סוגיית המזגנים....

fireman

New member
סוגיית המזגנים....

בהמשך לדיון שפתחתי בפורום חשמל ותאורה....קישור בכל הבית שלי מזגנים נקודתיים, לכל חדר המזגן שלו....צי שלם של מנועים יש במרפסות....אינסוף צנרת גז, ניקוז וחשמל עוברת בקירות....חסכון בחשמל יש (כנראה) הבעיה מתחילה בתיקונים.... היום עם הגז ה"ירוק" עם הטכנאים ה"מורשים" והתקלות האופייניות, האלקטרוניות, המתוחכמות, משולבות הפיקודים כל ביקור של טכנאי הופך לקטסטרופה שברוב המקרים משתלם יותר לזרוק את המזגן לזבל ולקנות אחד חדש..... אז לפני הX על המיני מרכזי תחשבו כמה יעלה לכם תיקון של מגזן אחד וכמה יעלה לכם תיקון של שישה מזגנים.... כשעלות מילוי גז ואיתור דליפה עולה 680 ש"ח והחלפת רכיב פיקוד עוד כמה מאות שקלים, כדאי לשאול את עצמכם אם לתקן או לקנות אחד חדש ב1800 ש"ח. על אחת כמה וכמה כשברוב המקרים כל השישה עובדים ביחד.

Z ליאור

New member
התשובה היא לא לקנות זבל סיני ...

ולא מזגני מותג שמיוצרים בסין לקנות מזגני טושיבה ,דיקין ,פוג'יטסו, גם סדרות מסוימות של אלקו טובות מזגנים אלו כמעט ואינם מתקלקלים ורמות הגימור שלהם מול האחרים היא גבוהה לאין ערוך (מכאן גם המחיר) שווה להשקיע במזגני עלית ולקבל שקט תרתי משמע, ויכולת מיזוג עדיפה , וחסכון בעלות השוטפת .

fireman

New member
מה הקשר?

במזגן של 3000 ש"ח לא יכולה להתעורר בעיה של גז? לא יכול להתקלקל רכיב פיקוד? במקום לשלם חצי מהערך של המזגן על תיקון, תשלם 30% מהערך שלו על תיקון. ביחס של עלות מול תועלת אין שום היגיון לקנות מזגן יקר וכמו שאני הצלחתי ללמוד על בשרי, אין שום היגיון לרכוש מזגנים יחידתיים, בתור מי שעד לא מזמן חשב שזה ה-דבר לעשות, טוען כעת שזאת טעות.

אבל פיירמן, יש פן נוסף לעניין

וזה השטח שאותו אתה רוצה למזג. הכוונה שלי היא שבבית הנוכחי בו אנו גרים יש מזגן לכל קומה ומכיוון שאני עובדת באחד החדרים אני נאלצת למזג עוד שלושה חדרים ריקים ללא שום הצדקה. או למשל בקומה התחתונה - אנחנו חיים בעיקר במטבח (שיהיה נפרד גם בבית החדש) ונאלצים למזג את כל הסלון בשביל למזג את המטבח. מאוד תלוי בצורת החיים. אם היינו משפחה גדולה שנמצאת למשל בשעות אחר הצהריים במטבח ובסלון אז אכן היתה הצדקה למזג את כל הקומה, אבל אנחנו לא...

בינא

Member
הפן החשוב הנוסף - לבנות מבודד

אם בונים מבודד, מזגן מיני-מרכזי אחד של 4 כ"ס מספיק לכל 2 הקומות (4 מפלסים) ולא משנה כמה חדרים יש. למה? כי השיטה היא למזג את כל חלל הבית, כולל חדרים שלא בשימוש כשדלתותיהן פתוחות. הבית המבודד מחזיק את האוויר קריר שעות רבות וכך נדרשות דקות מעטות להוצאת הלחות מהאוויר, הורדת הטמפרטורה לנדרש ואת יתר העבודה עושה הבידוד. בבית בו אני גר מזה למעלה מ-17 שנים עם רמת בידוד גבוהה פי 4 מהתקן, לא מפעילים את המזגן כל הלילה, גם לא בימים החמים ביותר. גם בימים החמים ביותר המזגן הזה עובד מכסימום 6 שעות ובתוך זה המדחס, אולי שעה. הבידוד מושג עם בניה מתועשת, זכוכית בידודית ותריסי גלילה מבודדים. עלויות החשמל, גם בימים אלה של עליות מחיר, כל-כך נמוכות שלא משתלם בכלל לבצע את הלוחות הסולריים לחשמול הבית, עליהם מפרסמים באחרונה כי החזר ההשקעה יקח לפחות 15 שנים ועד אז יהיה צורך להחליף את הפנלים הסולריים. חשוב לבנות מבודד. שטות לעשות מזגן בכל חדר כי זה בזבוז האנרגיה הגדול ביותר ומקצר את חיי המזגנים. מי שלא מבין זאת שימשיך לתכנן על מיזוג המטבח לחוד.

תראה בינא,

הבית בו אנחנו חיים כרגע מאוד מבודד. כולל קירות שמבודדים בבגבס עם בידוד ועבים יותר מקירות רגילים, חלונות אטומים היטב של אפקס וכנ"ל תריסים ותמיד אנחנו מתפלאים איך הבית שומר על טמפ' נוחות יחסית לחוץ. ובעיקר עצי ענק שעוטפים את הבית מכל עבר. עדיין המיני מרכזי למטה ממזג רק את הלמטה והוא ממזג סלון רחב ידיים ופינת אוכל, ולי זה מיותר. אני ממש לא רוצה למזג את כל הקומה. אני רוצה שרק המקום בו אני נמצאת ימוזג.

גוליגל

New member
גם בבניה הכי מבודדת, יותר חסכוני לא למזג בכלל

כלומר לא למזג חללים מיותרים. גם עם בידוד פי ארבע מהתקן, או פי עשר מהתקן, יש בריחת אנרגיה. מה שהכי טוב - לבודד יפה-יפה וגם למזג רק את מה שצריך

fireman

New member
אני לא יודע מהיכן אתה שואב את המסקנות שלך

הבית שלי מבודד, הקירות בעובי של 30 ס"מ ומבודדים וכשחם, אז חם, אין מה לעשות.... אין דבר כזה לישון בלילה עם חלון סגור, תפתח חלון תחטוף את הרוח החמה של הנגב גם ב2 לפנות בוקר....אז אתה מפעיל מזגן....סוגר הכל, מפעיל את המזגן, מכוון אותו להתכבות לאחר שעה ונגמר הסיפור. הבית יכול להיות הכי מבודד שיש, כשאתה מבשל במטבח חם במטבח נקודה.....לא משנה כמה הבית מבודד, תפתח את החלון, תשפר אולי את המצב, אם זה בקיץ, תעשה את זה יותר גרוע, הפתרון הוא מזגן. בית מבודד באקלים של הנגב, עם כל הכבוד, לא יחליף את הצורך במזגן.....אני רוצה לראות אותך מספר את זה לתושב העיר אילת או לתושב נווה זוהר.....נסה לפתוח שם חלון ב10 בלילה ותקבל 34 מעלות של תנור טורבו בפרצוף.

avi5199

New member
בחישוב עלות מול תועלת צריך להביא בחשבון גם את

צריך להביא בחשבון גם את הטירטור בלחכות לטכנאי ולהפסיד ימי עבודה וכל העצבים של חיים וסבל של כמה ימים בלי מזגן. המכשירים החשמליים מתוצרת סין ידועים כגרועים ביותר, וגם מסוכנים. ולכן לדעתי אסור לקנות שום מכשיר חשמלי תוצרת סין.

רוני1955

Active member
לא לקנות תוצרת סין?

יש היום תוצרת אחרת? מזגני תדיראן ואלקטרה מיצרים גם בסין.

avi5199

New member
לא יודע. לא עשיתי סקר שוק . אולי "אלקו" ?

יש לי מזגן אלקטרה מודל ישן שלא יוצר בסין, ומזגן יותר חדש "אלקו" שגם הוא לא יוצר בסין. לאחרונה יש שרפות רבות ממכשירים תוצרת סין , לפני זמן מה מנוע של מאוורר חדש תוצרת סין התחמם אצלי והתחיל לפלוט עשן, זרקתי אותו, ונדרתי נדר לא לגעת יותר במכשירים מתוצרת סין. .

רוני1955

Active member
תוצרת סין

בוא נגיד, לצורך הדיון, שמזגני אלקו מיוצרים בארץ ולא בסין. צנרת נחושת לא מיצרים בארץ. עלי אלומיניום לא מיצרים בארץ. מדחסים לא מיצרים בארץ. מנועי מאוורר לא מיצרים בארץ. להמשיך?

Z ליאור

New member
רוני לפני מס' ימים פרצה שריפה בבית פרטי

בצפון שני ילדים קטנים נשרפו חיים ,השריפה פרצה בגלל קצר חשמלי במזגן( מותג ישראלי ידוע שלאחרונה יצא במסע פרסום נרחב על מזגני אינוורטר,) כמובן שהמזגן יוצר בסין .

fireman

New member
עזוב אותך....זה לטחון מים

כי תקלות וכשלים יש בכל מוצר ובכל מקום.... אני יכול לספר לך על מכוניות במוו 745 שעלו באש בגלל קצר חשמלי אחרי 3 חודשים על הכביש ועל אאודי TT שעלה באש בגלל קצר אחרי 8 חודשים על הכביש ועל מכונת כביסה תוצרת גרמניה ששרפה בית שלם ועל מכונית אמריקאית שבאמצע נסיעה קפצתי ממנה בגלל שכל הדשבורד פתאום התחיל לבעור לי בידים.... לא הייתי ממהר להאשים את הסינים.

kitt

New member
במכוניות אני כמעט בטוח שאם יבדקו ימצאו שהסיבה

היתה כשל בהתקנה שבוצעה בארץ.

avi5199

New member
נב ראה כמה הודעות למעלה ... Zליאור

רשימה של יצרנים שלא תוצרת סין.

dudujack

New member
תוצרת סין בחינת כדאיות

מסכים עם החברים שקיימים מוצרים מסין ומארצות סמוכות לה שאינם עומדים בתקני ייצור ולכן מהווים סכנה למשתמש. יחד עם זאת אין לפסול באופן גורף אלא לשקול כל מקרה לגופו מאחר ומוצרים תוצרת סין זולים באופן משמעותי ממוצרים אחרים ולעיתים לא נופלים באיכותם (מתוך ניסיון עם מזגני אלקו עיליים שרק עשו רעש ולא יותר מכך לעומת טורנדו שעובד נהדר). אז מה כן לבדוק? ראשית תבדקו שהמזגן עומד בתקני ייצור 1. לתקן אירופאי יש סימן CE על גבי המוצר או בחוברת האחריות. 2. לתקן אמריקאי יש סימן FCC קיימים עוד צמדי אותיות אך אלו העיקריות. במידה ואין על גבי המוצר אתם יכולים לדרוש מהמוכר להציג לכם את תקן הייצור של המוצר תבדקו מה הדרוג האנרגתי של המזגן ומה הספקו לא משנה מה יח' ההספק אך תמיד תדאגו להשוות את אותם יח' בכדי ליצור השוואה נכונה. ולא פחות חשוב שמתקין המזגנים יהיה איכותי ולא איזה מאעכר. דודו

למעלה