סוג הטיפול

orite73

New member
סוג הטיפול

שלום וחג שמח. אני חולה קרוהן שעיקר ביטויי מחלתי הוא דלקות פרקים בעבר פריפרי היום אקסיאלי וקשה, לפניי כשנה היתי מאושפז וניקבע לי פורינטול + רמיקייד הפורינטול היה כי בזמנו סבלתי אף מפיסטולות שכיום אין כלל ורק על ידיי תזונה ללא תרופות גם מצב המעי רגוע לחלוטין אבל אני סובל מפרקים גב-אגן-וצוואר, אני ניסיתי לדחות כמה שיותר את התרופות הללו אבל מצבי החמיר מאז. והיום אני חושב להתחיל לקבל מטוטרקסט ולראות האים זה אוליי יעזור לבעייה האקסיאלית ולחכות עם הרמיקייד את הפורינטול אני לא חושב לקחת כלל גם כי מצב המעי טוב ואין לי כלל פיסטולות, מה את חושבת שאני צריך לעשות והאים מטוטרקסט יכול לעזור לי לבעייה האקסיאלית והאים שווה לנסות זאת לפניי שאני מתחיל גם ברמיקייד אוליי מטוטרקסט יעזור לבעייה. למרות שבזמנו רופאיי גסטרו למרות שאמרתי להם בצורה ברורה שהבעיה הפירקית היא צוואר ואגן וגב הם אמרו לי אוליי פורינטול ישפר את מצב המעי וגם כאביי הפרקים יעלמו, לעומת זאת אינני יכול שלא להיתייחס שברגע שהמעי רגוע גם הדלקתיות והכאב יורדים משמעותית אבל בכל זאת יש מגבלות תנועה ומעט כאב זאת אומרת שלמרות שהבעייה היא אקסיאלית יש השלכה למצב המעי. אוליי נסחפתי בשאלתי אך אני נמצא בדילמה איזה טיפול להתחיל ויש לי נטייה לבחור במטוטרקסט זה שווה את הנסיון לפניי רמיקייד וכול מדכא מערכת חיסון אחר מה גם שמטוטרקסט עוזר גם למעי וגם לפרקים ואוליי גם ל אנקילוזינג ספונדיליטיס או שאין סיכויי וחבל על הזמן ולהתחיל ברמיקייד. תודה לך.

טיפול

הטיפול במטוטרקסט אינו מועיל להיבטים האקסיאלים של המחלה- אם הית סובל מביטויים פריפרים, היה ניתן לשקול את השימוש. אך חד משמעי- המטוטרקסט לא עוזר לביטויים האקסיאלים. לעומת זאת, לרמיקייד תוצאות מצויינות ומהירות על אנקילוזונג ספונדיליטיס כך שאם המחלה פעילה וגורמת לסבל משמעותי, אין טעם לדחות את הטיפול ברמיקייד בהצלחה !

orite73

New member
עוד שאלה

עוד לפניי 10 שנים איבחנו אצלי Sacroiliitis דו צדדי וזה עוד בטרם שחשתי בכאבים לאחר מכן באו גם הכאבים ותמיד הכאב באגן הוא שלא נעלם לעומת פירקיי הבירכיים וכו" יותר מאוחר החלו כאביי גב למשך שנה ופסקו וכיום גם הצוואר מעורב, היום אני יודע שכבר אז שהובחנתי כSacroiliitis דו צדדי התחלתי לסבול מן המחלה הפירקית האקסיאלית דלקת של המפרק העצי-כסלי שיכולה להגרם גם עקב דלקת חוליות מקשחת וגם עקב דלקת מפרקים שגרונית והאים מיקרה של דלקת מיפרקים שיגרונית אקסיאלית נותן ביטויי גם בצוואר מעבר לאגן וגב והאים לבעייה אקסיאלית שנובעת מדלקת מפרקים שגרונית אופציות הטיפול הן שונות או נוספות וזה בהקשר לשאלתי ותשובתך הקודמות. לצערי עקב זה שאין אני מקבל תשובות מרופאיי ואני חש שאני צריך ללמוד ולחקוד בעצמי. ושוב תודה לך.

ביטויי המחלה

דלקת מפרקים שגרונית אינה פוגעת במפרקים הסאקרואיליאקלים- אםנם היא יכולה לערב את הצוואר אך לא את המפרקים הסאקרואיליקלים ואת עמוד השדרה. לעומת זאת, אנקילוזינג ספונדיליטיס מתחילה לרוב במפרקי האגן ועלולה להתפשט לכוון מעלה ולערב את הצוואר- באחוז מסויים של החולים, יש מעורבות פריפרית שלרוב אינה קשה ונוטה לערב מפרקים גדולים כגון ברכיים ומפרקי ירכיים. על פי מה שסיפרת לי- נראה שאתה סובל מאנקילוזינג או מחלה מאותה משפחה ולא מדלקת מפרקים שגרונית

ביטויי המחלה

דלקת מפרקים שגרונית אינה פוגעת במפרקים הסאקרואיליאקלים- אםנם היא יכולה לערב את הצוואר אך לא את המפרקים הסאקרואיליקלים ואת עמוד השדרה. לעומת זאת, אנקילוזינג ספונדיליטיס מתחילה לרוב במפרקי האגן ועלולה להתפשט לכוון מעלה ולערב את הצוואר- באחוז מסויים של החולים, יש מעורבות פריפרית שלרוב אינה קשה ונוטה לערב מפרקים גדולים כגון ברכיים ומפרקי ירכיים. על פי מה שסיפרת לי- נראה שאתה סובל מאנקילוזינג או מחלה מאותה משפחה ולא מדלקת מפרקים שגרונית

orite73

New member
אימונוסופרסים

שלום לך האים בנוסף ולפניי רמיקייד איזה תרופה לדיכויי מערכת החיסון לקחת מטוטרקסט או פוריניטול. בהתבסס על התרשמותך ממצבי.

למעלה