סוגייה לדיון....

water flower

New member
תשמעו אנשים

כמו שאמרתי , ברור לי שאתם כותבים ככה מטעמי נוחות אבל לדעתי זה לא נכון "לשייך" ומי שהגיב על הקטע של ישראלי יליד הארץ ורוסי יליד רוסיה- בישראל זה שונה. בארצות אירופה למשל צרפתי זה יליד צרפת אנגלי זה יליד אנגלי וכו' אבל כאן בארצנו הקטנטונת בעצם אין דבר כזה לחלוטין יליד הארץ מכיוון שהשורשים של כולם טמונים במקום אחר. לכן כולנו ישראלים- אנחנו מתגוררים בישראל ואזרחיה. מאיפה המוצא שלנו זה כבר סיפור אחר. אבל לדעתי הכינוי "רוסי" "מרוקאי " וכו' זה טיפה גזעני, קצת קדום וזה בערך כמו לקרוא למישהו על פי תכונת אופי "שמן" "מצחיק" וכו'. כשבעצם כולנו יהודים. זה הכל וסליחה על ההרצאות :)

vk3

New member
נכון וכול הכבוד ../images/Emo45.gif

את מוזמנת להמשיך בהרצאות תמיד

SupermanZW

Well-known member
תגובה

גזענות זה לשנוא אנשים על רקע מוצאם, לכנות מישהו "רוסי", "מרוקאי", "ישראלי", וכו' זו לא גזענות, ובכלל אני לא מבין מדוע אנשים נעלבים כאשר מזכירים את מוצאם, למה בכלל אנשים מתנהגים כאילו הם מתביישים במוצאם (ולמה יש אנשים שמתביישים במוצאם)? האם מישהו מכם חושב שזה מעליב להיקרא רוסי? למה? זאת בושה להיות רוסי? אנשים תהיו גאים במה שאתם, כל אחד במוצאו, כולנו תושבי ישראל ואין לנו שום סיבה להתבייש במוצא או לנסות להסתירו. יש דבר כזה "לחלוטין" יליד הארץ, מי שנולד בארץ הוא יליד הארץ, אבל מוצא תמיד יש (מוצא זה דורות קודמים בלבד, לא ארץ לידה), ונכון שהשורשים של כמעט כל ישראלי טמונים במקום אחר, לפי דעתי זו עוד סיבה להיות גאים במוצא שלנו ולא לאבד יחודיות, הרבה יותר מעניין שיש "רוסים", "עיראקים", "מרוקאים", "פולנים", "רומנים", וכו', מאשר שכולם "ישראלים" וכל היחודיות של המוצאים וגאוות האדם במוצאו נעלמת, זה טוב שישראל היא מדינה רב-תרבותית וכל אחד יכול לשמר את תרבותו ולהראות את היופי שבה, אז למה לנסות להעלים את זה ולהתכחש לזה? תחשבו על זה.

vk3

New member
אני חושב שאני מבין למה מתביישים

כי כאשר פוגעים באדם רבות, משפילים אותו, מעליבים ומורידים מערכו בגלל גורם כול שהוא, אז האדם מנסה להסתיר את הגורם, כי הוא נפגע מזה, אפילו לא במודע. בדיוק כמו שיהודים הסתירו את זהותם היהודית בשואה, כי ידעו שאחרת הם ימותו... אני זוכר טוב מאוד שרבים מעולי ברה"מ, חבר'ה בגילי, לא רצו לדבר רוסית ועשו את עצמם " ישראלים". מחד גיסא זה הגעיל אותי, אבל מאידך גיסא הבנתי אותם ואת הסיבה לכך...

ymz

New member
תמיד יצאתי עם ילידי הארץ

לא שתכננתי פשוט יצאה ככה. למזלי במשפחה שלי לא רואים חשיבות בגזע/דת/לאום ושאר הירקות ומתיחסים לבן אדם כפי שהוא. בעבר, משפחה של אחד החברים שלי לא ידעו לקבל אותי כי לא הכירו עולים מקרוב, אבל הם היו כ"כ דוגמטים שגם מנעו ממני ומעצמם את האפשרות להתקרב ולהכיר. לבן זוגי הנוכחי (שאותו הכרתי במקרה באחד הפורומים בתפוז
) אף פעם לא היו חברות עולות. הוא אומר שפשוט לא ראה את עצמו עם עולה כי חשב שלא יוכל להתקשר איתה ויהיה לו קשה עם המנטליות הרוסית, אבל תמיד יש הפתעות בחיים. במשפחה שלו לא רואים משהו שונה בי ומקבלים אותי בזרועות פתוחות. אני מכירה כמה זוגות "מעורבים" ולחלקם אין בעיות מסוג הורים/סבתא, לחלקם הצד ה"רוסי" לא כ"כ שמח לרעיון, חלקם הצד הישראלי. כמו כן, אני מכירה גם כמה בנות ובנים עולים מרוסיה שלא מוכנים לצאת עם ישראלים מכל מיני סיבות. כמו ששמתם לב אין חוקים למשחק.

water flower

New member
זה בכלל לא קשור לבושה!

פעם באמת היינו מסתירים את העובדה שאנחנו רוסים אבל אני רוצה להבין דבר אחד- למה צריך לקרוא לאנשים בכינויים שלהם?! סליחה אבל זה פשוט לא ברור לי למה בן אדם הוא "רוסי"? אתם לא מבינים למה אני מתכוונת?? למה בכלל קיים הנושא הזה בארץ? למה חלקנו מתבייש וחלקנו "מודה באשמה" שהוא רוסי למרות הכל? לדעתי לא אמורים לחלק את האוכלוסייה לפי עדות "זה מרוקאי זה רוסי" להזכירכם מדינת ישראל תומכת מאוד בתאורית "כור ההיתוך" אזמה העניין כאן בלקרוא לאנשים לפי הארץ בשה נולדו? אל תטעו אני גאה בארץ המוצא שלי, אבל ארץ המוצא שלי היא לא מי שאני! יש לבני אדם עוד תכונות אופי פרט לארץ הלידה לא?

vk3

New member
מבינים מצויין, אבל זה קיים...

ואי אפשר להתעלם מזה. את שואלת למה
התשובה היא ככה
כי ככה נהגו כלפינו כאשר עלינו. ומתביישים מזה כי, נפגעים מזה ( פוגעים בנו) ולכן מנסים להסתיר זאת. אנחנו לא מצדיקים זאת וברור שאין לחלק את האוכלוסיה לעדות, להתנהג אל כולם שווה בשווה וכו'... גם לנו זה לא ברור ואין אנו מסכימים עם זה, אבל זו המציאות העגומה... לשאול למה תמיד אפשר, למצוא תשובה לשאלה לרוב אי אפשר, בגלל נסיבות היסטוריות, קשרים דתיים ואמונתיים, השפעות שונות ומשונות וכד'... וכול כך הרבה חוליות קשורות בכך שאין לדעת ממה כול זה התחיל. כול מה שביכולתנו לעשות, זה- ל ש נ ו ת
זה בערך כמו לשאול למה אנחנו קיימים גאד דמט
אם תעני לי על שאלה זו, אמצא לך תשובה לשאלתך...
( הכול כמובן נאמר בנימה אופטימית
, חליל וחסה שלא תפגעי מדברי
)

למעלה