סוגיה בנוגע לתנ"ך

mr nice guy

New member
סוגיה בנוגע לתנ"ך

אני תלמיד כיתה י"ב, לא דתי. אני חושב שקיבלתי סימן כלשהו מה' שגורם לי לבחון את אמונתי, ולברר הרבה דברים, לכן אנשים שבאמת מנסים להוציא מתוך אהבה אמונה והם קלילים, מוזמנים לשלוח לי מסר. אני מאוד סקרן ומוכן ללמוד. ולסוגיה- בבראשית, העונש של האכילה מעץ הדעת היה בין השאר- מעפר באת ולעפר תשוב, מצטער אם לא דייקתי בפסוק. השאלה שלי היא, אם עונש המוות או המוות יותר נכון, אוזכר רק לאחר אכילת עץ הדעת- למה בכלל היה עץ חיים?

פראזניק

New member
...

המוות נגזר על בני העולם רק לאחר חטא עץ הדעת. נכון. ו"עץ החיים"? זכורני שהיה זה "עץ הדעת".

קלארק

New member
מדרש רבה פרשת ויקרא פרשה ט'

דא"ר ישמעאל בר רב נחמן עשרים וששה דורות קדמה דרך ארץ את התורה הה"ד (בראשית ג) לשמור את דרך עץ החיים דרך זו דרך ארץ ואח"כ עץ החיים זו תורה אראנו בישע אלהים א"ר אבהו זה אחד מן המקראות שישועתו של הקב"ה ישועתן של ישראל (תהלים פ) ולכה לישועתה לנו:

פראזניק

New member
עץ החיים

אמנם התורה היא עץ חיים ("עץ חיים היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר") אבל אין קשר בין משפט זה לבין חטא עץ הדעת או גזירת המוות על בני העולם.

shimrit63

New member
לפי הזוהר הקדוש

חבר יקר האדם הראשון נברא ביום השישי כפי הידוע לך וחטא של אכילה מעץ הדעת היתה ערב שבת כלומר האדם באותו יום שנברא באותו יום חטא מה בעצם עיקרון של החטא ה' יתברך אמר לאדם הראשון מכל עצי הגן אתה יכול לאכול במילים אחרות מכל טוב של גן עדן אתה יכול לאכול רק מן העץ אשר בגן לא תאכל כי ביום אוכלך ממנו והיית כאלוקים יודע טוב ורע ואז כתוב ותפקחנה עני שניהם שנפקחו להבין הרע אז ידעו כי ערומים הם ואבדו שיו העליון שהיה חופה עליהם ונשארו ערומים ממנו הזוהר הקדוש כותב כי היו להם אורות מקיפים של אותיות התורה ובאותו זמן כל האורות נשרו מעליהם וגם באותו רגע גרמו מיתה לעולם קודם לכן לא היתה מיתה הם היו חיים לנצח בגן עדן והיו אורות של כתרי תורה מקיפים אותם

תגובה.

מעפר באת ולעפר תשוב זה לא העונש היחיד שהוא קיבל, יש עוד קללה: בזעת אפך תאכל לחם. העניין שבנאדם צריך לעבוד... נכון היו חיי נצח, אבל הקב"ה עשה דבר נפלא שאף אחד לא מבין או יבין אי פעם, ונתן לנו את חופש הבחירה לעשות כפי רצוננו וזה נמשך מאדם הראשון עד היום....

חושב שכבר עניתי לך

עץ החיים = אילן הנשמות הנצחי. המוות שולט בגוף. לא בנרנחי. אם היה אוכל גם מזה, נצחיות הרוח, היתה מתלבשת בגוף.

lomed

New member
Nישהו קרא מה הרמב"ם אמר בנושא?

אם אני לא טועה זה במורה נבוכים חלק א' פרק ב'.

למעלה