סוגיה עקרונית

LinkTree

New member
ממש ממש לא

ושוב - ממש לא קודם כל חומרה - אולי קצת חומרה אבל גם על זה אני לא מסכים. מה משפיע סוג הדיסק הקשיח, הזיכרון, הבקר זיכרון, הבקר דיסק, ושאר הרכיבים שבתוך ה IPOD ושאר הנגנים על ה UI ? בטח כשיש לך מסך מגע בכל מחשבי כף היד ככה שעניין הגלגלת המצויינת של IPODיכולה בקלות להיות מועתקת לכל PDA.

benler

New member
אתה לא מבין אותי כנראה

ברור שאני לא מדבר על הדיסק. כשכתבתי שהחומרה חשובה מהתוכנה, התכוונתי שללא אביזרי חומרה הולמים, הממשק הכי טוב לא יעזור לך (ונראה כמה זמן יקח לך לענות לי ללא עכבר
. מסך מגע של PDAs בנוי בטכנולוגיה אחרת לגמרי מהגלגלת של ה iPod. אם תלחץ עליו הרבה וחזק עם האצבע, הוא יהרס (ולשלוף כל פעם את ה stylux זה ממש לא פרקטי). גם הרגישות שלו נמוכה משמעותית מזו של ה wheel (ולראיה - ב Tablet PCs השתמשו בטכנולוגיות אחרות לגמרי למסכים). מספיק מהויכוח הזה, או שנמשיך ? בן

אנא ענו לשאלתי

כבר החלטתי שאקנה נגן כפי שכתבתי מקודם ואני מעתיק לכאן עשיתי ניסוי עם מחשב הכף יד שלי הטענתי בו 95 שירים והסתובבתי איתו היום כנגן, מה אגיד לכם זה אפשרי אך לא ממש נוח. איכות הסאונד טובה, הניווט בין השירים סביר, הווליום בסדר גמור אך למשל שינוי הווליום לא נוח, כנ"ל הדפדוף בין השירים וכו' נראה לי שאקנה נגן מכמה סיבות 1. מבחינת מחיר זה לא יקר הרי בין כה אני צריך כרטיס זיכרון בגודל 5 ג'יגה אז כבר אקנה את כל הנגן. 2. השימוש בנגן הרבהה יותר נוח 3. זמן סוללה יותר ארוך וגם זה לא יחסל לי את סוללת מחשב הכף יד. עכשיו נשארה הדילמה איזה נגן לרכוש, אני מתלבט בין שניים Rio Carbon Creative Zen Micro מה דעתכם?

benler

New member
מצטער, לא מכיר ממקור אישי

ובשביל לקרוא סקירות אתה כנראה לא צריך אותי (עו"דינים יודעים אנגלית). אבל למה לא iPod בעצם ? בן

benler

New member
ובגלל זה Apple מחזיקה 80% מהשוק ?

נראה לי שבחרת במקום הלא נכון לצאת בהכרזות גורפות כאלה. בן

לא בגלל זה.....

אפל מחזיקה 80% מהשוק (אם הנתון נכון) בעיקר מסיבות היסטוריות הם היו הראשונים, נכון? וסיבה נוספת אפשרית היא מה שנקרא "מוטיב העדר". בעיניי אין הצדקה תפעולית/איכותית/כספית לשליטה הזו בשוק. אני גם מתאר לעצמי שהשליטה הזו תלך ותרד עם הזמן... ואולי אני טועה לגביי הפורום כאן, שאלה כדי שאני אבין האם הוא מיועד רק לנגן של אפל כפי שהשם מעיד או בכלל לכל הנושא של נגניי מוזיקה? אם מפריע לכם שמתייחסים לנגנים אחרים תגידו ולא אזכיר אותם שנית אלא אכתוב ואשאל במקום אחר. אם הפורום מיועד לנושא הנגנים באופן כללי (אפילו אם יש הדגשה לאיפוד) אני מציע לכם לשקול את שינוי שם הפורום ל- "נגניי MP3" למשל

OrlyNL

New member
הפורום כשמו הוא

מיועד לדיונים על אייפוד. יש פורום שנקרא גאדג'טס ומכשירים (218), שמיועד לדיונים על כל סוגי הגאדג'טס, כולל נגנים. מדי פעם עולות פה שאלות על נגנים אחרים, וגם הן זוכות לתשובות, אבל הפורום הוא קודם כל פורום של אייפוד. משתמע מכך, שלאנשים שגולשים בו יש אייפוד. לכן, אל תצפה לכולם יהיה ידע בנושא נגנים אחרים. הפורום אינו מיועד לנושא הנגנים באופן כללי, ולכן אין צורך לשנות את שמו.

ובכלל :

הקמתי את הפורום הזה כנלווה לפורום מקינטוש אני מקדיש את הזמן שלי למוצרי אפל אולי יקראו לי מורעל אבל זאת הבחירה שלי לתפוז יש את מלוא האמון בי בבחירה שלי ולכן כך הוחלט פורום איפוד לנגן המצליח מבית אפל ושאר הנגנים לפחות בפורום זה נחותים ממנו במידת החשיבות שאנחנו נותנים להם בפורום כך זה ישאר זה מגעיל שמישהו בא ואומר לנו כמה הנגן האהוב עלינו מחורבן זה לא יותר טוב מסתם טרול...

וזה אומר שהאיפוד מחורבן????

נכון שאמרתי שהריו והקריאטיב טובים יותר זה עדיין לא אומר שהאיפוד מחורבן.

אתה עו"ד ואתה עוד מתפלא ?

שמתייחסים למה שאמרת בצורה כזו? ביחוד בפורום שנועד לנגן אחד...

LinkTree

New member
ברור שאמשיך

ואני מדבר רק מנסיון יש לי PALM (אם 515 - אם הדגם משנה) ואני עובד איתו מלא עם האצבע - במיוחד למשימות שלא דורשות דיוק (כמו כתיבה למשל) ואין איתו שום בעיה - הוא רגיש ונתפקד ולא דרושה שום לחיצה "חזקה" כדי שהוא ירגיש את מגע האצבע שלי (בנוסף הוא כבר בן יותר משנתיים (דגם ישן) ועדיין עובד מצויין - אני יכול רק להניח שהדגמים החדשים מצויידים במסכי מגע אפילו יותר טובים. ככה שלצערי אני שוב - לא מסכים איתך לגמרי. ["מספיק מהויכוח הזה, או שנמשיך ?"]

benler

New member
בכיף, גם אני

כפי שאתה יודע כמשתמש iPod מהירות החלקת האצבע על הגלגלת חשובה, סיבוב מהיר יותר מדפדף מהר יותר. זה סוג של דיוק שלא קיים בטכנולוגיה של מסכי מגע שמיישמים ב PDA-ים. המסך של ה PDA הוא עדין וגם אם אינך שם לב לזה, אתה כנראה לא לוחץ עליו באופן "אלים". רובם הגדול של משתמש ה Ipod מחפשים מכשיר עמיד שלא יחייב לחיצות עדינות על הכפתורים שלו וזה פשוט לא ילך עם מסך מזכוכית. בן

למעלה