סודה קאוסטית

yossinaor

New member
סודה קאוסטית

הי, כרגיל - השרותים נסתמו (כבר שאלתי על כך בעבר, האתגר הוא לגרום לבעל הבית לתת שם פיתרון תשתיתי ולא לפתוח כל פעם מחדש, מה שמציף את הבית אבל עד אז....). בהמלצת בעל הטבמוריה קניתי סודה קאוסטית (מדיע כגרגרים) , רק בלי הוראות הפעלה. איך לעבוד עם החומר כפותח סתימה? יש אמצעי בטיחות דרושים (מעבר לאוורור, כפפות, משקפיים, כיסוי פנים)? תודה, יוסי

../images/Emo18.gif שים כף גדושה בפתח של הסתימה. שפוך כוס מים חמים פנימה. עכשו תתרחק, וסגור את הדלת לחדר הזה. חזור אחרי חצי שעה, ותן למים לזרום איזה 5 דקות. חזור על הטיפול אם זה לא עזר. אין לגעת בחומר בידיים חשופות. רצוי ללבוש משקפי מגן.

yossinaor

New member
עוד קצת בטיחות...

מדובר על חדר קטן (שרותים). חשבתי שאם החדר יהיה סגור עלולים להצטבר שם אדים שיכו במי שיפתח את הדלת לאחר חצי שעה. לא נכון להשאיר את החדר פתוח ולצאת מהבית (או שאני מגזים)? עוד הצעה: לסגור את מכסה ביקורת דרכו אני שופך את הסודה - הסכנה שאני רואה היא שהאדים יצאו דרך פיר האוורור לעליית הגג (בית חד קומתי עם תיקרת רביץ וגג רעפים). לגבי מגע עם החומר- צריך כפפות גומי או שכפפות עבודה מעור יספיקו? הצליחו להפחיד אותי עם החומר הזה ברצינות... שוב תודה, יוסי

בלי פניקה הריח לא נעים. אבל מתפוגג כשמאוררים. אם לא נושמים רק אותו באופן קבוע זה יכול לגרום לנזק. ויש להשתמש בכפפות גומי, החומר הזה עלול לעכל כפפות עור. ואם אתה לא נוגע בו, אז גם כפפות לא נדרשות.

עד כמה שידוע לי החומר הנ"ל

מיועד לפתיחת סתימות בכיורים אמבטיות ומיקלחות, וממש לא מיועד לסתימת אסלות. לסתימת אסלות משתמשים בקפיץ שמחובר למוט מתכת מתקפל.

yossinaor

New member
את הקפיץ עברנו מזמן...

האידיוט (ואני מתכוון לזה כמחמאה במקרה שלו) שבנה את הצנרת הקפיד על סידרת פניות של 90 מעלות ש: 1. מעודדות סתימות (לפי מפלס המים - הסתימה היא תמיד באותו מקום). 2. מונעות גישה של קפיצים (כולל הציוד המקצועי של אינסטלטורים). מה שכן, אם תופסים את הסתימה בהתחלה - חומרים כימיים כן עוזרים (להערכתי היא בערך כמטר במורד הצינור והחומר מגיע לשם כשהוא עדיין מרוכז מספיק). יוסי.

ku harel

New member
הצנרת פלסטיק? תגיד לה ביי ביי

סודה קאוסטית אוכלת פלסטיק, בתיאבון רב. אני משתמש אחת לשנה בשק שלם שאני שופך לבור ספיגה בבית פרטי ישן שאני משכיר. הסודה אוכלת את השורשים של העצים שגורמים לסתימות. הצנרת שם לא פלסטית כמובן אבל ממש לא הייתי לוקח צ'אנס ושופך את החומר הנוראי הזה לצנרת פלסטיק אם אתה מתכוון לתת לחומר לעמוד 1/2 שעה.

yossinaor

New member
ודה על הטיפ - עצרת אותי בזמן

נכון להיום הסתימה נפתחה מעצמה אחרי כמה ימי מנוחה והורדת מים אינטסיבית. הוספתי עוד בקבוק של "צ'יק צ'ק" כדי להשלים את המלאכה... מקווה שיחזיק מעמד. יוסי

מהיכן לקחת את זה ? דווקא מהדוגמא שנתת, אי אפשר להבין שהסודה מעכלת פלסטיק. זה הרי בא ארוז בריזת פלסטיק.... לגבי חומרים אורגנים ,אני מסכים.

ku harel

New member
חובב אתה מפתיע אותי...

נכון, הסודה קאוסטית ארוזה בפלסטיק אך החומר הופך להיות פעיל במגע עם המים...אז רק מתחילה התסיסה שלו ואז כל דבר שבדרך מתמוסס. התכנון של הבחור הוא לא להזרים את הסודה עם המיים אלא לתת לתמיסה לעמוד חצי שעה, אתה מוכן לעשות ניסוי כלים אצלך בבית? אני לא מנדב את שלי :)

ku harel

New member
זאת ועוד....

נתרן הידרוקסידי (בעברית מיושנת: נתר מאכל, סודה קאוסטית או בּוֹרית) הוא בסיס חזק. נוסחתו: NaOH. נתרן הידרוקסידי נוצר באופן ספונטני כשטובלים נתרן במים; בתגובה האלימה, בה נוצרים חום ואור, עוברת קבוצת הידרוקסיל מהמים לנתרן ואטום מימן נפלט אל הסביבה. נתרן הידרוקסידי מסוכן מאוד למגע עקב פעילותו הכימית ועלול לגרום לכוויות. כשנתרן הידרוקסידי מגיב עם חומצה כלשהי מתקבל מלח נתרן. מאות מלחים מיוצרים באמצעות תגובה עם נתרן הידרוקסידי בתעשייה הכימית. סבון, המורכב מחומצת שומן שבראשה אטום נתרן, מיוצר אף הוא בתגובה עם נתרן הידרוקסידי (תגובת ספוניפיקציה, Saponification; יצויין כי לכמה מהסבונים המודרניים הרכב שונה). המילה העברית בורית מתארת למעשה שני בסיסים שונים: נתרן הידרוקסידי ואשלגן הידרוקסידי (KOH). למילה אין קשר ליסוד בורון או לחומצה בורית (H3BO3). פירוש המילה קאוסטית (Caustic) ב"סודה קאוסטית" הוא "מאכלת", עקב היות התרכובת בסיס חזק המסוגל לאכל חומרים רבים. מקור: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%AA%D7%A8%D7%9F_%D7%94%D7%99%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%93%D7%99

עוד לא למדת להכיר אותי.... אני לא ממליץ על דברים שלא חוותי וניסתי בעצמי. אני משתמש לא פעם בסודה קאוסטית לפתיחת סתימות.והמערכת שלי בבית די חדישה ועשויה כולה מפלסטיק סניטרית. את ההוראות לקחתי ממיכל של סנו. אין שום איזכור לגבי פלסטיק. נראה לך שהם היו לוקחים סיכון? הם הרי צריכים לשפץ אין סוף מערכות ביוב....

ku harel

New member
אני קונה את הסודה בשקים של 20 ק"ג

בגרעין. על האריזה יש אזהרה מפורשת מצנרת פלסטית. לא מכיר את החומר של סנו ויתכן שיש כמה סוגים של ריכוזיות. אם יש חומר של סנו שנבדק על ידך ועובד גם בסביבה פלסטית, חידשת לי. תודה.

yossinaor

New member
בוצע ניסוי

הסודה לא אוכלת צנרת פלסטיק. כרגע מנסה את הנושא על הצנרת האמיתית - נראה מה יקרה... יוסי

למעלה