סוג של התקף???

שרונמר

New member
סוג של התקף???

האם מישהו חווה התקף שמתבטא בחזרתיות של תנועה. אצל בני, למשל הוא פתאום מגרד את הראש, מפסיק וממשיך עשר פעמים לפחות. תמיד היו לו ניתוקים, או פרכוסים כלליים, שכוללים איבוד הכרה ופרכוס שנמשך מספר דקות. יכול להיות שסוג פרכוס ישתנה?

חייםלוי

Member
מנהל
זה בהחלט יכול להיות התקף

באתר של אי"ל יש סרט שבו מסביר ד"ר קרמר סוגי התקפים. הוא מביא גם דוגמא להתקף כזה.

שרונמר

New member
אז אני לא מבינה

יכולים להיות מספר סוגים של התקפים אצל אותו אדם? סוג אחד נעלם ומופיע סוג אחר? כשיש חזרתיות של תנועה הבן שלי נבוך נורא...

uma5

New member
סוג של התקף

אצל בתי יש סוגים שונים עכשיו היא אחרי אשפוז אני חשבתי סתם חולשה והנוי. בביקורת אמר שהיא עושה עכשיו התקף בתוך התקף מסוג פטימל ולה יש בד"כ גראנד ולא פעם פירכוסים חזקים והפעם לא

uma5

New member
מקום טיפול

בקפלן אחרי נדודים בתקופה האחרונה הגעתי לקושניר בקפלן כשהיתה ילדה באסף הרופא אצל להט אך עברנו לקרי-גת ופה קיבלה דלקת מח ומאז החמיר מצבה היום אני מרוצה בסורוקה הם זבלים ביחס בתי כיום בת 30 שנה זה התגלה במדויק בגי 3 שנים

שרונמר

New member
מה קרה בסורוקה???

לנו היה קשה בתל השומר מבחינת יחס. עברנו לאיכילוב, היחס מעולה ורציני. מתיחסים ברצינות לכל שינוי. שרונה

uma5

New member
סורוקה

במרפאות כל פעם רופא אחר כל אחד והטפול שלו (מבוגרים) במחלקה זילזול הרופא יורד למיון ואין sos וכו רופא אחד רצה לתת לה למות ואמר שאני רעה יש לה בעיות נוספות בתי לא דוגמה

אמאשל33

New member
מזדהה איתך ומבקשת את עצתך/עזרתך

שלום לך אני אימא לילדה בת 8 שחוותה מספר התקפים בשנתיים האחרונות אך ידיין אינה מטופלת בטיפול תרופתי מאחר והמרווח בין ההתקפים היה ארוך ( לדברי הרופאים ). לפני כשבועיים היה התקף נוסף בין 20 דקות לערך וזה מה ששבר אותי סופית ולכן החלטתי להפוך שולחנות. גם אנחנו גרים בקרית גת ונודדים בין רופאים שונים . הרופא האחרון שביקרנו אצלו היה פרופסור להט שביקש אם ההתקף חוזר לחזור אליו. לצערי פרופסור להט כבר אינו עובד עם הקופה ואין לי דרך להשיגו. הציעו לי לפנות לקפלן או לשניידר וראיתי שכתבת על רופא שם. אודה לך אם תכתבי לי את שם הנוירולוג ילדים כדי שאוכל לקבוע אצלו תור . מיואשת , חסרת אונים מול המערכת ומחכה לתגובתך תודה תוכלי לפנות אליי גם במייל - [email protected]

שרונמר

New member
אפשר גם לעזור?

תנסי את פרופסור קרמר בבית חולים דנה, מומלץ מאוד!!!

חייםלוי

Member
מנהל
מתוך ספרו של ד"ר לרמן

אפילפסיה פסיכומוטורית האפילפסיה הפסיכומוטורית נצפית בחולים עם מוקד באיזור הפנימי העמוק של האונה הטמפורלית. איזור זה נקרא היפוקמפוס והוא חלק מהמערכת הלימבית הקשורה להיפותלמוס והיא אחראית במידה רבה להתנהגות הרגשית. סוג זה של אפילפסיה מוקדית קרוי גם אפילפסיה של האונה הרקתית Temporal lobe epilepsy ולהתקפים האופייניים קוראים "התקפים חלקיים מורכבים" Complex partial seizures. ב EEG נרשם המוקד באיזור הרקתי הקדמי. זוהי צורה מיוחדת ומורכבת של אפילפסיה. התמונה הקלינית באופן טיפוסי ההתקפים נמשכים 3-1 דקות, עם הרגשה מוקדמת מיוחדת (aura) ומצב של דיסאוריינטציה אחרי ההתקף. ההתקף עצמו מצטיין במצב של ערפול ללא נפילה וללא פרכוסים והוא מלווה באוטומטיזמים. במונח זה מתכוונים לתנועות מורכבות כמו: גישוש, חיפוש, מישוש, לעיסה, ליקוק וכיו"ב. המאפיין את התנועות המורכבות הללו שאין להן תכלית ואין בהן היגיון. החולה עלול להתפשט (באופן חלקי). הוא יכול לקמט ולקרוע ניירות, לפתוח ולסגור מגירות, להתגרד, למחוא כף, להשמיע הברות ואפילו מילים חסרות שחר. אין הוא מבין מה שמדברים אליו ואין הוא מסוגל לפעול או להגיב כהלכה. לעתים הוא נשאר במקומו ולפעמים הוא משוטט ללא מטרה, לעתים רחוקות הוא עלול לקרוס ולצנוח ארצה. התקפים פסיכומוטוריים עלולים להתחיל בכל גיל. הם קיימים גם בגיל הילדות אבל לפעמים הם מאובחנים אז בטעות כהתקפי פטיט מל. חשוב להבדיל בין אפילפסיה פסיכומוטורית לבין פטיט מל כי הטיפול והפרוגנוזה שונים לחלוטין.

שרונמר

New member
../images/Emo140.gifהמון תודה חיים

המוקד החדש שראתה הרופאה באי אי ג'י היה באונה הטמפורלית. עכשיו אני מבינה מה זה אומר... שוב תודה שרונה

למעלה