סוגים שונים של PCO ???

סוגים שונים של PCO ???

שלום, אני חדשה עם מלא שאלות לאור הגילוי שאני בעלת שחלות פוליצסטיות - בתורה מיוחדת. אני לא שמנה(ההיפך די רזה), לא שעירה, ללא אקנה אבל בכל זאת יש לי פי 3 LH מאשר FSH יש לי ימבה טסטסטרון - וואי איזה כיף(סליחה על הציניות) בנוסף להכל הרופא הסביר לי שאני שייכת לתת קבוצה מיוחדת של PCO ת משהו שקשור לכך שאין לי אפילו זקיק אחד נורמלי אם תוכלו לעשות לי סדר בבלגן אני אשמח... לא ברור לי למה המצב שלי מסובך ומה צריך להיות הטיפול ?? אני בת 24 תודה מיכאלה

debby12

New member
מנהל
בדיוק שלחתי על זה שאלה לענת איתן

וגם שלחתי לך מסר. [מצטערת שאין לי תשובות, אבל אני די במצבך]

מרב.

New member
הי מיכאלה,

אז את פוליציסטית "קלאסית"... ראי בתשובה שכתבתי לדבי. חשוב שתדעי- גם את, דבי- שתסמונת PCO נחשבת מהבעיות הקלות לטיפול בטיפול פוריות. בד"כ כל מה שצריך זה לגרות את הזקיקים לגדול, ובתנאי שאין בעיות אחרות, זה לא טיפול ארוך וקשה בד"כ. את גירוי הזקיקים עושים באמצעות כדורים (איקקלומין) או באמצעות זריקות. לך, מיכאלה, כנראה יתנו איקקלומין או הורמונים שאינם מכילים LH (דוגמת מנוגון), כיוון שהגוף שלך מייצר די והותר ממנו, ויתנו מן הסתם מטרודין או חומרים דומים שמכילים FSH בלבד. קצת עידוד: חברתי שנתוניה דומים לשלך הרתה לאחר 2 הזרעות והיום חובקת תאומים מטריפים... אם את בעלת טסטוסטרון גבוה אך אינך שעירה הרי שאין לך צרות- ואני מקוה שהמקום היחיד בו מתבטא ה"עודף" הזה הוא במיטה... (יש שמועות ששם נוצרים ילדים
) הרבה הצלחה, מרב

הי מרב-תודה על העידוד

במיטה מצוין - הבנתי שהיית בטיפול אלטרנטיבי שכלל דיקור סיני - למרות היותי סקפטית לגבי ההצלחה -האם גם לך יש PCO ?? האם את ממליצה לעשות את זה במקביל לטיפול קונבנציונאלי?? אני אשמח לקבל המלצה על משהו מוסמך ולא שרלטן - הבנתי שיש כאלה למכביר בתחום ושוב המון תודה מיכאלה

מרב.

New member
מיכאלה,

כן, אני גם בחבורת המכובדות של ה-PCO, ואצלי זה התבטא בשחלות פוליצסטיות, אבל רמות הורמונים תקינה להפליא- ובכל זאת סובלת משיעור והשמנה (תמיד טוב שאפשר להאשים את הדביבוניות שלי במשהו בעל שם מבלבל כמו ה-PCOS...) יש לציין שהריתי מ-IVF, אבל בחודש לפני הטיפול ובמהלכו לוויתי ע"י המדקר שלי בהכנה לתהליך ובמזעור נזקי ההורמונים. לגבי ההמלצה שלי- זה תלוי באיזה שלב את. כתבתי לדבי בהודעה שלה, שאני הייתי בשלב בו לא רציתי לעשות הפסקה ארוכה לצורך הטיפול כדי לנסות באופן טבעי. זה מאוד אישי- יש בנות שכן לקחו פסק זמן שכזה למרות שהיו זמן ארוך ממני בטיפולים. אם את בתחילת התהליך, עוד לא התחלת בטיפולים או שאת מרגישה שאת רוצה לתת לזה צ´אנס- אני ממליצה ומאמינה זו הדרך הנכונה. בכולופן- גם במקביל לטיפול קונבנציונלי זה מבורך- רק קחי בחשבון שיש מדקרים שלא יסכימו לשילוב וידרשו הפסקה והתנקות מוחלטת של הגוף במשך כמה חודשים (אם כי זו לא הגישה שבה דוגל המדקר שלי). ועל המדקר שלי אני ממליצה בחום- ושולחת לך מסר מפורט יותר. בהצלחה, מרב

עמית@

New member
היי מיכאלה- הPCO המופלא שלנו

הוא תופעה מאוד מאוד רחבה ולא לכולן יש את אותם תסמינים- אני גם רזה ולא שעירה ללא אקנה וללא בעיות סוכר ואפילו ההורמונים שלי תקינים- אבל אין ביוץ ואין זקיקים (רק המון המון קטנים ונטייה לתגובת יתר חריפה)כך שאת רואה שהכל אפשרי. אצלך התמונה ההורמונלית מתאימה לתסמונת וגם התמונה בUS- אם זה רק בעיית ביוץ זה בדרך כלל קל מאוד לתיקון ואיקקלומין או זריקות שמכילות בעיקר FSH (הרי LH יש לך בשפע..) יסדרו את העניין. מומלץ לבצע גם בדיקת זרע, להשלמת הבירור. בהצלחה

למעלה