סוגייה קשה

• פותח הנושא batl
  • פורסם בתאריך

batl

New member
סוגייה קשה

לפני 20 שנה התגרשתי והגשתי להוצל"פ את פסק הדין למזונות באמצעות פרקליטי. לפני 10 שנים קיבלתי סכום X ואהי ילדיי עדיין חייב במזונות. לפני כשנה קרא לי פרקליטי ונתן לי שיק בסכום כסף גדול וטען שזהו ביטוח חיים של אבי ילדי שנפטר בינתיים. הכסף היגיע לידי פרקליטי מההוצל"פ. כיום תובעים הורי הנפטר , כאמור, אבי ילדי, את הכסף שקיבלתי מתוך טענה כי הם המוטבים בביטוח החיים.(לכתב התביעה מצורפת הפוליסה המאמתת את דבריהם). הפוליסה הינה ביטוח מנהלים(כידוע בביטוח כזה יש גם חיסכון). האם יתכן מצב שאצטרך להחזיר את הכסף?

תשובה

השאלה קשה ואינני עוסק בנושא. לפי ס´ 50 לחוק ההוצל"פ אין לעקל נכס שאסור לעיקול אלא אם החוב הוא מזונות. לכן לכאורה עיקול זכויות המנוח היה כדין. אך נשאלת השאלה האם הזכויות לפי הפוליסה כללו גם את החסכון. הרי החסכון נועד לעבור להוריו. הוריו מוטבים וגם להם יש זכויות. יש לעיין בפוליסה ובספרות. יש ספר של השופט בר אופיר על חוק ההוצאה לפועל ויש ספרות על חוק חוזה הביטוח. לדעתי (וכאמור אני לא עוסק בנושא) החסכון לא שייך לך.

ציפי ג

New member
דיון מהעבר בשאלה

מצ"ב הפניה לדיון בעבר בשאלה. שימי לב לדבריו של מ.ה. בנושא.

batl

New member
תודה לך

אם כך כספי הביטוח כן שייכים לי? ורק כספי החיסכון לא?

batl

New member
תודה

ראשית תודה לך מה שלא הבנתי הוא האם כספי הביטוח כן שייכים לי ורק כספי החיסכון שייכים להוריו?

ציפי ג

New member
אם אני הבנתי נכון

הרי ברגע שהמובטח (כלומר אבי ילדיך) קבע כי הוריו הם המוטבים, והוראתו היתה בלתי חוזרת, הרי הנושים (כלומר את) לא זכאית לאגורה. ואולם אם הוראותו לגבי המוטבים היתה נתנת לשינוי, או אז העיקול שהטלת גובר על ההוראה. יש גם לבדוק, מתי נתנה ההוראה. אם הוראתו נתנה לאחר שעקלת את הביטוח, אני חושבת שאת יכולה לטעון שהיא בטלה, שכן זכויות המוטב היו כפופות בעת מתן ההוראה לעיקול. אם ההוראה נתנה קודם, הרי חל כל מה שאמרתי לעיל. זה לא התחום שלי. אני בעצמי לא ידעתי את הדברים הללו עד שמ.ה. הפנה אותי לסעיפי החוק. רצוי להתיעץ עם עו"ד שמבין היטב ביטוח. בכל מקרה, היות ומדובר בסבא וסבתא, אולי את יכולה לטעון שיש להם חבות לתשלום המזונות של נכדיהם כאשר ילדם לא פרע את חיוביו, והם קבלו את כל רכושו. ושוב זה לא תחום שלי, זו יריה מהמותן.

למעלה