סוגיית המיקום:

סוגיית המיקום:

האם לפי גישתכם, או ליתר דיוק- נסיונכם המדיטטיבי הפרגמטי והאימפירי לגמרי- ישנה חשיבות זו או אחרת למיקום הגיאוגרפי/עירוני שבו אתם מודטים? כלומר- האם מבחינת האפקטים המדיטטיבים שלכם, ישנו הבדל משמעותי בין מדיטה על כרית עם קנג'י עליה, בחדר קטן עמוס לעייפה במכשירים של סוני וטושיבה, מול פסל של בודהה בריא ומחויך, כשברקע מוסיקת חליל יפני כבד ומולכם עציץ בונסאי, לבין מדיטה באמצע מדבר סיני בתוך אוהל של מארח מסביר פנים שאומר " אהלן וסהלן " ומכבד אתכם בחומוס ובפיתות, לבין מדיטה בתוך דיסקוטק או בית בושת- כשברקע חתיכות חושניות מפזזות על רחבת הריקודים? האם לניסיונכם ישנה חשיבות למיקום? בתקווה לדיון איכות, אמיל באתורי.

אינקה

New member
הרשה לי להפריד בין כמה נושאים

הנושא האחד הוא התנאים והאוירה והמידה בה הם מקדמים איזון מסויים של תשומת הלב הדרוש לביצוע טכניקות מדיטציה. הנושא השני הוא איכויות אנרגטיות של מקומות מסויימים והשפעתן על המודט. השלישי הוא ההקשרים הרעיוניים של הסביבות השונות. בעניין הזה אני מאמין שתמצא אנשים שונים שקל להם לתרגל בתנאים שונים. אנרגיית המקום, תחושת ביטחון, היעדר גירויים או דווקא העמסתם ולעיתים זעזוע תפיסתי או העדרו יכולים להשפיע על קלות הכניסה ומשך המדיטציה. אישית לי נוח בסביבה טבעית ככל הניתן, אפשרי בסביבה מודרנית ולעיתים התבוננות מיוחדת מתרחשת דווקא תחת עומס חושי כמו דיסקוטק. בבית בושת לא ביקרתי כך שלא אוכל לחוות דעתי על כך, אבל אני משער שהרגשות של הסובבים יקשו עלי למדוט במקום כזה.

הצופה.

New member
שאלה מכשילה

המדיטציה היא תהליך של כניסה פנימה.(הפנית החושים פנימה "תחושות"). שאתה נשען מנטאלית על החוץ (הסביבה),אינך במדיטציה אלא בהסחת דעת! היכולת להכנס למרכז ההמולה בעיניים פקוחות ולכוון את החושים פנימה, זו המדיטאציה! פעם קראתי באחד הספרים של קרלוס קסאנדרה,שלכל אחד מרכז אנרגיה שמתאים לו. ולראייה הוא נותן דוגמא :כלב, לפני שהוא נרדם נראה משוטט,ומחפש את הנקודה המתאימה לו. וכאשר הוא מוצא אותה הוא מתרווח ומייד נרדם. אמרתי בליבי "מצאתי מצאתי" היום דעתי שונה והסיפור הזה הוא לא יותר "מחרטא" רומנטית.

o n m y w a y

New member
החיבור לעצמנו

קורה גם ברגעים קשים ומפחידים. למקום ישנה חשיבות בהשפעתו על אופי החיבור, תלוי באדם ובסיטואציה. מעבר לכל, מתוך כוונה ורצון ניתן להתחבר בכל מקום באיכות "הרגילה". עליך רק לעשות הפרדה בין השפעות על האישיות, לבין השפעות התודעה הזכה והחיבור אלייה.

פסיכופיסיקה ו``מוארים``

כל עוד אתם רק ``מנסים`` לפתח את ה``כישרון`` הכל משפיע. רק כשתיהיו ``מומחים`` תוכלו לא להיות מושפעים. עם זאת יש אפשרות לפתח בהדרגה את היכולת לא להיות מושפע גם לפני שתהיו ``מומחים``, אבל למה לעשות חיים קשים, אני לדוגמא צריך שקט, אז בעיר סואנת ומסוכנת בלי טבע ובלי יערות גשם טרופיים קצת קשה, לא?! אז לאדם מערבי שאין יכולת לחיות ב``הר וודאן`` יש צורך למצוא פיתרונות יצירתיים או להתקדם ל א ט , לכן נוצרו מהשיטות המסורתיות שיטות חדשות שנבנו עבור המערב, הלימוד לא יהיה מפורט אך יהיה בסיסי עם אופצייה להמשיך במזרח למי שירצה בהתאם להצלחה הבסיסית שתגרום לי לדעת מה מתאים לי יותר ממה, (כי למי יש זמן לעצור, ללמוד סינית, לנסות להתקבל למנזר שמקבל אנשים מהמערב ובסוף לחזור לארץ הקודש הרגועה היא מדינת ישראל, ``עיר שחוברה לה יחדיו``, מרגלים ``חכמים`` הבינו שזוהי הנקודה המושלמת להארה, כי זה לב המזרח התיכון ולכן יהיה לנו הרבה זמן למדוט בין מלחמה למלחמה, מה שכן, יש לנו את הנקודה הנמוכה ביותר בעולם, ים-המלח, האם למדוט שם זה יותר קל?! יש שם לחץ אטמוספרי שונה ויש גם בוץ שחור רווי מינרלים(אנרגיות... אם כי מעט מלוחות... )

למעלה