סוגיית חימום הבית

טלטוש

New member
סוגיית חימום הבית

האם מישהו יכול לכוון אותי לאתר שעושה השוואות בין סוגים שונים של חימום לביית? יעילות, חום, עלויות התקנה, עלות אחזקה חודשית וכו?

תתחילי מציון האזור בו את גרה, וגודל הבית. לרוב איזורי הארץ חימום מזגן הוא הזול והיעיל ביותר. שימושי גם לקיץ. באזורים קרים, תנור נפט, יחמם היטב אזור בבית, החיסרון עלות הנפט. הוצאה חד פעמית ,ללא אחזקה מיוחדת. עוד מערכת חימום על דלק או גז, אלו מערכות רדיאטורים שמפוזרים בבית. עלות התקנה יקרה, דורש אחזקה שוטפת. אבל, החימום היעיל ביותר שמכסה את כל הבית .

טלטוש

New member
תודה רבה

והרשתי לעצמי להכנס לאתר התמונות שלך, יש לך עבודות יפות בעיקר השולחנות

חי צומח

New member
השוואת סוגי חימום../images/Emo42.gif

היי טל. ראשית, את צריכה להחליט האם את מוכנה לחמם באמצעות מזגנים - משום שנכון להיום זאת השיטה הזולה ביותר, והחוסכת בעלויות (התקנה ואחזקה שוטפת). באם תרצי ללכת על אופציה אחרת, אני ממליץ על משאבות חום. זה פתרון המבוסס על עקרון המזגן - יחידה חיצונית הדוחסת את גז המיזוג, אולם במקום להוציא אויר חם (או קר), היא מוציאה מים חמים, אותם מזרימים בחימום תת-ריצפתי, ממש כמו כל חימום תת-ריצפתי אחר! ההבדל המשמעותי בין משאבות חום להסקה בסולר, גז או חשמל - היא פשוט בעלויות השוטפות. העלויות נמוכות משמעותית (עשרות אחוזים!) ועלויות ההתקנה יחסית זהות. אם הבחינה של איכות הסביבה גם מעניינת אותך, כאן בכלל משאבות חום לוקחות בגדול (אין זיהום אויר כמו בסולר או גז, ואין קרינה כמו בחימום תת-ריצפתי חשמלי!). אם תרצי עוד פרטים, יש בקישור הבא: חימום באמצעות משאבות חום. (הקישור לקוח מתוך "הפורטל הסולארי", אתר העוסק באנרגיה סולארית, ונוגע בסוגיות משיקות הקשורות לחסכון בחשמל ובניה ירוקה). בהצלחה, אלחנן.

טלטוש

New member
אמנם פיתרון ירוק אבל עם בעיה מהותית

על פי הפרסום שצרפת יש כאן דבר והיפוכו בחורף אין שמש וקר ועל כן צריך לחמם את הבית. שיטת החימום בקישור מתבססת על השמש איך יתחמם הביית בחורף כשאין שמש? תודה על הקישור מחר אני אתקשר אליהם על מנת לקבל תשובה לשאלה הזאת

חי צומח

New member
השיטה מבוססת על שאיבת חום מהאויר

השיטה מבוססת על שאיבת חום מהאויר, חום שתמיד נמצא באויר - אפילו בימים קרים מאוד מאוד! כל העניין הוא לדחוס את האויר, להוציא את החום היחסי - ולשחרר לסביבה קור. למעשה זה כמו מזגן. כמובן שככל שהסביבה יותר חמה, כך הפעולה יותר יעילה בצריכת חשמל, אבל אני אציין שמערכות כאלו משמשות כיום בעיקר בצפון אירופה וצפון אמריקה, לרוב בתנאי מזג אויר קיצוניים הרבה יותר מבישראל (ואפילו מהרי ירושלים!). כך שבהנחה והטמפרטורה בחוץ כמעט לא יורדת מתחת למינוס חמש מעלות, המערכת תפעל בצורה יעילה, חסכונית ומחממת מאוד. אה, וכן - זה גם מחמם מים במקום בוילר!

טלטוש

New member
נתונים נוספים

אנחנו בונים בהרי ירושלים שם קר עד קר מאוד בחורף הבית הנבנה יהיה בערך בגודל 200 מ"ר הבעיה עם חימום במזגן הוא שמדובר בחימום מקומי בלבד ואני אוהבת שכל הבית מחומם בצורה אחידה, כך שהמעברים בין החדרים לא הופכים לסיוט בימים קרים. כיום יש לנו חימום בסולר ורדיאטורים בבית בשטח של 125 מ"ר נדמה לי שהשנה מילאנו סולר בכמות של 1500 ליטר בעלות של בערך 7000 ש"ח לחורף. סוג חימום זה היה אמור להפחית לנו את עלויות החשמל בחורף מאחר ו אמנם יש לנו אפשרות שאותו חימום בסולר יחמם לנו גם את מי הרחצה, אבל החום בעיני לא היה מספיק ולכן הדלקנו בוילר כל יום.

למעלה