סוגי נשקים

avipe

New member
סוגי נשקים

אם מישהו יכול לתת לי כאן הסבר מפורט על סוגי נשקים אשמח נורא.. אני יודע שחי``ר וכו הם עם אם 16 ושתותחנים ושרין עם גליל(תקנו אותי אם אני טועה) אבל אנא פרטו והסבירו... מעניין אותי לדעת למשל בחי``ר אם כול הלוחמים גם בגדודים הרגילים מקבלים מקוצר ומתי במסלול מחליפים מארוך למקוצר ומי מקבל מקוצרר וכו...

בעקרון אתה חותם על מקל``ר בבקו``ם

אההה הרסתי את עצמי. בעיקרון בכל גדודי חטיבות החי``ר אתה עושה טירונות מסופח ל M16 A1 ארוך ומגעיל. אחר כך, עם יש לך מספיק פז``ם כדי שיסתכלו עליך (בערך שנה וחצי בצבא), אתה אמור לקבל איזה מקוצר (CAR-15). זה העניין. לעיתים מצטרף לחגיגה איזה פק``ל באעסה (מקלע), או מקלע סבבה (203), או שאתה קלע, ואתה חותם על A3 (המכונה בצה``ל גם ``איי שלוש שנים``, כי הוא לא עוזב אותך עד השחרור). ביחידות המיוחדות תוכל להיות בעליו הגאה (חחחחחח עאלק..) של איזה AR 15 כבר במסלול (אחרי איזה ארבע חודשי טירונות). מכאן הציוד הוא כבר לא הכי רלוונטי לפורום, אבל נגיד רק שבמשך המסלול תקבל כל נשק שיש, ובסיומו (עם לא קיבלת פק``ל שמשנה נשק, ותקבל M4 ``COMBO`` חביב ונעים למגע (רק אם אין לך חברה!). כל האמור למעלה נכון לגבי חטיבות החי``ר. במגלן אתה חותם בבקו``ם על מקל``ר וזה הנשק האישי שלך מכאן ועד השחרור, ככה שלא כדאי למישהו לקרוא לך ``צנף`` כשאתה מצוברח.. סתם, פה אין כמעט רובים. הרוב רוגטקות (אח, אני טוב..). אחי, מקווה שעניתי לך, אבל תזכור שהכל אותו דבר בת`כלס: לוחצים ויוצא כדור בקצה. החוכמה האמיתית היא גם לפגוע. חוץ מזה, מקוצר/ארוך/מקוצרר/מעובה... אתה לא יודע שהגודל לא קובע (שוב פעם חחחח).

avipe

New member
על היום הראשון בצבא אתה מקבל נשק?

יש בתחילת הטירונות מקבלים נשק?יוצאים עם ראשונה הביתה עם נשק?

יוצאים עם נשק בטירונות אחרי איזה

שבועיים. ``..כל האבירים קנו אקדח..`` איזו שורה טרגית ועמוקה, תחשבו על זה מכיר את השיר הזה? כל מי שאני שואל לא מכיר

nova

New member
קודם תעשה מטווח.

אתה מקבל נשק בימים הראשונים של הטירונות. ואתה יכול לצאת איתו הביתה (ולשמור) רק אחרי שעשית בו מטווח.

למעלה