סוגי שבבי עץ שונים.

Nevo Schwartz

New member
סוגי שבבי עץ שונים.

בשבועות האחרונים התחלתי לחשוב על לגדל את הנחשים על סוג מסויים של שבבי עץ. למיטב הבנתי יש מספר היתרונות בלתי מבוטלים למצע זה, במיוחד במיכלים גדולים. אחרי בירורים מעטים ראיתי שהמצע המומלץ הוא האספן (Aspen), אני מעוניין לדעת האם יש הבדל משמעותי בין שימוש באספן, לשבבי עץ גסים אחרים? חששות מבליעת השבבים, איך אתם מתמודדים עם בעיות אלו בהאכלה של טרף מופשר? מייבשים את הטרף לגמרי שלא ידבק למצע, מאכילים בקופסה נפרדת, שיטות נוספות? האם מישהו נתקל בהבדלים משמעותיים במשך זמן של החום העובר דרך המצע, לבין החום המגיע לקרקעית הכלי? תודה מראש, אשמח לקבל כל עצה בנושא. נבו

רן333

New member
ישנו הבדל חשוב בין ה-aspen לבין

שבבי אורן (כמו אלה שעליהם מגדלים מכרסמים): ה-aspen סופג טוב יותר. הבדל נוסף: ב-aspen כמעט ואין אבקה. והבדל שלישי, שחשוב בעיקר למגדלי חנקים מהסוג Eryx: מסתבר שהנחשים מצליחים לחפור ב-aspen מחילות שמחזיקות מעמד לא רע. הברקרים כתבו על זה **כאן**. לגבי החששות מהידבקות שבבי ה-aspen לטרף: 1. לא ידוע לי על שום נזק שנגרם כתוצאה מבליעת שבבים כאלה. 2. יש כמה דברים שאני עושה, ליתר בטחון: א. אני דואג לכך שהטרף שבו אני מאכיל לא יהיה רטוב. ב. במקרה של הפיתונים המתכדרים הצעירים שלי - לנחשים יש תגובת אכילה חזקה, ולא מפריע להם אם מזיזים אותם יחד עם הטרף בשלב שבו הם חונקים אותו. לכן, אם קשה לי לייבש את הטרף, אני מגיש אותו לנחש, ואחרי שהנחש תופס אותו, אני מרים לרגע את הנחש, יחד עם הטרף, ומניח מתחתם חתיכת נייר סופג, או משהו כזה. הרושם שלי הוא שנושא בידוד החום שאתה מעלה יכול באמת להיות משמעותי. משום כך, אני מקפיד על עובי שכבת המצע בכלוב, במקרים שבהם מדובר בנחשים לא-מתחפרים שהכלוב שלהם מחומם מלמטה. במקרה שהכלוב מחומם מלמעלה (בעזרת heat panel או נורה) - תכונות בידוד החום של המצע משמעותיות פחות, וככה זה גם במקרה של נחשים מתחפרים, שיכולים להימצא בעומק הרצוי להם.

Nevo Schwartz

New member
תודה רבה על התשובות רן,

אשמח לתשובות על השאלות הבאות אם תוכל, 1. מה הוא האספן? זה סוג עץ מסויים? או משהו כזה? 2. האם שבבי אורן שעברו סינון גס ונשמרו רק השבבים הגסים ישמשו לדעתך באופן דומה (הספיגה תיהיה פחות טובה אבל חוץ מכך). 3. מה מחיר האספן והיכן אפשר להשיגו בארץ? 4. האם יצא לך להשתמש במצע הזה על זעמנים למיניהם ולא רק אצל המתכדרים? תודה מראש, נבו

רן333

New member
אנסה לענות:

1. ככל שידוע לי, aspen בעברית זה צפצפה. 2. שבבי אורן הם מצע לא רע, לדעתי. כמו שכבר כתבתי בעבר, אני מגדל על המצע הזה את הפיתונים המתכדרים הבוגרים שלי, והשתמשתי בו בעבר עם מגוון של נחשים. לדעתי, ה-aspen bedding הוא מצע טוב יותר, בעיקר משום יכולת הספיגה המעולה שלו. כשמשתמשים בשבבי אורן גדולים, הפרשות נוזליות נוטות לחלחל דרך המצע, ובתחתית - להתפשט קצת בצורה אופקית לפני שהן נספגות לגמרי. ה-aspen הרבה יותר צפוף, והרושם שלי הוא שההפרשות מחלחלות דרכו הרבה פחות, ונספגות באיזור קטן יחסית. אני חושב שזה מקל על הנקיון. אני חושב גם שהמרקם של ה-aspen מוצלח יותר: הוא נעים יותר למגע, והנחשים נוטים ליצור בו מין שבילים שבהם נוח להם לזחול. וכמו שכבר כתבתי - כשמדובר בנחשים מתחפרים - יש ל-aspen יתרון ברור: הוא מאפשר להם ליצור מחילות ומנהרות שבהן הם אוהבים לזחול. 3. אני חושב של"בית החיות" עדין אמורים להיות שקים של aspen bedding למכירה. כדאי לברר איתם את הנושא לפני שמגיעים. 4. הניסיון שלי עם aspen bedding בזעמניים, ובכלל, הוא מוגבל מאוד. אבל ידוע לי שזה מצע מקובל בקרב מגדלי נחשים בארה"ב, גם עבור זעמניים. המצע הזה מומלץ, למשל, על-ידי Bill & Kathy Love בספר The Corn Snake Manual (מהדורת 2000).

gaichuk

New member
עוד דבר שמטריד מגדלים בשבבי האורן

זה השרף. בעץ אורן יש יותר שרף מבצפצפה (ו-ASPEN זו אכן צפצפה) והוא גם מתבקע ומשתבב מהר יותר ובקלות מהצפצפה. הבנתי שגם הריח ההתחלתי חלש יותר...

רן333

New member
קראתי על חששות של מגדלים

מפני ריחות שרף שאולי נפלטים משבבי האורן. אבל מהניסיון (הלא מועט) שיש לי עם המצע הזה - אף פעם לא נתקלתי בבעיה כלשהי שאפשר לייחס אותה לריחות. זאת גם כשהשתמשתי בשבבים טריים וריחניים יחסית. אני יכול לומר גם שמעולם לא יצא לי להיתקל בהפרשת שרף על-ידי השבבים. אגב, גם ל-aspen יש ריח אופייני, מעט שונה משל האורן. לגבי הנטיה להתבקע - אני לא מכיר נטיה כזו. לא הבחנתי בהתפרקות של שבבי האורן לחתיכות קטנות יותר, גם כאשר הפ מונחים בכלוב של הנחש למשך תקופה של שנה. בכל מקרה, גם אם הנטיה הזו קיימת, אני לא בטוח שיש כאן באמת יתרון ל-aspen על-פני האורן. זאת מכיוון שחתיכות ה-aspen, כמו שהן, הן קטנות מאוד.

למעלה