סוגיה עקרונית

סוגיה עקרונית

היום כשכל מחשב כף יד מכיל בתוכו מדיה פלייר וניתן להוסיף כרטיס הרחבה של 5 ג'יג'ה בעלות של 800 ש"ח (קניה בחו"ל), מה העניין בלקנות נגן מיני אייפוד? הרי מי שיש לו מחשב כף יד מסתובב איתו בכל מקרה, למה להסתובב גם עם נגן? האם איכות הסאונד בנגנים טובה יותר מאשר במחשביי כף יד? אוקצור אשמח לדעתכם על הסוגיה העקרונית הזו

benler

New member
הסיבות שלי

1) איכות הסאונד טובה יותר 2) הממשק - ה Scroll wheel של ה iPod מאפשר ניווט קליל בין שירים ואלבומים. ניסית פעם לאתר שיר מסויים (מתוך 1000) ב pda? אצלי דרך אגב, יש 2500 שירים ב ipod - זה רק מחזק את טענתי. בן

kill bill

New member
ואני אוסיף ...

אם תשתמש ב PDA גם בתור נגן , אורך החיים שלו מבחינת סוללה יתקצר ! לעומת החזקת 2 מכשירים כאשר לכל אחד יש את הסוללה שלו.

ניסיתי וזה לא ממש נוח

עשיתי ניסוי עם מחשב הכף יד שלי הטענתי בו 95 שירים והסתובבתי איתו היום כנגן, מה אגיד לכם זה אפשרי אך לא ממש נוח. איכות הסאונד טובה, הניווט בין השירים סביר, הווליום בסדר גמור אך למשל שינוי הווליום לא נוח, כנ"ל הדפדוף בין השירים וכו' נראה לי שאקנה נגן מכמה סיבות 1. מבחינת מחיר זה לא יקר הרי בין כה אני צריך כרטיס זיכרון בגודל 5 ג'יגה אז כבר אקנה את כל הנגן. 2. השימוש בנגן הרבהה יותר נוח 3. זמן סוללה יותר ארוך וגם זה לא יחסל לי את סוללת מחשב הכף יד. עכשיו נשארה הדילמה איזה נגן לרכוש, אני מתלבט בין שניים Rio Carbon Creative Zen Micro מה דעתכם?

kill bill

New member
תשמע קוקי

לפני שקניתי את הפוד שלי , באמת נסתי להשתמש בפוקט שלי בתור נגן , וזה פשוט לא הלך , הסאונד דבר ראשון הרבה יותר חלש ופחות איכותי , מאוד מאוד מעצבן כל שניה להוציא את הפוקט מהקייס שלו בשביל להעביר שיר. במקרה שלי לא היה לי הרבה מקום פנוי , ואכן במקום להשקיע כסף בזיכרון למכשיר שגם ככה לא קל לשמוע איתו , קניתי אייפוד , שגם משמש לי כהארדיסק נייד , אחרי הכל 20 ג'יגה זו ליגה אחרת.

Subway0

New member
אני לא מסכים

1. אם כל הכבוד... אני לא מצליח לשמוע את ההבדל בין יציאה לאוזניות של מחשב ליציאה של אוזניות של אייפוד ליציאה של אוזניות של כל נגן אחר, לדעתי איכות הצליל היא שווה ואיכותית אצל כולם, אני מאמין שיצירת המרכיב שדרכו מחברים את האוזניות הוא פשוט ואין סיבה שמי שיוצר מרכיב כזה יתפרשר על האיכות. 2. נכון הממשק של האייפוד ממש חכם ואינטואטיבי אבל לדעתי זה לא ממש הסיבה למה להעדיף אייפוד על פי די איי, לדעתי אין פה מה להשוות המנטליות של שני המכשירים היא שונה... מכשיר אחד נועד למוזקיה נטו, ואולי לרישומים ומחשקים פשוטים... (אני מדבר על האייפוד) והפי די איי הוא הרבה מעבר... אנילא מדמיין את עצמי רץ בחדר כושר עם פי די איי... כמו שאני לא מצליח לדמיין את עצמי מארגן לי את לוח הזמנים ומחשב כל מיני חישובים מטמטים מחוץ למשרד עם האייפוד.

benler

New member
תגובה

אני מזכיר לך את כותרת התשובה שכתבתי: "התשובות שלי" ספציפית לגבי הטענה הראשונה שלך: איכות צליל היא עניין אישי כמובן. אתה לא מרגיש בהבדל ואני כן (והשתמשתי ב PDA כנגן במשך תקופה קצרה). ההבדל לא נובע רק משקע האוזניות, אלא מרכיבים רבים נוספים במכשיר. שבוע טוב, בן

OrlyNL

New member
מחשבי כף יד

לא כולם רוצים / צריכים / יכולים להרשות לעצמם מחשבי כף יד. אני מניחה שאם היה לי מחשב כזה, לא הייתי מוציאה עוד כסף וקונה נגן בנפרד, אבל אני מאלה שלא יכולים להרשות לעצמם, לא רוצים וגם לא צריכים אחד כזה.

זאת הנקודה העיקרית

מי שכבר יש לו pda אחרת נניח שאין לו גם לא pda וגם לipod והוא הולך לקנות והשיקול האם לקנות את זה או את זה קודם כל השיקול של כסף כמה עולה פידיאי טוב שגם כולל אפשרות להרחבת כרטיסי זיכרון? תוסיף את הכרטיס זיכרון 2 גיגה ב1000 ש"ח זה כבר עולה הרבה יותר ממה שאיפוד היה עולה מלכתחילה חבר שלי בדיוק עושה את השיקול הזה אבל במקרה שלו זה ipaq שכבר יש לו אבל הוא צריך שרוול הרחבה וגם כרטיס זיכרון עכשיו האיפאק נראה מה זה מגושם בקיצור יש המון שיקולים בעד ונגד לדעתי נגד איפאק כנגן אבל כמובן זה שיקול של הקונה

2cookie

New member
תלוי, לא כולם מגושמים ודורשים שרוול

וכרטיס 5 ג`יגה עולה 200$ אם מפרקים אותו מריו קארבון..

LinkTree

New member
האיכות

אני חושב שאיכות יותר טובה בנגנים. אבל אם לא אין שום דבר שיכול לנצח מחשב - בתכלס... כי גם מי שדיבר כאן על הממשק של ה IPOD - אין שום בעיה לכתוב אותו לכל סוג של PDA - כנל יכולות סינכרון עם המחשב. (אהה.. וכמובן עניין המחיר)

זאת היתה כמובן בדיחה

שבאה לציין שברכישת מכשיר, כל מכשיר, ישנו גם שיקול של "אני נורא רוצה כזה", שאותו קשה לנסח בטיעונים רציונאליים...

nitzan111

New member
לי יש מחשב כף יד

של סוני עם אמ פי שלוש, ואין לי מושג איך משתמשים במכשיר המעצבן הזה . אני מוכרת אותו אגב.

למעלה