סוגיות מצברים

yorammelnik

New member
סוגיות מצברים

שלום,יש לי שני מצברי 100AH במפרשית במצב לא טוב. לכל אחד מהם מחובר מטען על מתח חוף. לאחר טעינה מלאה שלהם אני עדיין נדרש לשניהם ביחד כדי להניע את מנוע הפרקינס 28כ"ס בסירה. מאידך, הם עדיין לא גמורים לגמרי כך שחבל לי לזרוק אותם.שאלותיי הן:1. האם מצבר 60AH חדש מספיק להניע את המנוע שלי?2. האם אפשרי (לא הורס) שמטען אחד יטען שני מצברים שמחוברים ישירות במקביל? 3. האם נכון יותר לחבר את שני המצברים הישנים ישירות במקביל למטען אחד (הם יהוו מצברי צרכנים) ואת המצבר החדש למטען השני (מצבר להנעת המנוע)? יש לי בסירה בורר תלת מצבי למצברים (1, 2, all, off) כך שאוכל להפריד בין הזוג הישן שבמקביל לחדש.תודה שנה טובהיורם

מלייקה91

New member
מצברים

אין כמעט קשר בין הAH והנעת מנוע. הפקטור שקובע הוא CCA או Cold Cranking Amp. כלומר הבטריה צריכה לספק מספיק זרם להניע את המנוע, פעולה שנמשכת שניות ספורות בלבד. אני מניע מנוע של 50 כ"ס עם בטריה של 75 AH.
אין בעיה בהטענת שתי בטריות במקביל על ידי מטען אחד בתנאי ששתי הבטריות דומות ובאותו מצב. כלומר בדוק כל בטריה בנפרד ורק אם שתיהן באותו מצב אתה יכול לחברן. יתכן שאחת סיימה את תפקידה והשניה עדין תקינה.
כיון שאתה תשתמש בבטריה אחת חדשה והשאר ישנות אין בעיה לטעון כל בית במטען נפרד. שם לב לחיבורים של הבורר. כל בית חייב להשאר בנפרד בזמן טעינה.

lunatick

New member
טעינה

אם מצבר משמש רק להנעת מנוע מדוע צריך לטעון מהחוף?
אצלי מנוע 18 ומצבר 60 יניע אותו גם אחרי חודש ללא שימוש (המצבר בן4)

yorammelnik

New member
CCA

תודה על תשובתך.האם נתון ה CCA ידוע/מפורסם לכל מצבר? אם כן אז מה ערך ה CCA שמאפשר הנעה חלקה של המנוע?תודה

מלייקה91

New member
CCA

CCA בדרך כלל נמצא בספציפיקציות של מצברים. לפעמים הבטריה מופיעה בשם Starting Battery ואז זה דיי ברור.
את הערך לזרם תמצא בספציקציות של הסטארטר.
אבל בלי להסתבך יותר מידי מנוע קטן כמו זה שיש לך יתניע עם כמעט כל בטריה תקינה אם הסטארטר תקין.

zina71955

New member
בהמשך לקודמי . כדי לפתור בעיות התנעה התקנתי מצבר שלישי בנפרד

להתנעה בלבד של 80 A/H שמוזן גם ע"י פנל סולרי משלו. לא הייתה לי בעית התנעה כלשהיא במהלך
15 השנים מאז המערכת הזו עובדת.

סוניה

New member
שפץ את הסטרטר

העלות זניחה, ואם הספינה הזאת במצב לא טוב כמו שאתה מעיד, כנראה שלא נגעו בו הרבה מאוד זמן. אם המיסבים שחוקים, או הפחמים גמורים, או המגעים עייפים, הזרם שהוא לוקח בהתנעה גדול והוא לא מצליח לסובב. שווה לנסות לפני שאתה משקיע המון כסף במצברים ומטענים. עבד בשבילי....

מאיר ריבא

New member
ועוד בנושא

יש מטענים היודעים לטעון סוגים שונים של סוללות במקביל - יש להם אפשרות הגדרה בנפרד לכל בנק לפי תכונותיו. אם שלך אינם כאלה חכמים אז אתה יכול או להשתמש בכל מטען לבט נפרד. למשל שתי הסוללות הישנות (ובלבד שמצבן הבריאותי דומה) למטען אחד והחדשה לשני. למעשה הסוללה שאיתה תתניע מנוע צריכה להסתפק בטעינה מהאלטרנטור (אם יש כזה על המנוע).
בנוסף לכך - עדיף להשתמש בסוללות פריקה עמוקה לתפעול הסירה וסוללה כמו ברכב להתנעה (הרבה זרם לזמן קצר).

danielia1

New member
עדיין לא סיפרת מה המתח על המצברים כשבם

לא בטעינה. אפשר שבמצברים במצב לא טוב רו המתנע כפי שכתב/ה סוניה או מגעים מלוכלכים. מה המתח בזמן הטעינה, האם המצברים ברי טיפול. האם ניתן לבדוק ולהוסיף מים. ועוד סיבות כיד הדמיון.

Anora

New member
ועוד עצה ידידותית

תחליף את המצברים. מנסיון, מצברים חלשים מחליפים. אתה לא יודע מתי המצברים ישבקו סופית אבל תמיד זה יקרה במקום שאתה הכי לא מצפה לו. שלא כמו בכביש, בים יהיה לך קשה למצוא מישהו שיתן לך כבלים ואז זה בדרך כלל "יעלה יותר". בסופו של דבר תאלץ להחליף את המצברים ויפה שעה אחת קודם. ועל תשכח שמצברי צרכנים מזינים כמה זוללי זרם כמו משאבות ופנסים למשל, כך שאתה בטח לא רוצה להיתקע בים ללא מצברי צרכנים.

למעלה