סוגי עצים

eranel1

New member
סוגי עצים

שלום לכולם, אני כרגע בשלבי לימוד ראשוניים והכנתי רשימה של עצים שהבנתי שמתאימים לגידול בונסאי באקלים שלנו: פיקוס בנימינה, ערער, זית, רוזמרין, הדס, אלה סינית, אולמוס קטן עלים, מללויקה מאפירה, בוגנביליה, רימון ננסי, תפוח ננסי ואלת המסטיק. אני מתכוון לקנות את כולם!! שאלות: 1. לרוב העצים/שיחים יש יותר מזן אחד, איך אדע מהו הזן המתאים ביותר לגידול בונסאי? 2. אני גר בירושלים, האם יש עצים ברשימה הנ"ל שלא יעמדו בחורף הירושלמי? 3. מהו גודל העציץ שצריך לשתול שתילים בשלב הראשון? (שנתיים ראשונות??) 4. שאלה כללית - איך אפשר לדעת מתי אפשר להעביר את השתיל לכלי של בונסאי? האם יש סימנים ידועים או שזה משתנה מעץ לעץ? 5. שאלה הכי קשה - עפ"י איזה קריטריונים נקבע האם עץ מסוים הוא בונסאי או לא? הרבה שאלות, אבל שמתי לב שבפורום עונים בסבלנות לכולם!! תודה מראש, ערן. שנה טובה לכולם

minigan

New member
כל התורה על רגל אחת

שלום עירן אכן רשימה נאה. אנסה לסייע בעזרת קישורים רלבנטיים לאתר שלי. 1. למעבר לרשימת הקריטריונים להתאמת צמח לגידול כבונסאי (בתוספת רשימת צמחים) לחץ כאן. שים לב שלחלק מהצמחים אין בארץ זנים מוגדרים ובעלי שם. למשל בארץ מספר זנים/טיפוסים של רימון ננסי שאינם מוגדרים באופן מדעי. במקרים כאלה תצטרך לברר כיצד נראה צמח בוגר מאותו זן ולפי הקריטריונים שבקישור להחליט אם הוא מתאים. לפעמים גם זה לא מדוייק כי בריבוי מיני מזרעים ניתן למצוא שונות/רב-גוניות גדולה בין הפרטים (הצמחים) השונים בגלל מטען גנטי שונה. 2. בירושלים תצטרך להגן בחורף על הפיקוס והבוגנויליה. בוגנויליות מזנים בעלי "פרח מלא" מתאימות יותר לבונסאי (קומפקטיות) אך גם רגישות יותר לקור. 3. גידול ראשוני צריך לבצע בעציץ עמוק ורחב שיאפשר לצמח התפתחות חופשית ללא אפקט"מננס". קשה לתת מידות כי הדבר תלוי בגודל הצמח שתרכוש. במשתלות בונסאי מקצועיות מגדלים את הצמחים מספר שנים בתלוליות אדמה כדי לזרז התפתחות והתעבות שורשים,גזע וענפים. אח"כ מעבירים לעציץ גידול פשוט ולבסוף לעציץ קרמיקה מיוחד לבונסאי. 4. ההעברה לכלי בונסאי מבוצעת בדרך כלל כשלצמח יש כבר "אופי" משלו. כשהבונסאי בן 3 שנים לפחות. אז ניתן לנסות ולהתאים לו עציץ בהתאם לעקרונות הבאים. 5. להגדרת ואפיון בונסאי "אמיתי" לחץ פה. כשתסיים לעיין בחומר המצורף אשמח לענות על שאלות נוספות שתתעוררנה.

yaronfg

New member
שאלה...

למה כוונתך ב"תלוליות אדמה" ? אתה יכול להסביר את הטכניקה המדוברת ולמה היא תורמת ?

minigan

New member
תלוליות אדמה

תלוליות האדמה הינן פשוט ערוגות מוגבהות כמתואר באיור המצ"ב (חתך צד) השתילה מבוצעת בתלוליות כדי שיהיה קל יותר לשלוף את הצמחים מהקרקע לגיזום שורשים (שחור באיור) ולהעתקה לעציץ. יתרון נוסף הינו הניקוז המשופר. הגידול בקרקע מאפשר לעבות שורשים וגזע בעיקר ובמהלכו מאפשרים לצמח להתפתח כמעט ללא הפרעה למעט גיזום שורשים שנתי.

eranel1

New member
תודהרבה ועוד שאלה קטנה ל minigan

האם אתם מוכרים שתילים קטנים מהסוגים שברשימה או רק עצי בונסאי מעוצבים שכמובן עולים יקר? אם כן אני אגיע אליכם למשתלה במישור אדומים. תודה.

minigan

New member
בונסאי ופרה-בונסאי

יקר זה דבר יחסי. כעקרון אנחנו מוכרים בונסאי מעוצב בעציצי קרמיקה בשלבי גימור שונים ובגילאים 3-8 שנים. 70-700 ש"ח. בכפר אדומים יש לנו גם גם משתלת עצים ואקסמפלרים + גרדן-סנטר שבו ניתן להשיג חלק מהצמחים שהזכרת כצמחי גן רגילים ובמחירים רגילים 3-50 ש"ח. אם אתה מעוניין בכלי עבודה, עציצים וחומרים אז רק במיני-גן בלטרון.

למעלה