סוגי רכיבה

דונדלו

New member
סוגי רכיבה

האם ניתן לרכב על אותו סוס שני סוגי רכיבה מערבי ואנגלי. והאם לאוכף יש קשר לזה. ושאלה אחת כללית, האם הפורום הזה מיועד רק למקצועים או גם לחובבים ומתחילים כמוני? הסיבה שאני שואל, כי שאלתי פה כבר פעמיים ולא קיבלתי תשובה. תודה.

אבו-דני

New member
סוגי רכיבה

--- הסוס אינו מכיר את השפה של ווסטרן או אנגלי..הוא פשוט מכיר את הקודים של הוראת הרוכב, אם תשב על הסוס בצורה תקינה לא תמשוך במושכות בצורה גסה תשב בצורה נוחה (בירידה תטה את גופך אחורה ובעליה קדימה למשל) דרבן אותו בצורה שהוא מכיר אותה ואו אז אין לך בעיה, את צורות הקפיצות והרכיבה האומנותית שמוכרים לרוכבי האינגליש הסוס צריך ללמוד גם. האוכף ככל ששטח הפנים שלו רחב יותר הינו יותר נוח לסוס, קח לך תרמיל רחב מלא אבנים והעמס על גבך ומאידך קח תרמיל צר עם אותם אבנים זה יתן לך תחושה קרובה יותר להבדלים בין אוכף לאוכף. האוכף הכי נוח זה האוכף הצבאי אנגלי, שכן האוכף נשען על שריר הסוס לכל אורך הגב. אילו שאלת פעמיים שאלה בענייני רכיבה ולא קיבלת תשובה אזי אני אנני יודע על כך, אתה מוזמן לשאול שוב ואנסה למצוא לך תשובה מהימנה.

בוא נראה..

בארץ למשל הרבה פעמים מעבירים סוסים מחוות אינגליש לחוות ווסטרן ולהיפך. סוס שבא מרקע של אינגליש לחוות ווסטרן ייתקל בקשיי הסתגלות לסגנון, אבל בסוף יתרגל. הוא לא ישכח את הדברים שהוא למד באינגליש. בכל מקרה, ברור שמה שמלמדים את הסוס קודם (הסגנון אליו מאלפים, מה שהסוס מכיר מהרגע שהתחילו לעבוד עליו) יהיה הסגנון שטמוע בו יותר חזק (כמו שאם האילוף הבסיסי של סוס הוא טוב, לא תהיה בעיה לבנות אילוף מתקדם ולא יהיה צורך באילוף חוזר). לאוכף אין קשר לסוג הרכיבה, היה אפשר לבצע עבודת אינגליש על אוכף ווסטרן ועבודת ווסטרן על אוכף אינגליש - והסוס היה עושה את העבודה שמבקשים ממנו ללא קשר לאוכף. עם זאת, יש סיבה בגללה רוכבים עם אוכפים כאלה בווסטרן וכאלה באינגליש... נוחות והתאמה לנדרש.

yael filan

New member
המידה של

ה"טמיעה" של הסגנון בסוס תלויה המון באילוף שהוא קיבל, אם הוא אולף בצורה עלובה לווסטרן, לא משנה גם אם הוא עובד אינגליש שנה אחת מול חמש שנים של ווסטרן, באינגליש הוא יעבוד יותר טוב, אם אתם רוצים אני מוכנה להתחיל לפזר לכם דוגמאות

למעלה