואף התחברו לאמונה יותר מאשר שהיו קודם. הרעיון הכללי שלי, וכך אני רואה אותו, במיוחד בתקופה של ימנו שהקבלה ורעיון המשיחיות תופסת תאוצה, הוא להראות שאהבה בין בני זוג ועל אחת כמה וכמה אהבה בין בני זוג מעורבבים שאחד מהם הוא יהודי הוא אהבה אמיתית, כפי שאהבתנו היא לאלוהים. כי אחרי הכל, יש לנו אמונה אחת בבורא עולם ולא משנה מאיזה פלג אתה. בקבלה כן מתייחסים לנצרות ולאיסלאם ואברהם משמש כחסד לכולם והתפקיד של היהדות היא לעביר את האור לגויים. הבסיס לרעיון שלי הוא המצווה "ואהבת לרעך כמוך" (למרות שחלק כבר אמרו לי שמצווה זו משתייכת רק לעם היהודי עוד ממעמד הר סיני, אך אני נוטה להפוך את מצווה זו למצווה אוניברסלית שמתאימה לכלל האנושות) ולכן אני כן מעלה על הדעת את התזה הזאת ולהרחיב אותה עד כמה שאני יכולה. אני אמורה לפתח את דעתי בעניין זה כאשר הבסיס שלי היא אמונה באלוהים - אותו אלוהים, בורא עולם, ששלושת הדתות מאמינות ועובדות אותו והשקפת עולם שלי מתבססת על כך שאנחנו כן רואים חיבור אל הפנימיות שבקרב האדם, כלומר יותר ויותר אנשים מחפשים את המהות האמיתית שלהם ואת נקודת האור שבנשמתם ולא משנה מאיזו דת אתה באת, ועל אחת כמה וכמה קשר זוג אוהבים מדתות שונות מצליחים להתגבר על המכשולים האנושיים שהעולם מציב בפניו, ואותו זוג מצליח להגיע למצב של איזון ואהבה אמיתית. אודה לכם מאוד אם תעזרו לי.

אהבה

(
איזה יופי של כותרת להודעה זו: "אהבה".
) בעיניי הביטוי של אהבה לאדם אחר היא בסה"כ דרך של עבודה עם האנרגיה הכללית של אהבה. אנחנו אוהבים נקודה. את עצמנו, את אחרים, את העולם. את אותה הרגשה אפשר גם לראות באהבה לכוח עליון כלשהו. אני אישית לא רואה הבדל בין הדתות, ברמת הרעיון. כל אחת מהדתות מתפללת לאותו כוח שברא את העולם. אז אם מישהו קורא לו הרוח הגדולה, אללה או כל שם אחר, אני לא רואה באמת הבדל. יש הבדל במעשים ובדרך, זה נכון, אבל בעיניי יש קשר חד סיטרי בלבד בין כוונה למעשים. בהקשר ספציפי לעבודה שלך, אגיד רק שבאמת לא חסרות סיבות למה לא לאהוב בעולמנו הקט, ובטח ובטח כשנמצאים משני צידי המתרס של דתות מסוימות, שיש להן נטייה להכתיר אחת את השנייה בתואר "כופרים" ולארגן מסעות צלב המוניים. אם זוג מצליח לשרוד את כל עוינות ולחצי הסביבה בנושא, כנראה שיש לו חיבור חזק מאוד. תכל'ס, חוץ מלקשקש בנושא כמה מילים שלא יודע כמה טוב יתרמו לעולם, לא הבנתי כלכך מה את מבקשת בתור עזרה, אז אשמח אם תגידי מה את בעצם מבקשת...

EastGirl83

New member
../images/Emo9.gif מבקשת

חומר כתוב, ביסוס, מאמרים, דעות, כל מה שרק אפשר, אפילו תמונות... שהרי תמונה אחת שווה אלף מילים. כל מה שרק אפשר, מתקבל בברכה

../images/Emo13.gif

טוב, אז נראה לי שתרמתי את שלי לעבודה. אם יש לך שאלות או משהו על מה שכתבתי או בכלל אשמח לנסות. בהצלחה

יש פורום בתפוז שהנושא שלו הוא זוגות

מעורבים. אולי יהיה להם חומר תיאורטי. פנית אליהם כבר?

למעלה