סודיות הטיפול

RoniMed

New member
סודיות הטיפול

שלום, רציתי לדעת אודות סודיות האבחון והטיפול של פסיכולוג. אני מניחה שזה מתחלק ל-2 מקרים, פסיכולוג שפונים אליו דרך הקופה ופסיכולוג שפונים אליו באופן פרטי. אשמח לפירוט אודות שמירת הפרטיות שלי בשני המקרים. איפה תוכן הטיפול שלי מתועד? האם הוא יימסר במידה ואחתום על טופס ויתור סודיות רפואית? האם הוא עלול למנוע ממני להתקבל למקומות עבודה/לימודים? תודה רבה מראש, ושבוע טוב

גרא.

New member
RoniMed,אין הבדל מבחינת סודיות האבחון והטיפול

הפסיכולוגי בין פסיכולוג העובד בקופת חולים ו/או באופן פרטים.כולם מחוייבים לאותו קוד אתי המצ"ב.בשני המקרים לפי חוק החיסיון הפסיכולוג לא רשאי להוציא מידע מתיק המטופל ללא הסכמה בכתב על "וויתור סודיות" של המטופל. הטופס הזה נדרש בדרך כלל על ידי מקומות עבודה ממשלתיים או ציבוריים אחרים.אם כי לא תמיד הוא ממומש.אין מניעה ככל הידוע לי מלהתקבל ללימודים באוניברסיטה.חשוב להדגיש כי יש חשיבות לסוג הטיפול הפסיכולוגי.לא כל מצב בו אדם נזקק ומקבל טיפול יכול למנוע ממנו להתאים לעבודה זו או אחרת.כדאי לדעת שיש לא מעט פסיכולוגים הנמצאים בטיפול מקביל לעבודתם.טיפול שאינו מפריע להם לתפקד בצורה מקצועית מהיימנה. http://www.psychology.org.il/article/27/

למיטב ידיעתי

לא משנה המסגרת- ציבורית או פרטית , אסור למטפל להעביר ידיעות אודות מהלך הטיפול ותוכנו ללא אישורך [יוצא מכלל זה הוא עצם קיום הטיפול]. תכני הטיפול הם סודיים ולמטפל קיימת חובת דיווח בעת חשד לעבירה פלילית בה נפגע חסר ישע או/ו קטין או במקרה את רוצה לפגוע באחרים- בנזקי גוף. למשל אם את חלילה אישה מוכה, למטפל אסור לדווח על כך לשום גורם, אלא אם הוא חושד [ומספיק רק חשד קל שבקלים] שיש קטינים או חסרי ישע הנמצאים בסיכון. במקרה של אובדנות - על המטפל לשוחח עם המטופל, במידה וקיים חשש ממשי לחייו באחריותו להפנות אותך למיון פסיכיאטרי או לגורם טיפולי מסודר , אך אם מדובר בביטוי משאלות או מחשבות אובדניות אין דיווח. המטפל מחוייב על פי חוק זכויות החולה לתעד את תכני השיחה [או סיכומיה] את רשאית לבקש העתק מהם הוא אינו חייב לתת לך את רישומיו האישיים אודותייך. חתימה על וס"ר יכולה להעביר לגורם שאליו חתמת את המידע על הטיפול- אך חשוב מאוד-כיום על פי חוק זכויות החולה, המידע הינו מוגבל לצורך בטיפול בך, מעטים המטפלים המסכימים להעביר תיק פסיכולוגי בשלמותו , וזה עונה לך על השאלה של עבודה/לימודים כי במקומות אלו בודקים את המצב כיום ולא את המצב בגינו פנית לטיפול- במקומות ביטחוניים בהם נעשה תחקיר בטחוני וכחלק ממנו גם פנייה לגורמים מטפלים , מגיעים גורמים אלו למטפלים ומנהלים ראיון עימו ולא מסתמכים על תיק פסיכולוגי. כאמור המידע עובר בהתאם לסוג הבקשה. יוצא דופן הוא מקרה של ביטוח רפואי שבו טיפול פסיכולוגי במסגרת ציבורית יכול לבוא אלייך בהפוכה במידה ותתבעי בעתיד על מצוקה נפשית ולא דיווחת על מצוקה בעברך. המטפלים המסובסדים של הקופות לא מעבירים דיווח לקופות ולמשלימים .

צריך להבין

שסודיות רפואית זה משהו שחל על המטפל. הוא זה שצריך "לשמור סוד" - ולא רק ברמת הרשומה, אלא גם ברמה כזו שהוא לא מספר עליך לחברים שלו ביום שישי ומשחרר פרטים מזהים. כשהולכים לשירות הציבורי, הדבר היחיד שחשוף הוא הרשומה הרפואית ברמה של "הייתי במרפאה". כמו שהולכים לרופא א.א.ג - האינפורמציה מה בדיוק קורה בגרון שלך לא משוחררת לאוויר העולם אבל אפשר לראות שביקרת במרפאה אצלו בתאריך זה וזה. אם רוצים לעשות שימוש בחומר הרפואי שנמצא ברשומה, צריך אישור ממך. חתימה על וויתור סודיות. ללא חתימתך, אסור להעביר את החומר, אלא אם יש דרישת שופט.

זה לא ממש מדוייק.

נכון שהחומר לא יוצא מהמרפאה, אבל במרפאה ציבורית, עובדי המרפאה, וסטודנטים מתלמדים, יכולים להגיע אל החומר. אצל מטפל פרטי השמירה היא יותר דיסקרטית, ופרט מהמטפל, לאף אחד אין גישה אל החומר.

מה לא מדויק

כתבתי שעל המטפלים חלה החובה לשמור סודיות ובתיקי מרפאה נדיר שיש תכנים דינאמיים מפורטים. את זה המטפלים שומרים אצלם. בתיק יש יותר התייחסות למהלך ואומדנים

למעלה