סוג של סקר

Arielcohen

New member
סוג של סקר../images/Emo41.gif

האם ולמה בעצם אתם אוהבים או שונאים את דמותה של באפי סאמרס? מה בדמותה, מעבר לעובדה שהיא אישה עם כוחות על, גורם לכם להעריך ולהתחבר אליה? יצא לי פשוט לחשוב על העניין בהתחלה והתעניינתי בדעתכם... בכל מקרה הנה התשובה שלי: תכונות של באפי, דוגמה להן ולמה אני כ"כ מעריך אותן אצלה: 1. היא חברה טובה - באפי תמיד שם בשביל החברים שלה (חוץ אולי מבעונה 6 ואני לא חושב שאפשר להאשים אותה). היא יודעת להיעזר בהם ונותנת להם להיעזר בה, היא יודעת לנחם ומה לומר והלוואי שהייתה לי ידידה בדיוק כמוה. דוגמה קטנטנה ומעולה לכך היא שכשזאנדר אמר שהוא ממש פישל לאחר שהוא חתך בחתונה של עצמו, כל כך קל לשפוט אותו, וכל מה שבאפי אומרת זה שהיי, כולנו מפשלים. כל כך קצר, כל כך הדבר המושלם לומר במצב שכזה. אני מעריך את התכונה הזו כי בחיים מאוד קל להתנתק מחברים לפעמים כשאין כוח, מאוד קל לדבר על עצמך ולא להקשיב יותר מדי, וחברים שנמצאים באש ובמים הופכים ליותר ויותר נדירים. 2. המוסר - היא מוסרית, ולא חושבת לנצל את כוחה לרעה אפילו לרגע. מאוד קל להתייאש מהחוקים ומהעולם ולקחת את החוק לידיים כשיש לך את הכוח הפיסי לעשות את זה. המוסר בולט במיוחד בסוף העונה השישית, בדיון הטעון שלה עם זאנדר ודון לגבי השאלה אם נכון או לא להרוג את וורן. היא נתנה הרצאה שגרמה לי להיות מאוד גאה בה: BUFFY: Being a Slayer doesn't give me a license to kill. Warren's human. DAWN: (scoffs) So? BUFFY: So the human world has its own rules for dealing with people like him. XANDER: Yeah, we all know how well those rules work. BUFFY: Sometimes they do. Sometimes they don't. We can't control the universe. If we were supposed to ... then the magic wouldn't change Willow the way it does. And ... we'd be able to bring Tara back. DAWN: (very quietly) And Mom. BUFFY: There are limits to what we can do. There should be. Willow doesn't want to believe that. And now she's messing with forces that want to hurt her. All of us זה לא ברור מאליו. פיית הוכיחה את זה ורצחה אנשים. אנג'ל הוכיח את זה והשאיר חבורה של עורכי דין אנושיים להיאכל ע"י דרלה ודרוסילה. בילי "פורד" פורדהם הסכים להקריב אחרים כדי לא למות ממחלה. וכמובן וילו איבדה את זה לחלוטין בעונה השישית.. באפי חיה ע"פ עקרונות מוסריים שצריכים להוות דוגמה לכל חברה אנושית, אם אתם שואלים אותי. 3. הליברליות - העולם מלא בדעות קדומות. חרדים בירושלים מפגינים נגד הקהילה ההומו-לסבית ואומרים שהם חולים, גרפיטים של "מוות לערבים" לא חסרים בארץ, והגזענות היא תופעה חברתית שלצערי תופסת מקום נרחב בחברה. והנה באפי מקבלת את החברה הלסבית שלה כמו שהיא ואף מתחברת עם הGirlfriend שלה, לא פוסלת ערפד לקשר רק כי הוא ערפד אלא רק על פי הנשמה והמוסר שלו, מתפרעת מבחינה מינית כשהיא מרגישה ששום דבר אחר לא גורם לה להרגיש (זה אולי היה אפל אך הצביע על ליברליות). בתור יועצת היא גם תגיד לתלמיד אבוד שאין שום דבר מבייש בלהיות הומו (אז מה אם רק בא לו לצאת איתה...). אני מאוד מעריך את זה כי כ"כ קל להוציא את הגזען שמתחבא בפנים אצלנו ("בוראט" הוא דוגמה מעולה לכך) ורובנו (רוב האנשים, אני מתכוון. רוב מעריצי באפי מטבעם יותר אינטיליגנטיים וליברליים או לפחות יוצרים כזה רושם) כל כך שקועים בדעות קדומות ומחמירות ולא פתוחים לרעיונות חדשים שזה עצוב. באפי פשוט דוגלת בססמה "חיה ותן לחיות" (ואלה בסאנידייל שלא נותנים לחיות זוכים לדקירת יתד, באהבה מהקוטלת). התכונה הזו שלה היא אולי האחת שיותר מכל גורמת לי לאהוב אותה ולהיות גאה בה כאדם.

matanbu

New member
מה, ענית בשבילנו ../images/Emo8.gif

אני חושבת שגם עם כל מה שכתבת, באפי עדיין אנושית ושברירית - עדיין פגיעה, ועדיין עם דאוןסיידס (אףאחד לא מושלם). מה שנותן מצד אחד את ההזדהות, ומצד שני את הרול מודל שהיית רוצה להיות כמוהו. שזה שילוב מאוד מעניין, במיוחד עבורי בתקופה ש"גיבשתי" את הזהות שלי - אי שם לפני 7-8 שנים. מבין כל האנשים העצובים בבאפיוורס, את באפי הכי כואב לי לראות עצובה. אולי זה אומר משהו.

אני שונאת את באפי.../images/Emo54.gif

אין לי נימוקים מנוסחים היטב, ואני לא הולכת לנסות לשכנע אתכם שאני צודקת. אני פשוט שונאת את באפי.

NorthernStar

New member
היא היחידה שאני לא סובלת

אמורה להיות כמעט פרוטוטיפ ל"אישה החזקה", אבל לפחות בעונות הראשונות (ובמידה רבה מאוד אחרי זה), היא לא יותר מwannabe cheerleeder בלונדינית שעושה שוב ושוב רושם של אירהד גמורה. ומדובר לא רק ברמה אקדמית נמוכה, אלא גם קומון סנס בעייתי, משום שה"מוח" מאחוריה הוא ג'יילס (ובמידה פחותה יותר גם וילו): הגבר הלבן, קול האותוריטה. מעבר לעובדה שגם תואר ראשון היא לא יכולה לסיים, הרי חייה האישיים אינם מצביעים על עודף אינטלינציה, בעיקר לא בבחירות האישיות שלה (ספייק?), ובכלל לא ברור לאן הייתה מגיעה אם בכלל לולא הייתה מוקפת בקבוצת אנשים תומכת, think tank, שגם עושה את החשיבה בשבילה. וזאת כמובן רק סיבה חלקית. האידיוסינקסיז שלה כנראה מוציאים אותי מדעתי, most likely ברמת התת מודע. לולא הייתה באפי מוקפת בגלריית דמויות מעניינות ומעוררות אמפתיה, די ברור שלא הייתי צופה בסדרה.

matanbu

New member
Just because you're better than us

doesn't mean you can be all superior. לדעתי באפי נוצרה בצורה שנוצרה כדי לתת מקום לסוג מסוים של צופים. קשה לי להגדיר את זה. נראה לי שרצו להראות שלא צריך להיות איזשהו אינטליגנט או עם ידע מסוים בחיים בשביל שתפול עליך ה"קללה" של הקוטלת. בסה"כ, זה לא מה שהיא רצתה. היא לא כמונו, רואים את זה מהצד וחושבים שזה יכול להיות חיים ממש טובים ומלאי משמעות, הרפתקאות כל יום שלישי וכו. היא רצתה לעודד, לצאת עם בנים, לעשות שופינג. היא לא רצתה להיות אישה חזקה, זה נכפה עליה עלידי גברים חזקים (פחות). היא לא רצתה להיות מיוחדת. לולא היתה מוקפת בקבוצת אנשים תומכת - בטח היתה לה צלקת ענקית על הפרצוף והיא היתה בנאדם פחות נחמד, שמת יותר מהר ע"י איזשהו ערפד שכבר הרג אותה פעם. סוגשל קארמה רעה. באפי חושבת. יצא לך פעם להלחם בקרב? בתור אחת שהחזיקה מעמד אולי שנתיים בהשרדות, צריך לחשוב מאוד מהר בשביל זה. ואני עוד לא הגעתי לשום רמה נחשבת. תשמעי... אני מעדיפה את פיית' ודרוסילה אניטיים וגם לאףאחת מהן אין תואר ראשון. אני חושבת על זה ככה - אייל קיציס בארץ נהדרת לא באמת עושה משהו מצחיק במיוחד, אבל בלעדיו, שאר הדמויות היו הולכות לאיבוד. סוגשל באפי, לא דמות איי איי איי, אבל בלעדיה - הדמויות האחרות לא היו מעניינות.

nick at noon

New member
אהבתי את ההשוואה

פעם התווכחתי עם אחותי לגבי החשיבות של אייל קיציס בארץ נהדרת. וכן אני מסכים עם מה שאת אומרת. לא הבנתי למה את מתכוונת במשפט הזה: "בתור אחת שהחזיקה מעמד אולי שנתיים בהשרדות, צריך לחשוב מאוד מהר בשביל זה." מה זה השרדות?

שונאת אותה.

בדיוק מכל הסיבות שאמרת. היא פשוט מושלמת מידי - היא חברה טובה מידי, היא מוסרית הרבה יותר מידי, והיא גם ליברלית מידי. באפי היא הדמות הראשית היחידה שלא ראינו ממנה שום חלק רע, לא במובן של רוע טהור, לא במובן של להיות מרושע לאנשים, אפילו כמעט שלא במובן של לטעות. אני מוצאת אותה יומרנית, לא אמינה ומעצבנת. באפי סאמרס - גו פאק יורסלף. את גם מוזמנת ללכת לאנג'ל באותו הנושא, אנג'לוס כל כך יותר שווה.

nick at noon

New member
אני אוהב אותה

מה לעשות שכשאתה כותב דעה שאני מסכים איתה באופן כללי אז אני לא ממש ממהר לכתוב משהו אבל כשמתנגדים לך אז זה מעניין. באפי היא בפירוש לא הדמות האהובה עלי. בזמנים שונים אני אוהב יותר את זאנדר, ווילו, אניה או טארה. היא גם לא מושלמת. לכן אני לא מסכים עם מה שאבוקדו מקולף אמרה. היא לא תמיד חברה מושלמת. היא די מגעילה בתחילת עונה 2 וגם די מגעילה בסוף עונה 2 בכך שהיא עוזבת. בעונה 4 היא די מתעלמת מחבריה בגלל שיש לה חבר חדש ובעונה 6, טוב ברור. בעונה 5 כשהיא אומרת לזאנדר שהוא לא מאוהב באניה, זה היה ממש מגעיל. אז אומנם בדרך כלל יש סיבות, אבל עדיין היא לא חברה מושלמת. היא גם לא האדם הכי מוסרי. איך היא יכולה להיות בעולם שבו היא חיה. אנג'ל הפך להיות רוצח נוראי ובגלל שהיא לא התגברה על הרגשות למה שהוא היה היא לא הרגה אותו ובגלל זה ג'ני מתה. לפעמים היא מנצלת את הכוח שלה בלי להתחשב באחרים. יש החלטות שקשה לקבוע אם הן נכונות: להחליט לרצוח את פיית', להחליט לרצוח את אניה ומצד שני לשפוט את ווילו על כך שהיא רצחה את וורן. לגבי אינטליגנציה. זה באמת לא היה מפריע לי אם באפי לא הייתה חכמה, אני פשוט ממש לא חושב שזה מה שהיא. וזה לגבי מה שnorthern star כתבה. היא קיבלה ציונים מספיק טובים כדי להתקבל לאוניברסיטאות טובות. זה שהיא לא סיימה תואר ראשון לא קשור לכלום. היא הפסיקה את הלימודים שלה בגלל שאמא שלה מתה והיא צרתה לשמור על דון טוב יותר. מבחינת ההחלטות שלה. ג'יילס אימן אותה אבל היא פעלה המון בלי הנחייתו ועשתה החלטות מאוד טובות. לדוגמא בסוף עונה 7 כשהיא האדם היחיד שמבין שהרוע הראשון מסתיר ביקב משהו חשוב יותר ממה שיש בתיכון.

kitkat8

New member
אני דווקא אוהבת אותה...

דווקא העובדה שהיא לא היצור הכי חכם בעולם עושה יותר "אמיתית". לדעתי זאת גם דרך הרבה יותר נכונה להציג אישה בטלוויזיה. להציב כסטנדרט נשי אישה שהיא גם לוחמת אמיצה גם חכמה גם יפה גם נאמנה זה לא הגיוני. גם כך נשים נאבקות כל היום מול סנדרטים לא הגיונים. לכן אני חושבת שלתת לה פגם של "טיפשות" (למרות שמי אמר שציונים טובים בתיכון = חכמה???) זה דווקא תורם מאוד לאמירה הפמניסטית של הסדרה. נשים יכולות להיות הכל - חכמות (ווילו) חזקות (באפי) מיניות (פיית') . לכן אני אוהבת את באפי. למרות שהדמויות האהובות עלי בכל הזמנים הם עוז ואניה

Arielcohen

New member
../images/Emo12.gifמתי באפי אמרה לזאנדר שהוא לא אוהב את אניה?

משום מה לא זכורה לי סצנה כזו. (מה שכנראה אומר שהגיע הזמן למרתון עונה 5
)

רזד89

New member
אני חושב שהוא תקף אותה לגבי ריילי

בפרק שריילי עוזב. אבל מצד שני זה לא היה רק באפי, הם שיחקו עם הרעיון לא מעט בעונה 5. גם ווילו, בפרק של זאנדר בתחילת העונה, שואלת אותו איך הגיוני שרק בשלב כל כך מאוחר נזכר לשאול איפה אניה נמצאת (או משהו בסגנון.)

nick at noon

New member
כן, זה מה שהתכוונתי

ובהחלט היה הרבה משחק עם הרעיון וחלק גדול מזה היה השוואה בין המערכת יחסים של באפי-ריילי ואניה-זאנדר. (בעוד שבמערכת יחסים של ווילו-טארה כמעט לא נגעו עד הריב שהיה לקראת סוף העונה). ראו את זה יפה בשיחה של זאנדר וריילי כשריילי אומר שבאפי לא אוהבת אותו. לבאפי הרי יש בעיה שהיא מרגישה עליונה על אחרים וזה ברור שהיא מרגישה ככה לגבי מערכת היחסים שלה עם ריילי, היא חושבת שמערכת היחסים שלה עם ריילי יותר משמעותית מזו של זאנדר ואניה וזה מתגלה באיך שהיא תוקפת את זאנדר בערב שהיא נפרדת מריילי. זו מין סימטריה שבערב שריילי עוזב אותה זאנדר מבהיר לאניה שהוא אוהב אותה.

yotem 17

New member
אני מאוד אוהב את באפי../images/Emo83.gif

ואני חושב שהיא ממש לא מושלמת, להבדיל ממה שאמרו פה. לא פעם באפי עשתה בחירות שבספק אם הן חיוביות- כמו שציינו פה, להרוג את פיית', למשל. אומנם פיית' הייתה רעה, ובאפי הייתה צריכה להציל את אנג'ל- אבל אחרי הכל פיית' אנושית, ואני חושב שכל עוד זה לא היה מגיע למצב שבו שתיהן נאבקות ביניהן מאבק של חיים או מוות (הכוונה אם זה היה קורה בלי הקטע עם אנג'ל שהוביל לזה), אז באפי לא הייתה צריכה להרוג אותה. באפי לא מושלמת גם בתחום של מערכות היחסים- היא וריילי נפרדו כי היא גרמה לו להרגיש שהיא לא צריכה אותו ושהוא בעצם מיותר. היא שנאה את עצמה בעונה השישית, והייתה עם ספייק רק כדי להוציא את זה עליו. שלמות? לא נראה לי. בהחלט טעויות נפוצות. מבחינת החברים- גם שם היא לא מושלמת. אולי רק בשתי העונות הראשונות היא הייתה מושלמת מהבחינה הזאת, אבל בעונה השלישית זה התחיל עם הבריחה שלה והנטישה של החברים, היא שיקרה לכולם והסתירה את אנג'ל כשהוא חזר מגיהנום. בעונה השישית, כשהיא חזרה מגן עדן, היא גם התרכזה בעיקר בעצמה ולא באמת הייתה שם בשביל כל השאר. נכון שזה מוצדק בתכלס, כי וואלה- מתת, היית בגן עדן והוציאו אותך משם, אז יש לך כל זכות להיות מרירה, אבל בפועל זה עדיין מראה שהיא לא מושלמת, ואפילו קצת רחוקה מזה. ודווקא זה מה שאני כל-כך אוהב בה. אני חושב שמכל הדמויות היא זו שעשתה הכי הרבה טעויות, אבל כמעט תמיד היא שילמה עליהן בסופו של דבר. למשל, ריילי נפרד ממנה, פיית' מנעה ממנה לתת את הדם שלה לאנג'ל והוא שתה מבאפי, כל החברים שלה התרחקו ממנה והמעגל שלהם התפרק בעונה השישית, וכו'. אני חושב שהיא כתובה מאוד טוב, ושזה באמת קשה להיות באפי. היא בעמדה כזאת שתמיד יסתכלו עליה כדי להגיד את המילה האחרונה (לפחות אחרי שהיא עזבה את המועצה והחליטה שהיא עובדת לבד, מה שהופך אותה בעצם לנותנת הפקודות), תמיד יצפו ממנה לדעת מה לעשות ואיך, וגם כשדברים לא הולכים- היא הכתובת שאליה יבואו בתלונות. בגלל זה אני חושב שהרגעים בהם היא כבר איבדה את זה והתחילה לעשות דברים בלי לחשוב כל-כך, והחליטה שנמאס לה להיות זאת שצריכה להחליט הם כל-כך אמיתיים. אף אחד לא יכול להיות מנהיג מושלם, ומראים את זה בבאפי, וזה מה שיפה בעיניי בסדרה ובדמות שלה. כל אחד עושה טעויות, וכל אחד משלם עליהן בסופו של דבר.

הדמות של באפי:

(אזהרה: זה ארוך) אני מנסה למכר חברה שלי לבאפי אלא שהיא ראתה כמה פרקים מהשישית ואחר כך ראתה את ההתהוות ואת תחילת השלישית. על סמך זה היא ניסתהלהסביר לי שהיא שונאת את באפי בגלל שהיא אנוכית ולא חברה טובה ונורא קרירה. כל מה שיכולתי להגיד היה פשוט: את לא ראית את זה מהתחלה את לא תביני, היא הרבה יותר מזה. וזה בדיוק הקטע: היא הרבה יותר מזה. אני חושבת שהיופי של הדמויות שוידון יצר הוא שאי אפשר להגדיר אותן בכמה משפטים. זאת אומרת בקלות אפשר לומר על וילו שהיא ה"חנונית" אבל זה בכלל תקף גם לגבי הצורה שהדמות שלה התפתחה גם בהמשך הסדרה? באפי התחילה בתור תלמידת תיכון די ממוצעת בסך הכל, ילדה עם המון שמחת חיים ואנרגיות שלא ממש מתאימה לעולם שהיא נזרקה אליו. לגבי הטענות שבאפי היא לא חברה טובה: שימו לב לדרך שבה היא מתנהגת לוילו וזאנדר אחרי כמה פרקים בעונה הראשונה, כשהקשר שלהם כבר מתבסס, ועד בערך לתמימות, בהרבה מקרים אפשר לראות אותה שם מנחמת ועוזרת לשניהם (במיוחד לוילו לפי דעתי) ונמצאת אתם. אחר כך זה קצת מסתבך, באפי מתבגרת, היא כבר לא תלמידה ממוצעת שאפשר להגדיר בקלות היא יותר מזה, מעבר למה שקרה עם אנג'ל היא גם יותר מנוסה בתור קוטלת משהיא היתה בהתחלה ואפשר כבר לראות את זה עליה והיא והקשרים שלה משתנים בהתאם. נאמר כאן לפני כן שלמרות שבאםי אמרוה להיות מאין מודל לכוח נשי היא לא מצליחה לעמוד בתפקיד. אני חושבת שההיפך הוא הנכון: באפי היא לא מושלמת, היא הרבה פחות מזה: היא לא מצליחה בלימודים, מתקשה לעמוד במחויבות, לא תמיד מבינה מה הולך סביבה ולא תמיד יודעת מה נכון, אבל היא מנסה, לאורך כל הסדרה ראוים אותה מנסה למצוא את עצמה, להבין יותר (ואני חושבת שנאום העוגיות בסוף השביעית סגר את זה בצורה נהדרת). ככל שהסדרה מתפתחת והכאב של באפי גדל כל מה שאני זוכרת הוא שכאב לי ביחד אתה, במיוחד בעונה השישית שם זמ"ג מוכיחה יכולות משחק מצוינות ושומרת אותנו עם הדמות של באפי לכל אורך העונה ביחד עם הכותבים, כשאנחנו "זוכים" לראות איך הדמות הזו שנהגנו לראות צוחקת ורוקדת בברונז או חווה אהבה תמימה ויפה כל כך עם אנג'ל, זאת שכל מה שהיא רצתה הוא להיות מעודדת ומלכת הנשף ולצאת עם חובב השירה השתקן וכו', זאת שאהבנו, וגם קצת הערצנו במובן כלשהו, מתרסקת לנו מול הפרצוף ונשברת אבל בסוף הנקודה החשובה היא שהיא ממשיכה משם, זה מה שהופך אותה לאייקונית בעיני, היכולת שלה להמשיך המסר שהיא משדרת: שתמיד אסור לוותר, דווקא בגלל שהיו רגעים שהיא כמעט ויתרה ךמדנו את זה חזק יותר, שוב אנחנו רואים אותה טועה והולכת הפוך מהמסרים שהיא עצמה מייצגת ועדיין מצליחה לצאת משם. לגבי ההערה על ההישגים האקדמים והאינטלקטואלים של באפי שהיא כאן קודם: שוב אני אומרת: היופי של באפי הוא שהיא לא מושלמת, שהיא לא חכמה במיוחד ולא מצליחה להסתדר בלימודים וכו', חוץ מזה אני חושבת שהיה כאן גם צעד אמיץ של כותבי הסדרה להציג את הנשירה מהקולג', דבר שסדרות אמריקאיות לא מראות בדרך כלל ובנוסף גם לא להחזיר אותה לשם. אני רוצה שתשוו שניה א באפי לדמות אחרת מסדרת טלויזיה: ורוניקה מארס. ראיתי רק שתי עונות מהסדרה חסרת המעוף הזאת ואני חייבת להגיד שזה הספיק לי. ורוניקה היא מושלמת, הולך לה עם בנים (כן, אל תכחישו את זה, רובנו מתפללות רק לשמינית ממה שיש לה בעונה מהבחינה הזאת) בזמן שבאפי, ככל שהיא מתבגרת לא מצליחה בחיי האהבה שלה ונכנסת למערכות יחסים משפילות והרסניות כמו זו שהיתה לה עם ספייק בשישית. ורוניקה מארס, למרות כל העיסוקים הנוספים שלה מחוץ לשעות בית ספר ולעובדה שכעמט אף פעם אנחנו לא רואים אותה ממש עובדת ולומדת קשה, מצליחה ממש בלימודים וכולנו זוכרים כמה באפי הצליחה שם (או במילים אחרות לא הצליחה). לאורך כל העונה הראשונה של ורוניקה מארס אנחנו לא רואים אותה במצב בו התוכניות שלה השתבשו וממש אין לה מושג מה לעשות (כמו שקרה לבאפי לא מעט) או שהיא באמת לא יודעת איך להתמודד עם המצב שהיא נקלה אליו. אנחנו לא רואים אותה ממש נפגעת או בוכה ולכן אני חושבת שבסוף העונה כשהיא ן עושה את זה זה נראה כל כך לא טבעי ואפילו מגוחך. שימו לב לבאפי בנקודה הזאת. אני חושבת שמה שהופך את באפי לדמות אייקונית שאפשר לאהוב ואפילו להעריץ אותה הוא שבאמת יש בה משהו מכולנו, בני האדם, היא לא איזה מודל של משהו מושלם אלא להיפך: זו בחורה רגילה ואפילו לא מושרת במיוחד שהיגעה לדברים גדולים והצליחה למצוא בעצמה כוח שבהתחלה לאף אחד לא היה מושג שנמצא שם. לחוויה של לראות את באפי מתגברת ככה על הקשיים התלווה בצפייה שלי גם קצת גאווה עצמית, כל כך הזדהיתי אתה שהרגשתי שהיא חלק ממני ואני חושבת שזו המטרה שהכותבים ניסו להגשים עם הדמויות. דרך אגב, עוד נקודה שכמעט שחכתי: שמתם לב שבעונות הראשונות יש לבאפי איזו משיכה מסוימת לדברים "רגילים" ונורמאליים כמו להיות מלכת הנשף או האובססביות שבה היא התידסה לחג ההודיה אז כשאנג'ל בא לסאנידייל ברביעית. זה רק מראה כמה שהיא נאזחת בדברים שנראים לה רגילים, כמו שאנשים שלא נלחמים בשדים בזמנם הפנוי עושים. עם הזמן היא מאבדת משהו מזה, בסביבות החמישית או השישית (כשהיא לא רוצה שיעשו לה משהו גדול ביומולדת, למשל, או לא חשוב לה שחגים ילכו "כמו שצריך"), אני לא יודעת עם זה משמח או עצוב, זו סוג של הבנה שלה שהיא לא שייכת לעולם הרגיל.

nick at noon

New member
פאק, כתבתי תגובה ארוכה ונעלמה לי

אז הפעם בקיצור. אני מסכים עם כל מה שאמרת על באפי. היא באמת מאבדת משהו מהילדותיות שלה (ואולי האנושיות שלה) בעונות מאוחרות, לטובת המחויבויות של התפקיד שלה. אני לא מסכים לגבי מה שאמרת על ורוניקה. ורוניקה היא אומנם מושלמת מבחינת זה שהיא חכמה מאוד אבל משאר הבחינות היא בכלל לא מושלמת. היא לא בוטחת באנשים, היא נקמנית, היא נורא שומרת בפנים את הכאב שלה. כל זה רואים טוב במיוחד שכמשווים אותה לדמויות אחרות (למשל מג) ורואים איך זה משפיע על היחסים שלה עם החברים שלה וגם עם וואלס.

אני לא בטוחה שתה צודק

אבל בגלל שלא התעמקתי כל כך בורוניקה אני לא יכולה לענות בודאות. כל מה שאני יודעת הוא שהדמות של ורוניקה תמיד נראתה לי מושלמת מדי, במיוחד בסוף העונה הראשונה והשניה בגלל ששם ניסו להראות חולשות שלה ואיכשהו זה נראה לי לא טבעי ביחס למה שראינו ממנה בשאר הסדרה.

למעלה