סוג חדש של stimming, אולי מישהו מכיר?

guyshefer

New member
סוג חדש של stimming, אולי מישהו מכיר?

בשנה האחרונה נפנופי הידים של הקטנצ'יק (בן 3.9) פסקו, אבל יש התנהגות אחרת שנראית קשורה בטונוס שרירים- אולי מישהו מכם ידע.. מדובר במצב שהוא כמעט ללא תזוזה (בישיבה או בעמידה) מאמץ מאוד את השרירים של חגורת הכתפיים, הצוואר והידיים, בד"כ כשהידיים בגובה הכתפיים- כמו פוזת "אני נכנע" מבחינת מיקום הידיים, רק שהוא נורא נורא מאמץ את השרירים, וכמעט בלי תזוזה, חוץ מאצבעות הידיים. קורה כשהוא פיזית או מנטלית, או כשהוא מתוח ועצבני. עד עכשיו שמענו רק "כן זה מאוד טיפוסי" מאנשים שלא ראו את זה אף פעם ורק יודעים להגיד שזה נשמע להם כמו סטימינג רגיל. מישהו מכיר את ההתנהגות הזאת ספציפית ו/או יודע להסביר אותה? אולי יש תרפיה שעוזרת לזה? אני לא מתכוון לבקש הסבר מה זה סטימינג ומה עושים באופן כללי, אלא יותר בקשר למה שתיארתי כאן. תודה רבה!

schlomitsmile

Member
מנהל
היה לי משהו דומה כשהייתי בת 5-6 זה היה מאד לא נעים... הרגשתי כאילו חשמל עובר דרכי. להסביר את זה? לא יודעת... בערך כמו שאמרת- מצב של הצטברות מתח רב, עד שאי-אפשר עוד להכילו והוא הופך כאמור למעין זרם חשמלי בכל הגוף. תרפיה- כל דבר שמרגיע את הבנאדם, למשל הידרותרפיה יכולה להיות מצויינת. ובמקביל לנסות לפענח מה מכניס אותו למתח, ולפרק את המוקשים מראש, בין אם מדובר בהערכות הסביבה והתאמה לצרכיו, או עבודה איתו כדי שהדברים האלה ילחיצו אותו פחות.

guyshefer

New member
תודה על התגובה!

התחושה של המתח הייתה משהו שמצריך הרגעות או הוצאת מתח? ז"א, את זוכרת את זה יותר בתור תחושה שבא לך להוציא את המתח או שבא לך להרגע?

schlomitsmile

Member
מנהל
אני זוכרת שהייתי אומרת לאמי: "אמא! יש לי מתח!" זה לא בא בתגובה ישירה למשהו שהלחיץ, אלא כאילו איזושהי הצטברות של יותר מדיי מתח שהייתי חייבת לתת לה מוצא. לא בחרתי לעשות את התנועה הזאת אם אפשר לקרוא לזה תנועה, הגוף היה חייב לפרוק את המתח. במובן מסויים אפשר להשוות את זה לאפצ'י שחייב לצאת

guyshefer

New member
עבדנו על זה

ניסינו למצוא את הגורמים מבחינה רגשית וסנסורית, ולראות איך אפשר להמנע ממצבים כאלה ואיך אפשר להקל עליו לווסת את המתח אם הוא מגיע למצבים כאלה (פעילות חלופית כלשהי, או פעילות גופנית לשחרר את המתח וכו'). עם הזמן הוא הפסיק את הנפנופים וזה עבר למה שתיארתי בשאלה שלי. זה גם התברר כפחות עניין רגשי אלא משהו יותר סנסורי/תחושתי, אבל קשה לנו למצוא מישהו בתחום שיודע להגיד על זה משהו. התגובה של schlomitsmile נתנה לי יותר מידע על זה מאשר כל אנשי המקצוע ששאלנו אותם עד עכשיו!

dina199

New member
אז אולי יש קשר בין הדברים ?

אם הוא יודע שלא תקין לנפנף אז הוא מפסיק את התנועה לגמרי ? ז"א לא עניין רגשי ואפילו לא תחושתי , אלא חוסר ידע מתי אפשר לזוז ומתי לא (אני לא אומרת את זה כביקורת אלא באמת כשאלה)

schlomitsmile

Member
מנהל
גם לי יש רושם, שאולי האחד מחליף את השני. אתם רציתם לשחרר אותו מהצורך, להקל עליו, אבל יתכן שבפועל הוא פשוט פורק את החשמל העודף הזה בדרך אחרת. לגבי האבחנה בין רגשי לסנסורי- בהקשר הזה קשה לי להפריד. זה הכל ביחד ובמעורבב. כל רגע מחוץ לקונכיה מטעין בחשמל, ולא משנה אם זה מהכבל של הרגשות או הכבל הסנסורי. ברגע מסויים הבנאדם חייב לפרוק את החשמל הזה, צורך גופני ממש, אחרת יתחשמל לו המח. אני מקוה שאני לא מדכאת אותך
שבה וממליצה על שילוב בין הידרותרפיה (למיים יש הרבה פעמים השפעה מופלאה) לבין לנסות להבין אותו, למרות שהמילה להבין לא ממש מתאימה כאן- זו לא הבנה מהראש, יותר מהבטן. זה כשלעצמו יכול להקל עליו, כי בטח לא אחדש לך אם אכתוב שילדים בכלל וילדים א"סים בפרט, רגישים מאד לטמפרטורה האנושית סביבם. כלומר ככל ש"תבינו" אותו יותר, הוא ירגיש זאת וזה יעשה לו טוב.

schlomitsmile

Member
מנהל
עוד משהו בעניין הערבוב הסנסורי-רגשי אם יהיה לך (חלילה
) קוץ ברגל במשך שעה, ולא תוכל לחלץ אותו, תהיה במצוקה סנסורית או רגשית? מן הסתם הרגל תכאב, אבל גם חוסר האונים יציק לך, כלמיני רגשות עשויים לעלות בגלל חוסר היכולת להוציא את הקוץ. אולי הדוגמא לא כ"כ מוצלחת, אבל מה שאני מנסה לומר הוא שלפעמים לא ניתן להפריד בין השניים. לא רק שזה גם זה וגם זה, אלא זה שניהם במעורבב. כשאני הולכת ברחוב והאור מסנוור אותי, אז זה גם עניין סנסורי (רגישות לאור) וגם עניין רגשי כי אני חשה "מותקפת" ע"י הסביבה.

מרב געש

New member
עוד רעיון....

אני מבינה שניסיתם למצוא מענה לצורך שגרם לנפנופי הידיים, יכול להיות שהלכתם עם "הפתרון, שמצאתם קצת רחוק מדי, או הרבה מדי, והקפאון המתוח הזה הוא הקצה השני של הסקאלה ? האופציה השנייה היא שאולי הוא באמת קלט שנפנופי ידיים זה לא טוב ותיעל את הצורך לפתרון אחר. לא תמיד דברים עוברים אל הילדים שלנו באופן שאנחנו מבינים אותם. אתם רציתם לעזור לו לווסת את עצמו כך שלא יהיה לו צורך בנפנופים והוא קלט רק - להפסיק נפנופים.

למעלה