סוגי מוזיקה

סוגי מוזיקה

היי אזיה מוזיקה אתם שומעים? ו אם אתם מנגנים בגיטרה או איזה שהוא כלי?

שבלוז

New member
כולנו ביחד?

אני מאזין להרבה דברים. ממש כרגע אני מאזין לתוכנית רדיו של 106 על הפורטוגלים. מאוחר יותר אני מניח שאני אאזין קצת לבלוז אקוסטי, ג'אז ניו-אורלינס ועוד...

seafox

New member
השאלה שלך כאן מתחלקת לכמה קטגוריות

איזה סגנונות בג'אז? איזה סגנונות בבלוז? איזה מוזיקה בכלל שומעים? באשר לשניה, גיטרה באס ופסנתר (בעבר זה היה הפוך אבל הפכתי את הבאס לכלי העיקרי)

אני שומעת כל מה שבין בארוק לרוק.

לא כולל רוק

Aeroguy

New member
אני בד"כ מגדיר את זה בצורה כזאת:

בלוז, רוק וכל מה שבאמצע. אני מ-א-ו-ד אוהב בלוז, ומ-א-ו-ד אוהב רוק, במיוחד כאשר הרוק גאה במקורותיו הבלוזיים, אפילו אם הוא לא "בלוז-רוק" By definition. כמו-כן אני מאוד נהנה מפולק, קאנטרי, קצת ג'אז... מוזיקה טובה.
ואני מנגן מפוחית. אני מנסה את כוחי בגיטרה אבל לא מאוד טוב... כשאני לוקח מפוחית, מהיד אל הפה, אני מרגיש בבית...

Aeroguy

New member
הסגנונות שאני אוהב, כמובן

מהבלוז, נגני המפוחית האהובים עליי הם, קודם כל, Sonny-Boy Williamson I, ואח"כ Little Walter, Sonny Boy Williamson 2, Sonny Terry, Jimmy Reed ועוד. מהרוק אני מאוד אוהב את Steven Tyler, Chris Robinson, Keith Relf, ועוד רבים וטובים...

שבלוז

New member
אהבתי את הטעם שלך

כששמעתי בפעם הראשונה את סוני בוי 1 וליטל וולטר הלכתי ישר לחנות וקניתי מפוחית. זה היה לפני 12 שנה.

Aeroguy

New member
מעניין! גם לי זה קרה עם סוני-בוי 1

אצלי זה היה לפני 5 שנים. אח"כ גיליתי עוד ועוד (ועוד).

orenharp

New member
אם זה מעניין אתכם - הופעה

יום שלישי (עדיין לא סגור) בלילה במועדון בית הבירה בנווה צדק. אני וחברי על הרזונייטור נעשה קאוורים לסוני טרי ובראוני מקגי. אורן.

Aeroguy

New member
חבל, חבל, חבל...

חבל שעכשיו כשאני יודע שיש עוד מישהו בארץ שממש יודע מי זה בראוני מקגי... אני נמצא באוסטרליה אבל אגב, סחתיין!! דווקא יצא לי להקשיב הרבה לבראוני בזמן האחרון, וזה הביא לי חשק לנסות להשיג Washboard קלאסי... יש בזה משהו פשוט מדליק, וזו אומנות שנכחדה לחלוטין מהעולם - וחבל...

orenharp

New member
מצחיק - שמע סיפור

זהו מעשה בילד צעיר רך בשנים בגיל 17, מממלכת פתח תקווה. חברתו הראשונה של אותו הילד התחפפה לניו יורק ולאחר שחזרה העיפה אותו קיבינימט אך עדיין הביאה לו מתנה. טרם שנסעה הבטיחה לילד שתביא לו דיסק בלוז, הבטיחה וקיימה. עם פגישתם האחרונה כזוג, הביאה לו הילדה דיסק של סוני טרי ובראוני מקגי בשם סוני ובראוני סינג - יענו, שרים. עד עצם היום הזה כאשר באמתחתו רבים מהדיסקים של אותו צמד בלוז אגדי טוען הילד שזהו הדיסק המופלא ביותר שלהם.. לימים, כאשר הילד קיבל צו גיוס הכיר באותו הזמן גם ילד נוסף בשם רן והיה ומסתבר שהללו חולקים את אותו טעם במוזיקה (ושני הילדים מופיעים ביום שלישי הקרוב כצמד בבית הבירה בעזרת השם, לא ברור אם בוודאות אך הודעה תוצב פה במידה ויתאמת הדבר). הילד שהיה כבר חייל עשה דבר רע ! רע מאד! ונתן את הדיסק לחברו בו בטח עד מאד, אך החבר הרשע שלא אכפת לו מדברים אשר לא שייכים לו העביר את הדיסק לחברו למחלקה והחבר העבירו לחבר אחר במחלקה ו... ו...כך נעלמו עקבותיו. הילד היה מאד עצוב והבטיח לעצמו כי הדיסק יחזור אליו שנית ולא משנה באיזו צורה..אפילו רצה להזמין אותו באינטרנט אבל בקושי היה לו כסף לפלאפל. לימים..השתחרר הילד ונסע (לאיפה שאתה עכשיו - אוסטרליה) וחיפש בכל חנות מוזיקה אפשרית את הדיסק היקר לו כלכך. אך לא מצא, שבוע לפני טיסתו חזרה הבחין הילד בחנות נוספת בעיר הגדולה סידני. נכנס ושאל לגבי הדיסק..יום לאחר מכן כבר היה באוטובוס למלבורן..12 שעות נסיעה..ואז בפרוור לא ידוע של מלבורן (קצת כמו פתח תקווה לעומת ת"א - לגבי תיירים) - עוד שעה נסיעה התייצב הילד מול דוכן, שאל לגבי אותו הדיסק שהזמין בחנות הקודמת והנה!!!!! הנה!!! הוא בידיו!!! הרגיש הילד קצת כמו צ'ארלי כאשר ראה את בצבוץ כרטיס הזהב מתוך חפיסת הוונקה האחרונה שלו כאשר כל הסיכויים אפסו. לימים....................הרבה ימים.... התבגר הילד. רק גופנית...מנטלית לא השתנה הרבה (עובדה - הוא כותב מילים אילו כרגע כאשר הוא חולה במקום להיות במיטה ולראות טלויזיה ובגלל זה יש לו זמן לכתוב כלכך הרבה שטויות אלוהים ישמור) אך תודות לדיסק הזה פיתח הילד יכולות מפוחית לא רעות כלל. והיום הוא כבר בן 24. והוא חי באושר ועושר..עד עצם היום הזה. מסקנה - אין כמו אוסטרליה - ככה שתהנה, יש אחלה חנות שמיועדת לבלוז ולג'אז בלבד עם דיסקים והקלטות נדירות איפושהו בדאון טאון סידני - אם יוצא לך..לא לפספס.

Aeroguy

New member
../images/Emo13.gif ענק!!!

בהחלט... אני נמצא במלבורן, ובהחלט יש כאן הרבה בלוז. גם אני בן 24, אבל אני לא מטייל כאן, אני לומד, אז כרגע אני גם גר במלבורן. לא מזמן הגשמתי חלום וראיתי בהופעה, כמעט אישית, את בו דידלי - ללא ספק אחת החוויות הגדולות של חיי, כתבתי על זה ביקורת בפורום אגדות רוק. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=552&msgid=96897252

orenharp

New member
אכן יפה תומר

חבל שלא כתבת יותר על טרי שהוא איידול שלי בצורה מסויימת..

שבלוז

New member
אני חושב שכתבתי אבל לא מוצא את זה

בכל מקרה אני אכין משהו שיהיה בעברית.

שבלוז

New member
סוני בוי נפלא

אחד הדברים שמטריפים אותי מהסשון הראשון Jackson Blues שמספר את הסיפור של החיים שלו, הוא התחיל את השיר נמוך מידי בשביל הקול שלו, הוא גם עוד לא למד לעלות עם הקול יותר גבוה באוקטבה, Big Joe ו Robert Lee התעללו בו עם הבאס והוא נאבק עם זה, אבל מה שיפה זה העוצמה של הנגינה שלהם.

Roi Blues

New member
אני שומע..

כל סוג של מוזיקת עם אמריקנית, בלוז, גוספל, סקיפל, קאנטרי, זיידקו, קאנטרי, אפאלאצ'יה, קייג'ון... ג'אז ישן, מוזיקת קובנית, מוזיקה מערב אפריקאית, מוזיקה הודית מסורתית, קצת מוזיקה ישראלית, קצת היפ-הופ... טיפ טיפה רוק, אבל ממש טיפה, רק פינק פלויד, ג'ף באקלי, טן יירז אפטר, רד הוט, רייג' אגיינסט דה מאשין, ווייט סטרייפס, ביטלס, בירדז, וויזר, וכל הגדולים משנות החמישים (צ'אק ברי, אלוויס, ביל היילי, קארל פרקינס, ליטל ריצ'רד וכו'...) פה בערך מסתכמת האהבה שלי לרוק...

למעלה