סוג הריקודים

nofari14

New member
סוג הריקודים

מישהו רוצה לומר לי מדוע המרקידים בחוגים לא שמים ריקודי עם ישנים שהם הרבה פעמים ריקודים מעולים אפילו יותר טובים מהחדשים בטענה שהם ריקודים ישנים תגידו לי למה לא אומרים את זה לריקודי הסלונים כמו השייק או הפסדובלה ועוד שהריקודים האלה נירקדים כבר מאה שנה ויותר לדעתי ריקוד טוב צריך לרקוד גם אים הוא ישן או חדש במיוחד צריך לתת כבוד לריקודים הישנים וחובה לירקוד אותם מפני שהם מעולים מחכה לתגובה

נופרי. ריקודים סלוניים רוקדים לפי

שירים ומנגינות שונות. ריקודי העם מותאמים כל אחד לפי מנגינה אחת שקיימת,כלומר לכל לחן יש צעדים שונים. לחלק גדול מהאנשים ,טעם הלחנים והשירים משתנה עם השנים ואלה לא מעוניינים לשמוע שירים ישנים, אלא שירים חדשים, הם לא מעוניינים לשמוע את שיבולת בשדה, אלא רוצים לשמוע ולרקוד שירים עכשוויים ,כמו זוז מצד לצד ועוד....

nofari14

New member
לעזרה כרמל הניכבד

קודם כל לזוז מצד לצד הוא ריקוד יפה וגם הורה בן שהוא ריקוד חדש ומעולה של נפתלי קדוש אבל יש ריקודים ישנים מעולים אפילו בלי מילים רק מנגינה כמו דבקה כנען וכימעט אף מרקיד לא שם את דבקה כנען של מושיקו הלוי שהריקוד הזה הוא אחד הטובים בריקודי העם אים בכלל אתה מכיר אותו

ריקוד יפה הוא עניין סוביקטיבי

ומה שיפה בעינייך, יכול להיות מכוער בעיני האחר, וזה בסדר גמור.

נופרי. לדעתי מרקידים טובים משלבים

ריקודים ישנים וחדשים באותה מידה ולא מזניחים את הישנים. יש מרקידים כאלה. בזמן האחרון גדי ביטון מוסיף כל פעם עוד ועוד ריקודים ישנים.

חווה4

New member
ריקודים ישנים

יש היום הרבה הרקדות נוסטלגיה,(אמנם הרב במוצאי שבת-אבל נפתחים בנובמבר גם חוג לריקודים ישנים ,נדמה לי בבית הצנחן. את מוזמנת לשם.

למעלה