סוגית הזמניות....

הילית111

New member
סוגית הזמניות....

סוגית הזמניות בוקר טוב לכולם רוצה לשתף קצת הרבה פעמים אני רואה מודעות דרושים שמצויין בפירוש משרה זמנית בדר"כ בגלל החלפה לחל"ד עכשו ברור לי שהיום השוק לא משהו וכו ואם יש עבודה שווה ללכת על זה וכו אבל עדיין יש לי בעיה עם הזמניות אני אתן דוגמא אם למשל יש משרה חלקית בבוקר בתחום שלי (אדמיניסטרציה )לצורך החלפה לחופשת לידה מראש זה בעייתי כי רוב הסיכויים שאשה עם משרה חלקית בבוקר כן תחזור אחרי חופשת הלידה שלה ואז איפה אני אמצא את עצמי אז ? נכון אני יודעת שיש הרבה מקומות שאומרים –אם את ה טוב תוכל להישאר וכו וכו או "אולי היא לא תחזור וכו " אבל זה בעייתי כי כשאני מתחילה לעבוד במקום מסוים אני באה עם אמביציה להשקיע ללמוד וכו אבל כשמעל הראש שלי מרחפת עננת הזמניות זה די מבאס אני אוסיף שעוד לא יצא לי לעבוד מעולם בתור זמנית באף מקום אשמח לשמוע דעות בנושא תודה ושבת שלום לכולם

אירישה

New member
תלוי מאוד במצב הכלכלי של משפחתך........

אם את צריכה את הכסף כאן ועכשיו, תלכי על עבודה זמנית. מי ידע? ה' גדול. כשעבדתי בהריון אחרון, נאלצתי לצאת לשמירת הריון, ולקחו עובדת זמנית. היא עובדת שם עד היום (6 וחצי שנים). לא התאים להם שלא יכולתי כבר להשאר שעות נוספות ( 3 ילדים, כולל תינוק), לא התאים להם שביקשתי "שעת הנקה", לא התאים להן שלא הייתי זמינה להקפצות בשש בבוקר מהיום למחר. את גם צוברת נסיון ולומדת דברים חדשים. אני גם יודעת שהרבה נשים לא מוכנות להשאיר את הילד, במיוחד אם הוא ראשון, אפילו בשביל משרה חלקית. בעצם, מה שאני מנסה להגיד - בשבילי, השיקול הוא כלכלי נטו.

הילהל

New member
אין דבר יותר קבוע מהזמני...

כך אמר לי המרצה שלי לסוציולוגיה בשנה א' וכמה שהוא צדק! זה נכון בדברים הרעים (כשאומרים לך "בנתיים תעבדי בלי תקן ועם הזמן זה יסתדר", למשל) אבל לפעמים זה גם עובד לטובה בחברת ההיי-דרעק בה עבדתי הכרתי לא מעט מזכירות (אדמיניסטרציה זו מילה גדולה על הבולשיט ההוא) שהגיעו כמחליפות זמניות ונמצאה הדרך להשאירן באופן קבוע ומה הקשר למשרת בוקר? הכרתי לא מעט נשים עובדות שלא חזרו לעבודתן המקורית אחרי הלידה, גם אם היא בבוקר, גם אם היא טובה. לידה לעתים משנה את האישה בדרכים שלא חשבנו עליהן. אם את זקוקה לכסף - שווה לנסות

סמדר ר

New member
לפני כמה שנים התקשרו אלי ממקום בו עבדתי

פעם, ושאלו אם אוכל לבוא לעבוד כמחליפת מזכירת המנכ"ל שיוצאת לחופשת לידה. חיפשתי עבדה ובאתי. אחרי שהקבועה חזרה נתנו לי פרוייקט של איזו 9000 - ואחרי 7 חודשים סיימתי את עבודתי שם. היה לי ממש קשה, כי איך שהגעתי הכנסתי שם המון שיפורים וקידמתי כל מה שרק יכולתי.... השקעתי את כל כולי שם. מצאתי עבודה נוספת - גם זמנית, לצערי, במפעל גדול - השתלבתי במחלקת היצוא לחו"ל..... ושוב , במשך 6 חודשים נתתי את כל כולי, כי רק ככה אני יודעת לעבוד. מיותר לציין שגם שם היה לי קושי לעזוב.... למרות שידעתי שזה זמני. מאז אני עובדת שנה וחצי באותו מקום.... עם קיצוצים ופחד מפיטורים המרחפים מעל ראשי כל יום....... כשאחפש שוב עבודה, אעדיף כמובן לעבוד במשרה קבועה (אם כי גם בזה אין שום דבר בטוח, כפי שאני חווה על בשרי) ואם אמצע גם משהו זמני - אקח . בהצלחה לך ולכולנו!

אם אין לך שום דבר אחר - זה פיתרון טוב

זמני, אבל פיתרון. לפחות בינתיים ייכנס כסף הביתה. אם אתם לא לחוצים מבחינה כלכלית ואת יכולה להרשות לעצמך להמשיך ולחפש משרה שלא תהיה זמנית, ברור שזה עדיף, אבל במצב היום קשה לי להאמין שיש מישהו שיכול להרשות לעצמו להעביר כמה חודשים בלי משכורת נוספת, ולכן כן הייתי מנצלת את הפיתרון הזה ובמקביל, ממשיכה לחפש משרה קבועה.

למעלה