The Ancient Mariner
New member
סוגיית הקרון
למי שלא מכיר, סוגייה נפוצה בפילוסופיה של המוסר, שכדי לרדת לסוף דעתם של ה"פצפיזם" של חברי הפורום אני אשמח אם תענו לי עליה. מדובר בסוגייה בשני חלקים למעשה, אני אתחיל בחלק הראשון, אאסוף מספיק תגובות, ואז אפרוש בפניכם את החלק השני של הסוגיה. מי שמכיר נא לא להרוס ולחשוף את החלק השני מוקדם יותר
הסוגיה היא כדלהלן: יצאתם לטיול נחמד באזור פסי רכבת, לפתע אתם נתקלים בקרון כבד הדוהר במהרה לעבר שישה אנשים אשר תקועים בקצה המסילה. הקרון לקראת לעבור ליד התפצלות של המסילה, ואתם נמצאים ליד המספק שיסיט את כיוון הקרון לעבר המסילה המקבילה. אך אבוי! במסילה השניה תקוע אדם אחד. לנסות לרוץ ולחלץ את האנשים לא בא בחשבון, הם רחוקים מדי כדי שתספיקו להגיע אליהם לפני הקרון. לנסות לעצור את הקרון גם כן לא בא בחשבון אין לכם כיצד לעשות זאת, אפילו קפיצה אל עבר הפסים לא תעצור את הקרון, צריך אדם במשקל גדול הרבה יותר ממשקלכם כדי שהקרון ייעצר. הבחירה היא בין ללחוץ על המפסק ולגרום לקרון להרוג אדם אחד. לבין לא לעשות כלום ולאפשר לקרון להרוג שישה אנשים. במה תבחרו והכי חשוב - למה?
למי שלא מכיר, סוגייה נפוצה בפילוסופיה של המוסר, שכדי לרדת לסוף דעתם של ה"פצפיזם" של חברי הפורום אני אשמח אם תענו לי עליה. מדובר בסוגייה בשני חלקים למעשה, אני אתחיל בחלק הראשון, אאסוף מספיק תגובות, ואז אפרוש בפניכם את החלק השני של הסוגיה. מי שמכיר נא לא להרוס ולחשוף את החלק השני מוקדם יותר