סוגיית שינוי -שרון

סוגיית שינוי -שרון

מחר, מרכז הליכוד יכריע האם להקדים את הפריימריז בליכוד - הווה אומר הדחתו של אריאל שרון. שרון לא נכנע לאולטימטום שהוצבו לו ע"י שרים רבים בליכוד אשר לפיהם הוא יתחייב להשאר בליכוד, ללא תלות בתוצאות ההצבעה במרכז. במידה ושרון יפרוש מהליכוד ויקים מפלגת מרכז לאומית לברלית חדשה, האם על מפלגת שינוי להצטרף אליו על מנת לא להעלם מהנוף הפוליטי או שמה להמשיך ולהוות אלטרנטיבה ? (את דעתי אפרסם בהמשך
)

wizibusy

New member
נחרצות כן.

לטעמי המהלך הכי טוב ששרון יכול לעשות זה לעזוב את מפלגת הליכוד ולהקים מפלגת מרכז חדשה בשיתוף עם שינוי ומספר אישים מהעבודה. לטעמי יהיה חבל אם אהוד אולמרט יעבור עם שרון, אבל חרא וזבובים הולכים ביחד. שלא תבינו אותי לא נכון - אני תומך בשרון ובמהלכיו, אבל אני סולד מרמת השחיתות והחוסר ערכי מוסר שהוא הביא למדינה, בטח שבטח לליכוד. שינוי מבחינתה צריכה להצטרף למפלגת המרכז החדשה ככוח מרכזי בתנועה החדשה, צריך שיהיה מצע חברתי מפורט וגדול. שרון מביא אספקטים של ביטחון - ושינוי תביא את החברתי, את ישראל החדשה, ישראל הטהורה, הנאורה, אור לגויים. במקרה ולשרון היו עוד 20 שנה לחיות - לא הייתי אומר זאת, מכיוון ואני חושב שמפלגה שיש בה "שרון" במשך 20 שנה לא הייתה נשארת נאורה ו\או חברתית. אך מכיוון ונשארו לשרון מספר שנים בפוליטיקה, ואם ירצה האלו גם מספר שנים נוספות בחיים, אני בטוח שיוכלו לאזן את הנטייה הביטחונית שלו עם הנטייה החברתית של שינוי. מפלגה שכזו תצבור תאוצה, ותעשה מפץ בינוני |סהדגש|, כן מפץ בינוני, כולם אומרים מפץ גדול - מפץ קטן, אני אומר בינוני. בתקווה שזה יספיק בשביל לאזן את החברה הישראלית. שינוי לא תעלם מהנוף הפוליטי בזמן הקרוב, היא תרד, זה ברור, אבל ההעלמות שלה תלויה בכמה גורמים, במקרה ושינוי תדבק לעקרונותיה ולאמנותיה היא תצליח, במקרה והיא תמכור אותם בשביל כסאות או מריבות פנימיות היא תפסיד. בכול מקרה, הצעד הנכון בשביל מדינת ישראל יהיה להקים מפלגת שלטון חדשה. הריי ברור שמה שחסר במצע של שינוי הוא הרקע הביטחוני, אנחנו מפלגה של עורכי דין ולא אנשי צבא, גם כאן יש צורך לאזן, רק בעזרת איזון נגיע להיות מפלגת שלטון הגונה וחזקה, מבפנים ומבחוץ.

asafz8

New member
ממש לא

להערכתי מפלגתו של שרון תעלם במהרה. עלינו להשאר ולהיות מפלגה ליברלית הנלחמת בכפיה הדתית. מפלגה עצמאית ללא תלות.

tapr

New member
בעד../images/Emo45.gif

רעיון מעולה של רייכמן. אולי יקראו למפלגה גח"ל?

תמיר1991

New member
מפלגה עם שרון?

אין לי דעה נחרצת בעניין - לא כל התפתחות שתהיה בעניין תשמח אותי, אבל יש לי סיבות רבות לתמוך וסיבות רבות להתנגד. למשל, סיבה נגד - שרון הוא אינו איש אמין, ו"שדד" את קולות בוחריו. לכו תדעו, אדם שערך התנתקות בקולות הליכוד עוד יכול להוביל מהלכים ימניים ו/או לטובת החרדים במסגרת מפלגתנו. עוד סיבה נגד: מחיקת זהותנו כמפלגה ליברלית, פלורליסטית, הומניסטית ושוויונית ונלחמת בכפייה הדתית, לטובת גימיק אולי חד-פעמי של רוה"מ המודח ממפלגתו. יש גם סיבות בעד - שרון הוא מנהיג צבאי בעברו, ורואה דברים גם בעיניים צבאיות, מה שחסר לנו במפלגה. אם שרון מקים מפלגה בלעדינו, אנחנו מתרסקים בבחירות, לפי כל הסקרים. אם נצטרף לשרון, נוכל לרכב על "גל האהדה הציבורית" שלו, ולהעלות גם את קרננו שלצערי אכן ירדה לאחרונה. שוב, אין דעה אחת בעניין וזה לא שחור או לבן. איך אומרים? יהיה טוב
בברכה, תמיר.

צריכים שנוי בשנוי..

בטח שלא יכניס את שנוי מפלגה שבנויה על שלילה בלבד שום מצע חיובי פשוט כלום אי אפשר להכניס מפלגה כזאת לקואליציה ואני לא מי יודע מה מסמפט דוסים

wizibusy

New member
אתה בוחר לראות זאת בשלילה.

אתה אומר "שינוי נגד כפייה דתית", אני אומר ששינוי בעד חירות הפרט, אינדיודואליזם, חופש ושוויון. אתה אומר מצע שלילי - אני אומר ורואה מצע חברתי ליברלי אשר דואג לקדם את השכבות החיוביות בחברה, השכבות הפועלות, העובדות. אתה אומר שאנחנו שלילים? אך אתה הריי לא משהו מסמפט דוסים. אני יכול להגיד לך בלב שלם, שאני מסמפט דוסים מכיוון והם בני אדם, אך אני לא מסמפט בני אדם אשר כופים על בני אדם אחרים את רצונם.

משחקי מילים .

נהנתי מהמשחקי מילים חופש הפרט תאמר לי מתי דוס כפה עליך משהו? מתי בכלל נפגשת עם דוס לאחרונה? כי לי זה לא קרה מזמן! מתי שינוי קידמה לנו איזה חוק שעוזר למעמד הבינוני חוץ מלהתעסק בנישואין אזרחיים ועוד כל מיני דברים שלא נוגעים לרוב המוחלט של הציבור לא ראיתי כלום . ולגבי סימפטיה לדוסים כל עוד שלא הצקתי לאף אחד אין לאף אחד שום ענין בריגשותי האישיים אף אחד לא יכול לאנוס אותי לחבב אותו.

צריכים שנוי בשנוי..

בטח שלא יכניס את שנוי מפלגה שבנויה על שלילה בלבד שום מצע חיובי פשוט כלום אי אפשר להכניס מפלגה כזאת לקואליציה ואני לא מי יודע מה מסמפט דוסים

סתימת פיות...

אל תשתמש בסתימת פיות לא קוראים לי פריצקי! נ.ב. שה שה וכו` זה לא מספק בכלל תעלה טיעון עיניני! בלי חרוזים ששמעת בגן חובה.

למעלה