סוגי נבדלים

GuyMagniv

New member
סוגי נבדלים

הייתי רוצה לדעת מה זה נבדל פסיבי ומה זה נבדל אקטיבי?

Kgt1

New member
גם אנחנו וגם כל אחד שמתעניין

בכדורגל דש כבר לא פעם לעומק בנושא אז הנה הסיפור ממש בראשי פרקים: נבדל אקטיבי הוא נבדל "רגיל" שבו שחקן תוקף מקבל כדור בעת שהוא נמצא מאחורי קו ההגנה הכי קרוב לשער כאשר מולו נמצא רק השוער. נבדל פאסיבי הוא נבדל בו נמצא שחקן מאחורי ההגנה אך הכדור לא מגיע ולא מכוון אליו כי אם לשחקן אחר שלא נמצא בנבדל. במקרה והשחקן שנמצא בנבדל פאסיבי לא מעורב במהלך בכלל אז אין זה נבדל. עד לכאן הכל די ברור. מכאן מתחיל להסתבך העניין במקרה ובו שחקן שהיה בנבדל פאסיבי הופך לאקטיבי אם הוא משתתף במהלך מאוחר יותר וכול´ה וכול´ה ולשם אין לי כוח להיכנס.

ליטן א

New member
אגב...

אתם יודעים שאם השחקן נמצא בעמדת נבדל בזמן זריקת חוץ - השחקן בעצם אינו בנבדל, וניתן למסור לו? ואתם יודעים שאם כל המגנים נמצאים בחלק המשחק של ההתקפה, והתוקף נמצא מאחוריהם - אבל לפני קו האמצע - ניתן למסור לו? כלומר, קו הנבדל הראשון ממוקם מקו האמצע.. ואתם יודעים שאם השוער מוסר כדור, בין עם הרגל ובין עם היד, לשחקן שנמצא מאחורי קו ההגנה, הוא לא נמצא בנבדל..? ואתם יודעים שאם שוער הודף כדור, לשחקן שנמצא בעמדת נבדל - זה כמו שהכדור נבעט לקורה ומשם לשחקן (יעני, שוער לא נחשב שחקן אלא קורה..) ומכאן שזה נבדל..?
ליטן, ששמח תמיד לפנות לעזרת ההתאחדות לכדורגל ואיגוד השופטים - במטרה ללמד אותם מה נבדל ומה לא נבדל..

MoTi_NiMnY

New member
זה בדיוק מה שהיה עם שטראובר

בפ"ת צדקתי צדקתי צדקתי ! חחח

החוץ ידוע

הכדור מחוץ לגבולות המגרש, ואין נבדל ממסירה מחוץ למגרש. דרך אגב, היה מצחיק מאוד לשמוע את חבר שלי שואל אותי למה בקרנות כל שחקני ההגנה לא עומדים ליד קו החצי וכך כל שחקני הקבוצה השנייה יהיו בנבדל...

ליטן א

New member
בקרנות זה די ברור.

גם אם לא ידענו על החוק של מסירה מחוץ למגרש, הרי זה ברור שמסירה מאותו קו - לרוחב, זה לא נבדל... אדרבה - אם המסירה היא אחורה..

למעלה