סוגיית התרומות

• פותח הנושא g3h
  • פורסם בתאריך

g3h

New member
סוגיית התרומות

כל אחד מאיתנו התבקש לא פעם לתרום כסף למי שצריך את עזרתנו (גם לקויי שמיעה). יש אנשים רבים שמנצלים את זה ועושים הכל כדי להשיג כסף בדרך הקלה. מה אתם אומרים על זה, ולמי לפי דעתכם יש לתרום? היכנסו לרשומה שכתבתי בנושא, והביעו את דעותיכם כאן.

Dussi

New member
אני חושבת שהראייה שלך היא מאוד חד צדדית...

נכון שתמיד עדיף לתרום למוסד מבוסס ואמין מאשר לאדם אנונימי שאתה פוגש ברחוב..אך אין זה אומר שדבר אחד צריך לבוא על חשבון האחר...לפעמים צריך להאמין בתחושת הבטן שלך..אני לא אומרת שאתה צריך לתרום לכל אדם שאתה פוגש ברחוב, אבל יש אנשים שאתה יכול לחוש שיש אמת בדבריהם. יכול להיות שהם פשוט שחקנים מעולים אבל אם הם עושים כל כך הרבה מאמצים כדי לשכנע אותך אז אפילו לוותר על כמה שקלים בשביל הצגה טובה וקורעת לב זה לא כזה נורא... אני אישית בכלל מאמינה שאם אתה רוצה לתרום, יש דרכים לעשות את זה שהם הרבה מעבר לכסף (כמובן שיש יוצאים מן הכלל בהם כסף הוא כן העיקר כמו לשמל ילדים חולים הזקוקים לניתוח וכו)...כמו שאמרת, רוב האנשים ברחוב הם אנשים שמסוגלים לעבוד..אבל יכול להיות שפשוט לא נקרתה בדרכם ההזדמנות לכך (אם זה כי הם חסרי מזל או בגלל החזות שלהם וכו'...) אז במקום לתת לאותו קבצן כמה שקלים שיספיקו לו עד לנדבה הבאה, למה לא למשל לעזור לו למצוא עבודה אם אתה יכול? מה שאני מנסה להגיד זה שהכי קל לתת לנזקק את מה שהוא צריך, אבל יותר נכון לתת לו את הכלים להשיג את מה שהוא צריך בעצמו.

למעלה