סוגיה לדיון

סוגיה לדיון

מה הגישה שלכם בנוגע ליחסי GHOST ושרתים. והכוונה לשרתים "אמיתיים" (PRODUCTION)..... האם אתם עושים להם GHOST? סומכים על GHOST?

פוֹלי

New member
ככה...

אני יחסית חדשה בתחום ולא יצא לי לעשות ghost לשרתים עדיין, מה שכן - לשרת האחרון שהבאנו, אחרי ההתקנה היפה והנקיה שלו עשיתי ghost (של ההתקנה נטו) שנשמר ב- d שלו זמנית עד לצריבה. כמה אני סומכת עליו? לא יודעת. אני מגבה את כל ה- data ואת ה- system state על קלטות גיבוי בלי שום קשר ל ghost עצמו. עוד לא הייתה לי פאשלה עם ghost במחשבים רגילים, זה תמיד עבד (חמסה, חמסה, טפו טפו טפו...) ובתקווה שזה ימשיך לעבוד. אבל כבר שמעתי ויותר מפעם אחת על מקרים שה ghost לא הצליח. בקיצור- לדעתי - אפשר להשתמש גם ב ghost, אבל לא לבנות עליו במאה אחוז, אלא להמשיך עם הגיבויים כרגיל לכל מקרה שלא יהיה...

rattlehead

New member
אצלנו...

סוג הגיבוי תלוי בשרת. לFW שלנו ולשרת הרשאות הכניסה יש IMAGE מדוייק על HD. קבצי הקונפגורציות נשמרים על דיסקט ובשרת הקבצים (שם הם עוברים גיבוי לקלטת) במקרה ואסון קורה (מלח מים מלח מים שום בצל דג מלוח סיבוב סיבוב סיבוב) מכניסים את הHD בעל הIMAGE ומעדכנים את קבצי הקונפגורציות. זה הדבר הכי קרוב אצלנו לGHOST. (ולמרות שהנושא לא הועלה... לתחנות העבודה יש מספר מצומצם מאוד של GHOSTים לתחנות קריטיות. לתחנה הפשוטה יש GHOST בסיסי שנמצא פחות ופחות בשימוש)

duke4you

New member
שאלה בעניין

בפעמים שניסיתי לבצע CLONE לשרתים עם מערך RAID (להוציא MIRROR) הGHOST היה נתקע באמצע טעינת היישום ולא ידע לזהות את הדיסקים בRAID. מדובר על גרסת GHOST 2003. מישהו הצליח?

jumpgate

New member
>>>

ניסית להוסיף את הפרמטרים FNI -FNS- לשורת הפקודה?

lizard

New member
פעם סמכתי, היום כבר לא.

מה גם שאני כבר לא משתמש בשיטת הGHOST אלא בTAR.GZ. עדיין קרה לי שלמרות שהקובץ היה תקין בעת יצירתו, הוא נדפק בזמן כלשהו ולא איפשר לי לשחזר את המידע במלואו. בכל מקרה, כיום אני מסתמך על גיבוי בתכיפות של המידע עצמו. המערכת נופלת בצורה כזו שלא מאפשרת תיקון רק לעיתים רחוקות מאוד (במידה של קריסה מוחלטת של הכונן הקשיח למשל)

ttlsysop

New member
כל

השרתים מגובים בצורת ghost - חלונות (עם מערכת סימנטק) - פעם בשלושה חודשים לערך, לינוקס/סולריס - ביצוע dump ו/או DD . לסמוך ? כן, הדיסקים הללו הצילו אותי מספר פעמים בגלל קריסה של דיסק המקור. מצד שני, אף פעם אי אפשר לדעת.

ttlsysop

New member
כל

השרתים מגובים בצורת ghost - חלונות (עם מערכת סימנטק) - פעם בשלושה חודשים לערך, לינוקס/סולריס - ביצוע dump ו/או DD . לסמוך ? כן, הדיסקים הללו הצילו אותי מספר פעמים בגלל קריסה של דיסק המקור. מצד שני, אף פעם אי אפשר לדעת.

antidot

New member
------>

לא עבור שרתים. אין לי סיבה ממשית הגיונית. שמרנות ? אולי. אני מאמין שניתן להחזיר כל שרת לתיפקוד כל עוד לא הלך לו הדיסק (וזה די נדיר כאשר אתה עובד עם RAID-ים). אני מעדיף התקנת שרת נקיה לפי procedure מוגדר מראש שכולל set מוגדר מראש של אפליקציות שהינו חובה עבור כל השרתים ועידכונים אחרונים ושיחזור מידע רלוונטי. דוגמא לשרתים שעבורם ghost לא עוזר בגרוש: ClearCase כאשר עובדים עם MultiSite DC של AD: הsecure channel פג אחרי 30 ימים, ז"א שהimage במקרה הטוב שמיש ב30 ימים לאחר יצירתו. מה שכן, אני מגבה את הsystem state של כל השרתים ואת כל המידע הרלוונטי תוך שימוש בfull backup יומי בשביל שאוכל לשחזר שרתים מהר במקרה הצורך (עד עכשיו, טפו-טפו, הסתדרתי ללא זה)

ezaton

New member
שאלה, בהמשך לעניין

ואני ביחד עם יזם בעניין הזה - אם אתה מגבה שרת DC של AD, כמו שקראת לו, כלומר שרת 2000/3 שמשמש כ- AD, באמצעות Ghost, ומגבה לו על בסיס יומי את ה- System-State, אזי האם ניתן לשחזר את השרת מ Ghost, ואז עליו לשחזר את ה- System-State? האם מערכת כזאת תעבוד אחרי כך, כחלק מהדומיין, אם יש דומיין מורכב, או כ AD יחיד (נגיד, סתם עלה לי לראש, SBS) מול הלקוחות כשורה? אני נוטה להאמין שכן, על פניו, אבל תוהה לדעתך. כמובן, בתצורה הזאת החומרה נשארת זהה למקור.

antidot

New member
יעבוד

System State ישחזר את הסיסמא העדכנית של Local System Account ואת המצב העדכני של AD. תכלס, מבחינת הזמן שזה לוקח (אם יש לך קובץ תשובות מוכן עבור הDC), זה יוצא אותו דבר ואתה חוסך רשיון של Ghost.

מול

New member
בתור איש סיסטם של תוכנת צד שלישי

אני תמיד מעדיף לפני שאני מתחיל לעבוד על שרת פרודקשיין (שבאתי לטפל בו לקראת ערב ) שיהיה לאן לחזור במידה והכל התפשל . זה לא אומר שאני חוזר עם Ghost ברגע שהתפשל , אבל רגוע יותר שאני יודע שיש איזה FallBack למקרה הכי גרוע .

למעלה