סוגייה

פינגו

New member
סוגייה

אשמח לזכות לתגובות, כיצד הייתם נוהגים בסוגייה הבאה? אתם מתגייסים. נקבע לכם פרופיל 45 (הפרופיל הרפואי הנמוך ביותר שעדיין מאפשר גיוס). את/ה נשלחים לשרת את המדינה נאמנה בתור... רכז מתן פטורים לאברכים. כמובן, שמיד בקשתם העברה. נענתם בשלילה. כיצד תנהגו?

cusamano

New member
וואו

סוגיה קשה ביותר אני מאמין שאין אדם בצבא שיושב איפה שהוא לא רוצה אם אתה עושה צרות בסופו של דבר יעבירו אותך

פינגו

New member
דאבל וואו

זה לא תמיד עובד. במיוחד אם יש לך הגבלות תפקידים מכל מיני סיבות. חוץ מזה, שהצבא יכול לעשות טריק ידוע ולהגיד: או שאתה נשאר כאן, או שאתה הולך להיות חייל תחזוקה בדיזינבה או לכלא... במקרה כזה היית בוחר להתעקש על ´תרומה´ לצבא גם בתפקיד כזה?

shlomi_h

New member
נצל את ההזדמנות

פינגו שלום ראה את חצי הכוס המלאה: בתפקידך יש לך נגישות למידע מפורט על הפטורים של האברכים. נצל את ההזדמנות, צבור מידע ונתונים והעבר אותם לתקשורת, אולי תצליח לסחוט איזה כותרת שתגרום לעוד כמה אנשים להבין את מצבה הקשה של החברה הישראלית בה ציבור שלם משתמט מחובותיו האזרחיות.

ושתי

New member
אחלה הצעה, ולי יש עוד

בטל (בטעות) את הפטורים, שלח אותם (בטעות) לבאקום, תגיד שיחזרו בשבת לקבל פטור, שיביאו את אימא שלהם יחד עם הרבי, שיצאו קודם לשמור בלילה,ש...

מבריק

ואז(בטעות כמובן) יעיפו אותו לכלא צבאי, והופה, הוא(בטעות) נתן לחרדים פיתחון פה להתלונן על המדינה הצבא וכל השאר.

מה שהיאוש יכול לגרום..

פנטזיות !! אולי תקחו "טריפים" וזהו?! או שבעצם אתם כבר על כמה "טריפים" ? אין לכם נושאים יותר מעניינים ?!?!

אנדרי ז

New member
בטח שיש

למשל על שיבוצם של בני הישיבות בצה"ל לכשיבוטל הפטור. זה מסוג הדברים שאנחנו החילוניים אוהבים לחלום עליהם בין טריפ לטריפ, הרי ידוע שכולנו מכורים לסמים כבדים.

פינגו

New member
מה שהאפתיות יכולה לגרום

לטעמי זו סוגייה מעניינת. היא מציגה את הנכונות לשרת בצבא, הלאומיות והאמות מידה המוסריות שנובעות מתפיסת עולמך בצוותא. זו סוגייה מוסרית שהיא אינה בהכרח היפותטית. (אבל גם אם תטען לכך- היא עדיין רלוונטית ומעניינת) טריפים? אם כשאנחנו על טריפ אנחנו עוסקים בשאלות מוסריות, תחשוב כמה אינטלקטואלים אנחנו יכולים להיות, בלי הטריפים.. מאיים עלייך, מותק?

"מאיים עלייך, מותק?" ....

כשאת/ה נוהג ברכבך, האם אתה מכוון את הרכב הנוסע בדרך הסלולה או בכיוון הנוף שאליו אתה מביט באותו הרגע? על מה אני מדבר ועל מה בכלל אתה מגיב?! תישאר בתלם בבקשה.. על איזה איום אתה מדבר?! אבקש ציטוט ממנו הבנת שאני מאוים!! אפשר להתפוצץ מחוסר הרלבנטיות !! אולי באמת אתה על טריפ? אם אין לך מה לכתוב אז אל.... על זה כבר אמרו לפני: שב! ואל תעשה!

הייתי מגיש תלונה לנציב קבילות ..

חיילים! כאילו למה מגיע לי העונש הזה?! למה דווקא אני צריך לשחרר אותם? מה חטאי ומה פשעי?! אתם השתגעתם שאני להתעלל בהם?!!! למה מה? שאשב בכלא בגללם?! מוותר על התענוג והפנטזיה

taro

New member
לצה"ל יש חוקים משלו

אין לך ממש יד חופשית בנושא. סביר להניח שתצטרך לתת פטורים או לא לתת פטורים לא לפי שיקול דעתך, אלא לפי חוקי הצבא, כך שמהבחינה הזו אני לא חושב שתהיה לך בעיה. אם יש לך בעיה עם עצם מתן הפטור, אזי זה מה יש. יש אנשים בצה"ל שיש להם בעיה עם שירות בשטחים, עם ירי בנשק, עם שירות לצד בנות. אם אתה מאמין במדינה והחוק, וכתוצאה מזה בצה"ל, אתה מחוייבת מצפונית לציית לחוק הזה, כל עוד הוא לא השתנה.

למעלה