סוגיית השיר "מושיקו" בכוכב הבא

ItsikH

Member
אתה באמת שולח אותי למגזין דתי-משיחי כלמקור אמין יותר מ
אבי וגופי עצמי? אף הימנים הקיצוניים ביותר בני זמנו של אבי לא חזו בעיני רוחם מדינה יהודית כ"מדינת דת חומייניסטית-יהודית" כפי שמדבר ה"מאמר" הזה, אלא כמדינת העם היהודי, הגדרתו הלאומית ולא הדתית-משיחית.
ה"פונדמנטליזם" של בית המשפט נוגע לערכי היסוד של מערכות המשפט המערביות, הליברליזם, והוא נוגד ממש את ערכי הדת המשיחית שמנסים "להנחיל" פה. אמת שאם הרוב ירצה, זה מה שיהיה - אבל אין פירושו אלא קץ הדמוקרטיה הליברלית, כפי שחוזה הסמוטריץ', ועובדה שהגיע לראשות הכנסת - מהבחינה הזו, וזו בלבד, הצדק עימך: רוב משיחי-פשיסטי-חומייניסטי אלים יוכל לבטל את הדמוקרטיה - ואת מדינת ישראל איתה.
אמרתי ואומר שוב - גם קיצוני הימנים בני זמנו של אבי דגלו בערכי הדמוקרטיה הליברלית. על זה ניטשת המלחמה, לא על "שלטון המאפיה אסמולנית" המדומינת. כהנא היה הראשון שהוציא את השד הזה מהארון, ואם אז נחשב לפרסונה נון גראטה בציבור הרחב, היום הוא וזכרו הופכים לערכי יסוד של מדינה משתגעת ומתמוטטת.

פולספגן

New member
אם אתה רוצה מקור אחר, אין לי בעיה לספק לך

מה שכתוב שם נכון בהחלט כמו לדוגמה הפיסקה הבאה שאצטט:- "במקביל לעלייה בכוחו, בית המשפט העליון נעשה, לאחר עשורים של מינוי עצמי, לגוף מנותק שאינו משקף את כלל החברה. רק טבעי הוא ששופטים מומחים, הזכאים לבחור את מחליפיהם, יעדיפו למנות עמיתים הדומים להם בהשקפה, ברקע ובסגנון. כתוצאה מכך, בית המשפט העליון מאופיין היום בהומוגניות אינטלקטואלית ומקצועית קיצונית. כמעט כל השופטים הם משפטנים מקצועיים גרידא, תוצרים של מערכת השכלה משפטית, המאופינת בצרות אופקים ובמונוליתיות אינטלקטואלית. רק למעטים מהם יש הכשרה פורמלית רצינית (שלא לדבר על התמחות) בתחום כלשהו מלבד משפטים. "

Acoustic 3

New member
לגבר רווק אין אפשרות אימוץ בארץ.

אם אתה יודע אחרת - אנא צרף לינקים. אני בעצמי בדקתי את זה על ידי רשות
גבר יכול לאמץ את ילדיו של אישתו. יש מקרים ספציפיים בהם ניתן אישור מיוחד.

ItsikH

Member
על אחת כמה וכמה... למיטב זכרוני כל מה שציינתי כאן הוא על הצד
החוקי - מה "מותר" בחוק, אפילו אם כפוף לאישור מיוחד כפי שאמרת - בפועל לרשויות הרווחה שמור שיקול הדעת, וכשיש עודף מאמצים ביחס לילדים לאימוץ, פוטנציאל האפליה כמעט וודאי, מעבר לשאלת החוקיות. המצב מתהפך כשמדובר בילדים בעלי ביקוש נמוך - גדולים או מוגבלים - ילדים "בלתי רצויים" כאלו כמעט כל אחד יכול לאמץ, רק תגיד שאתה רוצה. זו מציאות אכזרית, הן לילדים והן למאמצים.

אההה אופס

קודם כל, סליחה.
עכשיו כשהסתכלתי הבנתי ששאלת את דנדנה18 ולא את פותחת השרשור. פשוט לא שמתי לב אתמול ונראה לי מוזר שאתה שואל את השאלה הזו למי שמדברת על פגיעה בבן שלה בגלל המיניות שלו.

שנית, אני מסכים איתך כשאתה אומר:
כשזה לא נוגע לבנאדם אישית או לא פוגע בתחום שקשור לחיים שלו, אז אין לו את טיפת ההבנה איך זה מרגיש, או הבנה את רמת הפגיעה שדבר כזה יכול לעשות.

הרבה יותר קל להתייחס לזה בהומור כשזה לא משפיע החיים שלך. והתגובות ברשת מלאות בגישה חסרת הרגישות הזאת.

אני חושב שהשיר הזה הוא דווקא התקדמות

הדרך הכי טובה להתמודד עם כינויים מעליבים היא להעניק להם משמעות טובה. לנכס אותם לעצמך ולהתייחס אליהם בגאווה. כך עשו עם המילה "עליז" בהקשר של הקהילה הגאה ועם עוד לא מעט מילים רעות שהפכו לכינויי גאווה בהיסטוריה האנושית.
&nbsp
השיר הזה, לפחות איך שאני שמעתי אותו, לוקח את כל הכינויים האלה שנאמרים הרבה פעמים בצורה רעה ומתייחס אליהם בשוויון נפש, בלי שיפוטיות ועם המון קבלה. בשמחה. בלי עצבים או כוונה רעה. ואפילו בהומור וחיבה.
&nbsp
והמשפט המרכזי "נו תצא מהארון" הוא לטעמי הכי מזמין. כאילו אומרים למושיקו שאין לו ממה לפחד. אין מה להסתיר, כולם יודעים, אפשר להפתח. כל הביטויים האלה שהוא מפחד אולי שיקראו לו - אין להם את המשמעות הרעה הזאת שהוא מייחס להם.

פולספגן

New member
אסי היה פעור פה ולא בדיוק נתן לזה לגיטימציה, אלא זה הונחת

עליו

אגב, הנה הכתבה:- טענות נגד הכוכב הבא: "שידרו הומופוביה בפריים טיים"

""המציאות בישראל עבור בני נוער להט"בים קשה יותר מהידוע או הנראה בתקשורת. בני הנוער חווים הומופוביה בבתי הספר", נכתב בתלונה, "'הומו' היא הקללה הנפוצה ביותר במסדרונות בית הספר. ואז מגיע הפרק של 'הכוכב הבא'"."

di9010

New member
גם לו הייתי הומופוב - זה גועל נפש של שיר

באתי מהראשי. יש לי הרבה מה לומר על השיר הזה.. והנה:
1. אני מסכים עם 'פולספגן' שאכן אסי עזר היה פעור פה. ולא ממש נתן לזה לגיטימציה. ככה שהוא יצא חצי בסדר. הראל -חיוך שמראה על חוסר נוחות וחוסר ביטחון, ובמקום לצאת נגד זה.. החליט לשחק את המשחק המגניבי (אגב, מושיקו תצא מהארון. מוכר למישהו? גל אוחובסקי והראל סקעת. הראל- תצא מהארון)
2. רימונה- כיף לילד שלך , שיש לו אמא שכזו (הלוואי עלי בגיל 35)
3. השיר הזה חמור ביותר (סורי אם אני נשמע כמו שר החינוך) - ששמים בפריים טיים. מילים כ"כ בוטות. בלי שום קשר לתוכן השיר. גם לו הייתי הומופוב הייתי מתנגד למילים כ"כ בוטות. לא מעוניין שהילדים שלי יראו דבר שכזה. גועל נפש
4. חייב להודות שהלחן יפה. והקול של הזמר יפה. חבל שהמילים הרסו. והן הרסו מאוד

לפי התגובות ברשת זה פגע בהרבה מאוד אנשים...

נראה לי אנשי התכנית והזכיינית לא מבינים שמבחינה חברתית עדיין לא הגיע הזמן לשיר כזה בטלוויזיה. אנחנו נמצאים בנקודת זמן בהיסטוריה הישראלית בה מתרחשים הרבה מקרי אלימות נגד להט"בים בישראל באופן יום יומי, אם זה בין כותלי בתי הספר, או נגד טרנסג'נדרים, אפליה תעסוקתית וחוקתית ועוד בהרבה תחומים.

אבל מעבר לזה משהו נוסף עלה לי בראש כשחשבתי על הנושא עכשיו.
שמתוך כל הבלגן התקשורתי הזה טדי יחליטו בסוף לתת דווקא לו את הכרטיס לייצג את ישראל באירוויזיון. הרי קול יש לו, הקרקס התקשורתי כבר מסביבו, והוא יושב בול על הטייפקאסט של המזרחי הצעיר החצוף והמגניב שיכול לבצע כמעט כל שיר שיתפרו לו לתחרות.

יכול להיות שהשיר הזה הוא בסך הכל בלון ניסוי של טדי?, אולי הם אפילו עשו את כל הרעש הזה כדי להכין את הקרקע לזכייה שלו בתכנית?

Uri04

New member
אני לא אתפלא

וכבר טענתי את זה בפורום אירוויזיון - שמבחינתי שישלחו אותו לייצג אותנו, ועם השיר ההומופובי הזה בדיוק. ככה כל אירופה תראה (שוב) כמה ישראל הפכה לחברה גזענית, הומופובית וחשוכה.

Acoustic 3

New member
אין לי בעיה עם הומור עצמי.

אבל כשמו כן הוא - הומור עצמי הוא כשאדם צוחק על עצמו.
לא עלה הומו לבמה וצחק על עצמו קצת (לא שאז הייתי חושב שזה בסדר).
עלה סטרייט לבמה ושפך את כל הבדיחות האפשריות על חשבונה של אוכלוסיה אחרת.

כשהשיר מושמע בחבורה של מושיקו והוא עצמו נהנה מכך, כי זו הדינמיקה של החברים שלו - אז זה בסדר.
אני צוחק עם חברי הסטרייטים על הנטיה שלי, על ההתקרחות שלהם, על הכרס שהם גידלו, על המוצא האתני שלהם (ושלי) ועל כל דבר אפשרי. זו דינמיקה בין החברים והיא מבורכת.
גם השיר הזה הוא נהדר בחבורה של מושיקו. אין לי בעיה עם בדיחות שרצות בין חברים. וגם אם כן, מי אני?

אבל יש לי בעיה כשמשמיעים שיר שבאופן ברור יהפוך להמנון של שנאה. (אגב, המילים המקוריות של השיר מזעזעות לחלוטין)
כששמעתי את השיר לראשונה צחקתי מההומור - אבל ידעתי שאני צוחק כי היום אני במקום שלם עם עצמי. אם הייתי שומע את השיר הזה לפני 10 שנים, סביר שהייתי רוצה לקבור את הראש באדמה.
במשך כל ההאזנה קיוויתי לתפנית בשיר - תפנית שתהיה בדמותו של בית נוסף שכבר רציני יותר וקורא למושיקו לצאת מהארון, כי החברים מחכים לו, יברכו אותו ויקבלו אותו כשיחליט לעשות זאת.
התפנית לא הגיעה. השיר היה בדיחה ותו לא.

בנוסף, מיד עם ההאזנה חשתי רחמים עצומים כלפי אותם צעירים בבתי הספר שוודאי יעונו עד כדי דמעות עם שיר שאולי נכתב "בקטע טוב" אבל השימוש בו יהיה הרסני.
קצת כמו "נשק גרעיני למטרות שלום".
עצוב לי מאוד.

aשרון

New member
יוצרי השיר: "לא רצינו שהוא ישודר בהכוכב הבא"

"השיר 'יוצא מהארון' זה שיר בדיחה בין חברים, לא רצינו שהוא יגיע לטלוויזיה. לא אכפת לנו מהקרדיט. קהילה שלמה נפגעת מהשיר שלנו ולא רצינו שזה יקרה" - כך אמר לynet אדיר גולבר בן ה-19, אחד מיוצרי השיר "יוצא מהארון".

השיר בוצע ע"י מאור גמליאל שכתבו חבריו גולבר ולידור צפריר כשהיו בני 17. לטענתם, כשגילו ערב אחד כי השיר שכתבו כבדיחה בין חברים ישודר בפני מדינה שלמה, הופתעו וניסו למנוע את שידור השיר בפריים-טיים. עם זאת, פנייתם להפקת התוכנית נדחתה. "הם אמרו שזה כבר צולם ואי אפשר להסיר אותו מהתוכנית, אבל מה שכן אפשר זה לתת לנו זכויות יוצרים", מספר גולבר.

גולבר טוען כי ביקשו להימנע משידור השיר כדי למנוע נזק, אך בסופו של דבר הוא הופיע בפריים-טיים בניגוד לרצונם. "מה שהיה חשוב לנו זה שיורידו אותו, כי זה שיר בין חברים ולא צריך להיות בטלוויזיה", הוא מסביר, "מושיקו זה בן אדם קיים וחבר שלנו. הוא סטרייט בכלל. הבן אדם שראו בטלוויזיה ואמרו שזה מושיקו, זה ממש לא האדם שעליו נכתב השיר. ב'כוכב הבא' אמרו בתקשורת שהשיר שנכתב כקריצה לחבר של מאור שיצא מהארון וזה לא נכון. זה שקר אחד גדול".

גולבר מספר כי הזמר גמליאל עדכן אותו ואת צפריר על כך שהוא ביצע את השיר על הבמה כאודישן בתוכנית הריאליטי, והם נתנו לכך אור ירוק. עם זאת הם לא התכוונו שהשיר ישודר בפריים-טיים. "מאור סיפר לנו שהוא עבר את האודישן הראשון, אבל בשני הוא נכשל. מאור אמר להפקה שיש לו שיר מקורי, והם שמעו אותו ואמרו לו שיעבור לשלב הבא רק אם יבצע את השיר המדובר עם צנזורה, וכך היה. כשהסיפור תפס תאוצה מאור התנצל בפני לידור".

גולבר מבהיר בכל מקרה כי כלל לא התכוונו לפגוע בקהילה הגאה: "אנחנו הכי בעד הקהילה. התנדבתי שלוש שנים במקום שפועל לקדם סובלנות וקבלת האחר, אנחנו אוהבים את הקהילה והולכים למצעדי גאווה".

מהפקת "הכוכב הבא" נמסר בתגובה: "מבצע השיר הגיע למבחן המסך אך ורק בזכות כישרון השירה שלו. טרם שידור האודישן נערכו שיחות בין אחד מיוצרי השיר להפקת התכנית, במסגרתן סיפר כי השיר ההומוריסטי נכתב על חבר שיצא מהארון. שידור השיר אושר תמורת מתן קרדיט ליוצרים, ואף הובהר להפקה כי הבחור עליו נכתב השיר מודע לשידורו העתידי. חשוב לנו להגיד שוב כי אנו מתנצלים בפני צופים שנפגעו מהדברים".

לאחר שידור השיר בזכיינית ערוץ 2, קשת, בסוף השבוע האחרון. פתחה הרשות השנייה בהליך הפרה נגד הזכיינית - זאת בעקבות יותר מ-200 תלונות שהגיעו לנציב תלונות הציבור ביניהן נטען כי מדובר בהומופביה. "טקסטים משפילים לקהילה הגאה, שימוש בשפה שאינה מתאימה לתוכנית לכל המשפחה בשישי בערב", נכתב באחת התלונות שהפנתה אצבע מאשימה גם אל מנחה התוכנית אסי עזר והשופט הראל סקעת, "מלבד הנצחת סטיגמות ותפיסות חשוכות שיוצר ה'טקסט', שוב הפליאו אסי עזר והראל סקעת לרדד את הסיטואציה לכדי הטרדה מינית כאשר 'התווכחו' בשידור חי מי יזכה בבחור ששר את השיר".

aשרון

New member
איפה הבעיה נעוצה?...

הבעיה היא עם הזכיינית קשת, עורכי התכנית, וכל אחד מהאנשים שמככבים בתכנית תמורת הרבה מאוד כסף, בתור קובעי טעם וסגנון. אחד מכל אלה לא היה שם כדי לעצור את הביזיון הזה. ואולי טוב שקיבלנו את היריקה הזאת בפרצוף. כדי להבין, שעם כל מצעדי הגאווה והמילים היפות על שירה בנקי ז"ל, עד כמה השליסל עדיין נוכח כאן, והוא מקבל את ההכשר שלו מדברים כאלו בדיוק.

השנאה להומואים היא רק אחד המופעים של שנאה בכלל, שהורסת את החברה הישראלית. והיא שנאת האחר: ההומו, הלסבית, המזרחי, השמאלני, האישה, הערבי, הפליט. ואין זה מקרי כלל ששיר אחר התחרה השבוע ב'מושיקו' על תשומת ליבם של ההמונים. 'נקם אחת משתי עיניי', בביצוע אנשים ששונאים את כ-ו-ל-ם ביחד בחתונה דתית סטרייטית למהדרין.

למעלה